Ένας μήνας και κάτι

Σας έλειψα; Το ξέρω. Ηλιοκαμμένοι όπως είστε τώρα, τα κεφάλια μέσα γιατί έρχεται χειμώνας, σχολεία, πανεπιστήμια, διάβασμα, πήξιμο και γενικά ωραίες στιγμές.

Ο καιρός περνάει νεράκι, και στην περίπτωση των Link monsters και του Link mechanic γενικότερα, ανθρακούχο εμφιαλωμένο. Πιο συνειδητοποιημένοι και προσγειωμένοι τώρα από οτι στην αρχή που ακούγαμε Links και τα κάναμε πάνω μας, πάμε να δούμε τον αντίκτυπο που είχαν τα Link monsters στο παιχνίδι τον πρώτο μήνα ζωής τους και έπειτα να μαζευτούμε γύρω από μια κρυστάλλινη σφαίρα και να προσπαθήσουμε να προβλέψουμε τι θα γίνει στο μέλλον.

Ένα Starter deck και μια συλλογή έχουν στο δυναμικό τους τα Link monsters μέχρι αυτή τη στιγμή, και τα πράγματα δείχνουν να μην είναι ακριβώς όπως τα νόμιζα στην αρχή. Πριν την κυκλοφορία τους, και όταν όλες οι γνώσεις ήταν ακόμα θεωρητικές, τα Link monsters έμοιαζαν σαν ένα τρένο που θα σκάσει πάνω στο game και θα το διαλύσει τελείως. Προς έκπληξίν μου όμως είχαν πολύ πιο “αργό” ξεκίνημα από οτι νόμιζα.

Πέραν των universal Link monsters, τα Links απαριθμούνε δύο archetypes: Τα World Chalice και τα Gouki (όχι δεν μετράω τα Trickstar γιατί μόνο Link-based deck δεν το λες). Έχοντας την ευκαιρία και τη χαρά να αντιμετωπίσω και τα δύο, μια εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι άρχισε ήδη να σχηματίζεται, και δεν είναι καλή.

Ο παράγοντας swarm που όλοι φοβόμασταν οτι θα επιστρέψει, απλά με μπλε μορφή αυτή το φορά, θα επιστρέψει. Τα Link monsters δίνουν τη δυνατότητα άπειρου swarm, και λόγω των archetypes που υποστηρίζουν Special summons, και λόγω του synergy με παλιότερες κάρτες οι οποίες βοηθούν στο Special summon και τελικώς λόγω του ίδιου του mechanic που επιτρέπει σε κάποιο Link τέρας να γίνει Link material για κάποιο άλλο. Αυτό όμως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου που η R&D μας έχει δείξει μέχρι τώρα.

Το σημείο που το παιχνίδι θα αλλάξει ριζικά στο μέλλον είναι το κομμάτι των effect των Link monsters. Εσκεμμένα ή μη, τα Link monsters που υπάρχουν προς το παρόν, σαν σύνολο, έχουν κάτω του μετρίου disrupt, κάτω του μετρίου protection και τίμιο resource replenish. Παίζοντας όμως απέναντί τους, αν το μυαλό αφαιρεθεί και αρχίζεις να φαντάζεσαι effects τα οποία θα μπορούσαν να τυπωθούν σε Link monsters τότε σε κόβει κρύος ιδρώτας και επιστρέφεις στην πραγματικότητα άσπρος σαν το πανί. Το Link summon είναι τόσο έυκολο που όταν στο μέλλον η ΚΟΝΑΜΙ θα αποφασίσει να τυπώσει τα αληθινά σπασμένα Link τέρατά της, το να τα αντιμετωπίσεις θα γίνει mission impossible, και μέχρι τότε ο κ.Crouz θα είναι συνταξιούχος του ΟΓΑ. Απλά φανταστείτε ένα archetype με δυνατότητα Extra Link από τον πρώτο γύρο που όλα του τα Link monsters θα έχουνε disrupt/negate effects ΚΑΙ κάποιου είδους ενσωματωμένη προστασία. Γαμωκατάσταση ε;

Εκεί που έπεσα προσωπικά έξω είναι στη δημοτικότητα και χρήση καρτών που spawnάρουν tokens. Υπέθετα πως κάτι τέτοιο θα ήταν ανεκτίμητης αξίας σε ένα Link deck αλλά η ΚΟΝΑΜΙ με διέψευσε κατηγορηματικά, δίνοντας τόσο swarm power στα νέα της archetypes που απλά κοροιδεύουν και κάνουν bullying σε token-spawning κάρτες.

Το μέλλον (και η ΚΟΝΑΜΙ) μας επιφυλάσσει πολλά, και το σίγουρο είναι οτι η πλειονότητα αυτών δεν θα είναι ευχάριστα. Μέχρι τότε κοιτάξτε να ευχαριστηθείτε το παιχνίδι, μιας και αυτή τη στιγμή διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους του.

*** Credits και respect στο φίλο Στέλιο που δεν άκουσε κανέναν και τίποτα και έδωσε στα Link archetypes μια ευκαιρία, προσφέροντάς τα για πειραματισμό και μελέτη.

Comments

comments

Reaper of the Cards

Bio incoming in 3, 2, 1... το πίστεψες ε; Ε λοιπόν δεν έχει bio! Πλάκα κάνω, έχει. Αλέξης λέγομαι, ή αλλιώς Reaper of the Cards. Πρώην Head Admin και Ruling Guru του Dueling Network. Θα μάθεις πράγματα εδώ! Ξεκίνα το διάβασμα. Duelingbook username: Reaper of the Cards