Ήρθε το τέλος! Link monsters

Ήγγικεν η ώρα!

Η απειλή έφτασε στα σπίτια μας! Ο φόβος κυβερνά πλέον τις ζωές μας! Η αποφράδα εκείνη ημέρα που το αγαπημένο μας game δεν θα είναι πια ποτέ το ίδιο έφτασε (σχεδόν), και μπορούμε πλέον με άνεση και ευκολία να τα κάνουμε πάνω μας στο άκουσμα αυτής της λέξης… LINKS!

Τρομοκρατηθήκατε; Κακώς. Το παιχνίδι που όλοι αγαπήσαμε και μισήσαμε, αν και δέχεται μια αλλαγή στα mechanics του αρκετά εκτενή, θα αλλάξει ελάχιστα. Σίγουρα πολύ λιγότερο από όσο φαντάζονται οι συνωμοσιολόγοι, οι αλλαγές αυτές θα περιορίζονται στο gameplay κομμάτι και στον χρόνο που θα πάρει στη userbase να εγκλιματιστεί στα καινούρια δεδομένα.

Ας δούμε για αρχή χρονολογικά τις αλλαγές που θα προκύψουν στο παιχνίδι για να έχουμε μια εικόνα του τι έχουμε να περάσουμε.

20 Ιουλίου – 3 Αυγούστου

Σε λίγες μέρες από τώρα έχουμε την κυκλοφορία του καινούριου starter που θα εισάγει σε μας τους απολίτιστους και βάρβαρους players την αίγλη των Link monsters. Ταυτόχρονα και αναγκαστικά, οι κανόνες του παιχνιδού θα αλλάξουν για να υποστηρίξουν τις νέες αυτές κυκλοφορίες. Χάρη στην έμφυτη περιέργιά μας γνωρίζουμε ήδη ποιές θα είναι αυτές οι αλλαγές οπότε δεν θα χάσουμε χρόνο να τις ξανα-αναλύσουμε. Όλο αυτό καταλήγει να συνοψίζεται σε 3 πράγματα:

•Το swarm από το extra deck σταματάει, εν μέρει λόγω των καινούριων κανόνων στο gameplay και εν μέρει λόγω των Link monsters που περιλαμβάνει το starter deck, τα οποία είναι επιεικώς για τα σκουπίδια και δεν μπορούν να υποστηρίξουν κανενός είδος swarm.

•Decks τα οποία βασίζονται στο extra deck swarm παίρνουν τον… δρόμο τον αγύριστο, έστω και προσωρινά. Μιας και οι καινούριοι κανόνες πλέον δεν επιτρέπουν το οποιοδήποτε summon από το extra deck πέραν του πρώτου χωρίς χρήση link monster, τα decks αυτά παροπλίζονται και οι duelists θα πρέπει να αναζητήσουν άλλα decks για τα τουρνουά.

•Το game πηγαίνει αρκετά πίσω, σε σχέση με τις αλλαγές που έχει υποστεί ανά τα χρόνια, στην περίοδο των decks πριν την κυκλοφορία των Synchro monsters. Aυτό θα ευχαριστήσει μερίδα των duelists μιας και προσφέρει μια “ανάσα φρεσκάδας” από το βαρετό (και πανάκριβο, μη κοροϊδευόμαστε) meta. Tαυτόχρονα, οι “pros” (μη χέσω…) θα εκνευριστούν που μια τέτοια αλλαγή τους στερεί έστω και προσωρινά τα tour-winning decks τους και θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν ίδια decks με τις λαϊκές, pleb μάζες (ή να το γυρίσουν σε True Draco).

3 Aυγούστου – Ελπίζω όχι για πάντα

Αυτό ήταν, η μπόρα πέρασε. Στις 3 Αυγούστου έχουμε την κυκλοφορία της Code of the Duelist, του πρώτου set μετά την εισαγωγή των Links, το οποίο όπως θα περίμενε κανείς είναι τίγκα στα νέα link monsters. Ότι είπώθηκε στην προηγούμενη ενότητα το ξεχνάμε, πείτε οτι φάγαμε neuralyzer στη μάπα από τους Μen in Black. Το extra deck swarm επιστρέφει, αν όχι στη μορφή που το είχαμε συνηθίσει πριν, σίγουρα στην ένταση. Engines όπως τα Zoo ξαναγίνονται usable, decks όπως το True Draco μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο και νέα archetypes έρχονται να διεκδικήσουν μερίδιο από την duelist pie, πάντα επικεντρωμένα στο νέο mechanic και πως να το abuseάρουν.

Χωρίς λοιπόν να το καταλάβεις είσαι πάλι εκεί απ’όπου ξεκίνησες, να προσπαθείς επι ματαίω να βρεις budget λύσεις ενάντια σε decks των εκατοντάδων ευρώ που θα κάνουν ένα πράγμα· swarm.

Bλέπουμε λοιπόν οτι όλες οι φήμες που ακούγονται για τις τεράστιες αλλαγές στο παιχνίδι, οτι τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο, για τις ώρες φροντιστηρίων που θα χρειαστούμε για να μάθουμε το νέο παιχνίδι και να μην γινόμαστε ρεζίλι των σκυλιών, είναι απλά φήμες. Τίποτα δεν θα αλλάξει στο παιχνίδι πέραν των κανόνων στο summoning και στο field όπως αναφέρθηκε και στην αρχή του άρθρου. Το meta θα παραμείνει το ίδιο σκατένιο swarm/money based meta που έχουμε και σήμερα, τα rogue decks θα παραμείνουν rogue decks και οι κακομοίρηδες του παρελθόντος θα γίνουν οι κακομοίρηδες του μέλλοντος.

Ένα σχόλιο της ΚΟΝΑΜΙ για την πιο πρόσφατη λίστα ίσως να έρθει και αλλάξει ελαφρώς την επικείμενη αυτή κατάσταση με μια νέα F&L list κάπου μετά την κυκλοφορία της COTD. Aν κάτι τέτοιο τελικά συμβεί, το meta στο κοντινό μέλλον ίσως να είναι λίγο διαφορετικό, μιας και μια τέτοια λίστα θα συνέχιζε την περήφανη παράδοση της KONAMI να αχρηστεύει με λίστες ένα παλιό meta για να κάνει χώρο για ένα καινούριο. Αυτό θα σημαίνει οτι Zoodiacs και Τrue Draco θα μας αφήσουν χρόνους και το νέο meta θα είναι αποκλειστικά βασισμένο στο νέο link mechanic, με παλιά decks τα οποία θα μετατραπούν για να λειτουργούν με τα νέα δεδομένα καθώς και με εντελώς καινούρια archetypes.

Ευχάριστα ή δυσάρεστα αυτά ήταν τα νέα από το κανάλι μας για σήμερα. Μείνετε συντονισμένοι γιατί ακολουθεί εκπομπή μαγειρικής με θέμα “Τι να κάνετε τις κάρτες αφού δεν έχετε στον ήλιο μοίρα, βραστές ή τηγανιτές;” καθώς και το ενημερωτικό μαγκαζίνο με τίτλο “Tι είδους φόλα πιάνει επιτέλους στα Zoodiacs;!”. Kαλό σας βράδυ.

Comments

comments

Reaper of the Cards

Bio incoming in 3, 2, 1... το πίστεψες ε; Ε λοιπόν δεν έχει bio! Πλάκα κάνω, έχει. Αλέξης λέγομαι, ή αλλιώς Reaper of the Cards. Πρώην Head Admin και Ruling Guru του Dueling Network. Θα μάθεις πράγματα εδώ! Ξεκίνα το διάβασμα. Duelingbook username: Reaper of the Cards