Βlast from the past, επιλογές για το mini-meta

Είσαι τύπος νοσταλγικός;

Δεν βγάζεις αφρούς στο άκουσμα της φράσης “fun deck”;

Έχεις κουραστεί να ακούς να βρίζουν τα decks σου;

Ε τότε αυτό το άρθρο είναι για ‘σένα!

Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο άρθρο που δεν διάβασες σχετικά με την άφιξη των Link monsters, για κάτι λιγότερο από μήνα το game θα βιώσει ένα blast from the past μιας και το extra deck spam θα είναι σχεδόν αδύνατον. Σε αυτό το δάστημα, με εξαίρεση τα True Draco, οι duelists θα αναζητήσουν λύσεις σε decks τα οποία βασίζονται στο main deck και όχι στο extra. Για να μην αναρωτιέστε, πολύ λίγα decks την τελευταία 5ετία πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, η πλειονότητα υπήρξε πριν την εμφάνιση των Synchro monsters.

Πάμε λοιπόν να δούμε σε χαλαρή αφήγηση μερικές από αυτές τις εναλλακτικές για αυτούς που δεν έχουν παλούκι στον κώλο και καταδέχονται να πιάσουν στα χέρια τους κάτι έξω του meta.

Fire Kings

Ή αλλιώς Dark Holes με πόδια. Το γεγονός οτι το deck περιλαμβάνει lv4 και lv8 τέρατα δεν σημαίνει οτι χρειάζεται και rank4 ή rank8 ΧΥΖs. Εκμεταλλεύεται το συγκριτικά πιο αργό “meta” που θα υπάρξει αυτές τις λίγες μέρες για να προλάβει να μαζέψει απαντήσεις/resources χωρίς τον άμεσο κίνδυνο κάποιου swarm push. Με αρκετό speed και μέτριο consistency, είναι μια καλή επιλογή για casual duels και κάποιο local.

Batterymans

Για τους fans των ΟΤΚs, αυτό το deck αποτελεί μια άριστη επιλογή. Γρήγορο και απλό (για χαζούς), ξοδεύει τον πρώτο του γύρο μαζεύοντας resources αν το χέρι δεν είναι από την αρχή godlike και στον δεύτερο γύρο απλά summonάρει ότι μάζεψε για ένα παλιό, καλό, τίμιο ΟΤΚ. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του deck είναι οτι αποτελείται από commons και 1-2 rares. Παίζει να τις έχεις όλες 3άδες και να μην το ξέρεις.

Αgents

Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν. Ανεβαίνουμε επίπεδο με περισσό consistency, επιλογές και Link support (ακόμα και για αυτά τα 3 από το starter deck). Αν και πέρασαν αρκετά χρόνια στην αφάνεια, τα Agents κάποτε κρατούσαν τα σκύπτρα του meta, καιρός να το ξανακάνουν. Φτηνό deck μιας και όλες του οι κάρτες υπήρξαν reprinted σε structure deck. (Φτιάξτο, θα σου χρειαστεί σίγουρα και αργότερα όταν το Link format εδραιωθεί)

Burn

Αργό meta, έλλειψη swarm και λιγότερο σπασμένα effects. Πρόσφορο έδαφος για οποιαδήποτε μορφή burn deck, είναι αυτό είναι chain, είτε stall, είτε fire, είτε ακόμα και anti-heal. Θα χάσετε ένα μεγάλο κομμάτι των φίλων σας (μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, πρέπει να είσαι σκατόψυχος για να παίξεις burn) αλλά μπορεί να σας αποζημιώσει με μερικά top σε tours.

Infernoid/Necroz

Για τους μερακλήδες του είδους, αυτά τα δύο decks μπορεί να μην φιγουράρουν πλέον στην κορυφή αλλά ούτε για αστείο μη σκεφτείς οτι είναι under-powered. Μπηκαν στην ίδια κατηγορία μιας και έχουν την ιδιαιτερότητα να αυξομειώνουν την αποτελεσματικότητά τους ανάλογα με το skill του χρήστη. Για κάποιον με ανεπτυγμένες deck-building skills και άνω του μετρίου dueling skills αυτά τα δύο decks μπορούν να γίνουν και κάτι καινούριο για αυτό το μικρό χρονικό διάστημα ανάμεσα στα δύο formats αλλά και βιώσιμες επιλογές για top μετά την κυκλοφορία της COTD.

Monarchs

Και μόνο που το αναφέρω μου ανεβαίνει η μακαρονάδα που έφαγα το μεσημέρι, αλλά πρέπει να είμαι αντικειμενικός. Το monarch είχε το “no extra deck” γραμμένο πάνω του από τη στιγμή που το structure deck με το support κυκλοφόρησε. Μπορεί πλέον η λίστα δικαίως να το έχει μετατρέψει σε ένα σωρό σκουπίδια όπως του αξίζει, αλλά το μεσοδιάστημα αυτό του δίνει μια ευκαιρία για λίγο play ακόμα.

Anti-metas

Ο παλιός καλός καρκίνος. Αχταρμάδες, με ότι floodgate monster μπορούσε να βρει ο καθένας, τα anti-meta (stun) decks υπήρχαν από αρχαιοτάτων χρόνων για να πρήζουν μπάλες και να μην αφήνουν τον αντίπαλο να παίξει yugioh. Λόγω παντελούς έλλειψης συνοχής μεταξύ των διαφόρων μερών του deck το οποιοδήποτε speed μας είχε χαιρετήσει και είχε πάει να ψάξει την τύχη του σε άλλα decks, εξού και ο λόγος που δεν μπόρεσαν να “αντέξουν” στα meta των τελευταίων χρόνων. Με ελαττωμένο speed overall στο format όμως μπορούν να βγουν από τα albums για να σπάσουν μερικά νεύρα ακόμα.

Κοzmo

Τα ξαδέρφια-νταήδες του Lord British Space Fighter, δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που δεν ξέρει το deck. Με τα τελευταία (εντελώς δικαολογημένα) χτυπήματα από την banlist το deck έχασε επιτέλους δύναμη και μας άφησε ήσυχους, τώρα όμως έχει την ευκαιρία να επιστρέψει, έστω και για λίγο. Καμία απολύτως ανάγκη για extra deck plays, βασίζεται εξ ολοκλήρου στο main deck. Όσοι το αγάπησαν (και οι 5) μπορούν να θυμηθούν για λίγο τα παλιά.

Μάντεψε. Δεν τα έγραψα όλα, είναι κι άλλα (Hazy Flames, U.A., Mist Valley Ninja, Assaults κλπ). Δεν γράφουμε εγκυκλοπαίδεια όμως, άρθρο γράφουμε. Φαντασία έχεις, να παίζεις ξέρεις (λέμε τώρα), αν υπήρξε ποτέ κάποιο deck που σου άρεσε και δεν βασιζόταν στο extra deck τώρα είναι η ευκαιρία να το ξαναχρησιμοποιήσεις. Είναι χρονικά μικρό αυτό το μεσοδιάστημα-όαση ανάμεσα στα formats, θα ήταν κρίμα αν δεν το εκμεταλλευόμασταν, να θυμηθούνε οι παλιοί και να μάθουν οι καινούριοι.

Comments

comments

Reaper of the Cards

Bio incoming in 3, 2, 1... το πίστεψες ε; Ε λοιπόν δεν έχει bio! Πλάκα κάνω, έχει. Αλέξης λέγομαι, ή αλλιώς Reaper of the Cards. Πρώην Head Admin και Ruling Guru του Dueling Network. Θα μάθεις πράγματα εδώ! Ξεκίνα το διάβασμα. Duelingbook username: Reaper of the Cards

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *