Γιατί οι pros επιλέγουν Lucian στο Top και το Mid

Όπως πολλοί από σας έχετε παρατηρήσει, ο Lucian έχει γίνει ανάρπαστος τόσο στο LCS όσο και στο Solo queue. Ωστόσο δεν μιλάμε αποκλειστικά για το bot lane αφού πλεον ο Lucian συναντάται κυρίως στο Top και το Mid lane.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να υποβαθμίσουμε τον Lucian σαν Ad Carry καθώς ακόμα αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά champions και στη κάτω λωρίδα. Όμως από τότε που ο Lucian ξεκίνησε να παίζεται στο Top και το Mid από pros του LCS και του Top Tier Solo Queue το ποσοστό του ως Ad Carry έπεσε στο 14% των παιχνιδιών του σύμφωνα με το champion.gg
Η ξαφνική εμφάνιση του Lucian οφείλεται κυρίως στη μοναδική του τοποθέτηση. Η E του που έχει σχετικά μικρό cooldown, πράγμα που τον βοηθάει να κάνει εύκολα dodge τα abilities του αντιπάλου, σε συνεργασία με την passive του και τα υπόλοιπα abilities του επιτρέπουν στον Lucian να κάνει πολύ damage σε ένα μόνο trade. Επομένως αυτό τον καθιστά έναν πολύ δυνατό αντίπαλο των περισσότερων mages. Τόσο στο top όσο και στο mid ο Lucian είναι πολύ δυνατός ενάντια σε control mages λόγω του dash που του επιτρέπει να κάνει dodge τα skillshot τους και έπειτα να τους τιμωρήσει με τα γρήγορα και “αιματηρά” trades του πριν προλάβει να τους φορτώσει πάλι.

Αυτό με λίγα λόγια συμβαίνει με champions όπως η Orianna, o Kassadin, o Xerath και η Syndra στο Mid Lane και τους Swain, Jarvan IV, Jayce και Gangplank στο Top Lane που αποτελούν εύκολοι αντίπαλοι του Lucian.

 

Comments

comments