Η Ευρωπαϊκή Ένωση πέρασε μερικούς νέους νόμους που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων και επηρεάζουν τα παιχνίδια και τους ψηφιακούς λογαριασμούς. Και η Riot είναι υποχρεωμένη να τους ακολουθήσει.

Συγκεκριμένα αν είστε κάτοικος Ε.Ε. και είστε κάτω των 16, την επίσημη ηλικία ενηλικίωσης στην Ε.Ε., ο λογαριασμός σας στο League of Legends θα μπλοκαριστεί στις 25 Μαΐου. Τουλάχιστον μέχρι να πάρετε έγκριση από του γονείς σας.

Θα σας ζητηθεί να δηλώσετε μία γονική διεύθυνση e-mail, δηλαδή των γονέων σας. Έπειτα θα τους σταλεί e-mail από τη Riot, στο οποίο πρέπει να απαντήσουν πώς εγκρίνουν να παίζεται το παιχνίδι. Σε περίπτωση που είτε δεν απαντήσουν είτε απαντήσουν αρνητικά ο λογαριασμός μπλοκάρεται μέχρι να κλείσετε τα 16, οπότε και ανοίγει αυτόματα.

Η εταιρεία χαρακτηρίζει τα μέτρα αυτά σαχλαμάρες και για την ώρα τουλάχιστον δεν φαίνεται διατεθειμένη να ζητήσει επιπλέον στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την ηλικία ή το αν η διεύθυνση e-mail που θα δηλώσετε ως γονική είναι πραγματικά των γονέων σας. Βασίζεται αποκλειστικά στην καλή θέληση των παικτών να δηλώσουν αληθινά στοιχεία.