Καταπολεμώντας τα True Draco

Κουράστηκες να σκέφτεσαι καινούριες λύσεις για το κάθε meta deck που βγαίνει;

Σου έχουν αφήσει ψυχολογικά τραύματα τα Zoodiacs;

Μισούσες θανάσιμα τους Monarch players;

Τότε αυτό το άρθρο είναι για σένα!

(Ε θα το φας ξανά το disclaimer στη μάπα όμως. Αν το local σου αποτελείται από μπατήριδες που η πιο σπάνια κάρτα τους είναι ένα rare Bottomless Trap Hole και δεν πρόκειται ποτέ να πιάσουν στα χέρια τους decks όπως τα True Dracos, σε φθονώ. Zεις στον παράδεισο της δημιουργικότητας. Και ίσως σε κάποιο χωριό.)

Ήρθε ξανά λοιπόν η μαύρη αυτή ώρα μικρέ casual duelist να βάλουμε τα κεφάλια μας κάτω και να βρούμε λύσεις στο καινούριο Rolex της KOMONEY που ακούει στο όνομα True Dracos. Επειδή δεν έχεις στον ήλιο μοίρα και ένα mirror match είναι πιο σπάνιο κι από original play σε Ζοοdiac deck (ΒΟΟΜ!), θα πρέπει να κάνουμε την τοστιέρα σου ικανή να κάνει έστω κάποιο damage στον νέο αυτό καρκίνο.

Simorgh Lock


Το καλό είναι οτι μπορείς να ανακόψεις τελείως τα οποιαδήποτε plays ενός Draco player με αυτές τις 2 κάρτες. Οι συνηθισμένες λύσεις του deck για out σε οποιαδήποτε κατάσταση, δηλαδή το Diagram, δεν μπορούν καν να ενεργοποιηθούν. Ο αντίπαλος δικαιούται μόνο normal/tribute summon και κανένα set. Το κακό είναι οτι οι πιθανότητες να δει play αυτό το combo είναι λιγότερες κι από το να πάρει Champions League o Ηρακλής Ψαχνών. Πρέπει να καλιμπράρεις έτσι το deck σου ώστε να είναι έστω και ελάχιστα live το combo. Ενδείκνυται για χρήση σε anti-meta stun decks που με την προσθήκη Summoner Monk/Mist Valley Soldier ο Simorgh είναι live από τον πρώτο γύρο.

Cursed Seal of the Forbidden Spell


Φυσικά και δεν την ξέρεις αυτή την κάρτα. Πολύ κακώς. Επί Blackwing/Lightsworn εποχής είχε δει αρκετό play μιας και ξεφορτωνόταν για τα καλά τις προβληματικές Spell cards. Kαιρός να το ξανακάνει. Η απάντηση-τσίχλα όλων των True Draco players σε οποιαδήποτε προβληματική κάρτα που θα έχεις πάνω στο γήπεδο θα είναι: “Ενεργοποιώ Diagram, κάνω set μια Spell ή Trap ανάλογα τι με ενοχλεί, την σπάω με το Diagram και το πρόβλημα λύθηκε”. Δίνει consistency στο deck τους, λύνει προβλήματα, φτιάχνει φαΐ, γυαλίζει και τα ασημικά. Τι πιο λογικό από το να κάνεις negate την πρώτη και μετά ο αντίπαλος να μην επιτρέπεται να ενεργοποιήσει καν τις υπόλοιπες δύο που του έμειναν. Μόλις ταπείνωσες μια κάρτα των 75 ευρώ με μια των 2 λεπτών.

Immunities


O κόσμος πήγε μπροστά παρατηρώντας πράγματα. Ο Αρχιμήδης παρατήρησε τη στάθμη του νερού που ανέβηκε και έκανε την πρώτη ever διαφήμιση για απορρυπαντικό. Eμείς παρατηρήσαμε τα True Draco decks που εμφανίστηκαν ως τώρα στην Ιαπωνία και ανακαλύψαμε κάτι άλλο. Όλα τα outs του deck σε οτιδήποτε μπορεί να το δυσκολεύει είναι target/destroy. Δεν θα ήταν λογικό λοιπόν να προσπαθήσουμε να ενσωματώσουμε στο deck μας κάτι που να είναι immune σε target ή/και destroy; Boss monsters με immunities είναι από δύσκολο έως αδύνατον να φύγουν από το γήπεδο και το summon ενός τέτοιου τέρατος ισοδυναμεί με νίκη στη συγκεκριμένη περίπτωση. Τhe bigger the better λοιπόν, με τους Obelisk, Vennominaga, Dracossack, Supreme King Z-ARC, Blue-Eyes Chaos MAX Dragon και Kozmos να είναι οι ιδανικότερες λύσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δυστυχώς ακόμα και αυτές οι λύσεις δεν θα είναι πάντα ολοκληρωτικές εξαιτίας μιας Trap card των True Dracos ονόματι True Draco Apocalypse. Κάνοντας destroy μια άλλη True Draco κάρτα (έλα, το Diagram) κόβει στο μισό την ATK/DEF των τεράτων του αντιπάλου. Εδώ μικρέ και άπειρε duelist πρέπει να βάλεις το νιονιό σου να δουλέψει και να κρατήσεις καβάντζα κανένα Twin Twisters. Μην τα σπαταλήσεις όλα.

Kaiju


Mπορεί να είναι σπασμένο του κερατά, αλλά όπως όλα τα meta decks, είναι απλό. Παίρνει από το χεράκι τον duelist που έσκασε μια μικρή περιουσία για να το φτιάξει και σαν “ευχαριστώ” του δίνει τουρνουά χωρίς να χρειάζεται να σκεφτεί ιδιαίτερα. Tribute summon, destroy, πλεονέκτημα, GG. Kαι χαζός να είσαι θα το καταφέρεις. Εδώ όμως είναι που μας δίνει πάτημα. Εφόσον οι κινήσεις του deck είναι προβλέψιμες, και με το hand size σε βρεφικά επίπεδα μιας και το tribute fodder έρχεται από το χέρι, ο True Draco duelist συχνά μένει με ένα μόνο τέρας στο γήπεδο. Το πρόβλημά σου είναι πως θα το βγάλεις. Kaiju. Και συ μπορείς! Universal (όλα σχεδόν τα decks τα χρησιμοποιούνε), το να κρατήσεις ένα στο χέρι σου για τη στιγμή που θα δεις ένα κτηνάκι immune από τα πάντα μοιάζει μονόδρομος.

Μιας και το deck ακόμα είναι τόσο νέο που δεν μπορεί ούτε να πιεί, είναι μια καλή εποχή για πειραματισμό. Πιθανότατα στο μέλλον, όταν θα έχει ωριμάσει, να έχουν ωριμάσει και οι λύσεις απέναντί του για μεγαλύτερη απποτελεσματικότητα. Mια συνέχεια αυτού του άρθρου ίσως να κάνει την εμφάνισή της τότε, για να συνεχίσουμε να επιτελούμε έργο. Μέχρι τότε, αν κάποιος έχει σκεφτεί κάποια άλλη μισάνθρωπη και σαδιστική λύση (μας αρέσουν ιδιαιτέρως) ας κάνει comment με την ιδέα του στο site ή στο facebook και μπορεί το όνομά του να κάνει guest εμφάνιση στο part 2.

Comments

comments

Reaper of the Cards

Bio incoming in 3, 2, 1... το πίστεψες ε; Ε λοιπόν δεν έχει bio! Πλάκα κάνω, έχει. Αλέξης λέγομαι, ή αλλιώς Reaper of the Cards. Πρώην Head Admin και Ruling Guru του Dueling Network. Θα μάθεις πράγματα εδώ! Ξεκίνα το διάβασμα. Duelingbook username: Reaper of the Cards