Κατηγορίες παιχτών part #1

Είσαι ρηχός και μνησίκακος;

Κρίνεις τον άλλον με την πρώτη ματιά;

Κουβαλάς πάντα μαζί σου ένα label maker;

Tότε αυτό το άρθρο είναι για ‘σένα!

Από μικρός μάθαινες από γονείς, δασκάλους, θείους και περιπτεράδες να είσαι ευγενικός και να μην κρίνεις τον άλλον εύκολα για να μην σε κρίνουν και εσένα με τον ίδιο τρόπο (???), τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται, όλοι κρύβουν μια μητέρα τερέζα μέσα τους και άλλα τέτοια θεωρητικά. Αν στο μεταξύ μεγάλωσες, παρατήρησες ιδίοις όμμασι πόσο δεν ισχύουν όλα αυτά στον πραγματικό κόσμο. Αν είσαι ακόμα πολύ μικρός για να πίνεις, τότε στο μέλλον σε περιμένει μια έκπληξη.

Αλλά αρκετά μακρηγορήσαμε. Υπαρξιακές αναζητήσεις μετά την 3η ώρα, τώρα έχουμε μάθημα yugi.

Όλοι μας τους ξέρουμε και τους αγαπάμε. Κατηγορίες duelists που σίγουρα θα συναντήσεις μπροστά σου σε κάποιο τουρνουά ή πιο fun κατάσταση, που θα σε εντυπωσιάσουν ή θα σε κάνουν να θέλεις να το γυρίσεις σε μπίνγκο ή τόμπολα.

Ο casual duelist

Από τις πιο “ακίνδυνες” κατηγορίες, ο casual σπάνια εμπλέκεται σε οτιδήποτε είναι πιο περίπλοκο από ένα fun duel ή μια ανταλλαγή με rares. Ποτέ δεν θα στο παίξει ιστορία σε ένα duel, δεν θα σε ειρωνευτεί αν ανοίξουν οι ουρανοί και κερδίσει και γενικώς λόγω της χαλαρής προδιάθεσής του συχνα θα είναι η πηγή χιούμορ μιας ομάδας.

Ο πρήχτης

Eδώ τα πράγματα σοβαρεύουν. Ο πρήχτης θα πάρει και θα διαβάσει κάθε κάρτα που έπαιξες, δις, για να σιγουρευτεί οτι την κατάλαβε σωστά και οτι δεν τον κλέβεις. Για αυτόν το κάθε duel είναι τόσο σημαντικό όσο το να περάσει στο πανεπιστήμιο, οπότε χρειάζεται σκέψη, σχεδιασμό και χρόνο. Δεν θα καταφέρεις να τελειώσεις ποτέ match μαζί του λόγω LP σαν φυσιολογικός άνθρωπος και μετά το τέλος του 40λέπτου θα έχεις χάσει κάθε διάθεση για ζωή.

Ο wannabe judge

Δεν το ‘χει το παιδί. Θέλει, αλλά δεν μπορεί. Τα rulings και τα mechanics σε once-in-a-lifetime σενάρια τον συναρπάζουν, αλλά ποτέ δεν έκατσε να αφιερώσει το χρόνο στο να μάθει όντως κάποια πράγματα. Θα διαφωνήσει μαζί σου σε όλα τα disputes ενός duel και θα έχει άδικο. Σε όλα. Pwned από κανονικούς judges σε όποιο official τουρνουά έχει συμμετάσχει, ο wannabe judge δεν πτοείται με τίποτα και έχει καταφέρει να μπει στην μαύρη λίστα των organizers που πλέον τον βλέπουν μόνο σαν κινουμενη συμμετοχή με πόδια.

Ο judge

Αυτός εδώ το ‘χει. Eίναι αυτός στον οποίον στρέφονται όλοι για ένα δύσκολο ruling ή κατάσταση σε ένα duel, και την ίδια γνώση χρησιμοποιεί και στα δικά του duels ως μικρό πλεονέκτημα. Παρόλη την γνώση και την εμπειρία όμως δεν έχει μάθει ακόμη να μην πετάγεται σαν την πορδή όπου δει κάποιο λάθος και να εκνευρίζει τους πάντες.

Ο λεφτάς

Η Paris Hilton του yugioh, ο λεφτάς δεν θα χάσει ευκαιρία να σου δείξει οτι αυτός έχει και εσύ δεν έχεις. Πριν ξεκινήσει το duel θα σκάσει μύτη μαζί με άλλους 5-6 όμοιούς του (το “team” όπως το λέει ο ίδιος), θα σου κοτσάρει ένα ultra rare TP2 Morphing Jar πάνω στο τραπέζι δίπλα στο deckbox του από διαμάντια, για να το δεις και να χεστείς από το βάρος και τον όγκο της εμπειρίας του. Μετά το τέλος του duel θα σε βρίζει πριν ακόμα σηκωθεί από το τραπέζι, όταν το full-bling deck του των 50.000 ευρώ χάσει από το no-skill netdeck που αγόρασες μια μέρα αντί να πας για καφέ.

O wannabe pro

Kακομοίρης #2. Μαζί με τον wannabe judge ολοκληρώνουν την κατηγορία που κινείται στη σφαίρα του φανταστικού. Φανατικός οπαδός της φιλοσοφίας “το deck κάνει τον παίχτη”, ο wannabe pro θα αντιγράψει το εκάστοτε YCS-winner deck και μετά θα παραπονιέται επειδή δεν δουλεύει εξίσου καλά. Παρακολουθεί ευλαβικά τουρνουά και coverages και αγνοεί παντελώς την οποιαδήποτε συμβουλή για αλλαγές μιας και ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, κι ας κερδίζει μια στις δέκα.

Ο ευγενικός pro

Ο μονόκερος του yugioh. Πλάσμα πιο σπάνιο και από διασταύρωση bigfoot με γοργόνα. Όχι μόνο κάνει ζογκλερικά με το deck του (το οποίο δεν είναι απαραίτητα meta) αλλά είναι κύριος καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Δεν θα ειρωνευτεί, δεν θα προσπαθήσει να σε κλέψει ούτε να σε κάνει να νιώσεις άσχημα. Ανά τα έτη μπορώ να πω οτι είχα την τιμή να παίξω με ελάχιστους τέτοιους παίχτες αλλά η κάθε φορά ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Comments

comments

Reaper of the Cards

Bio incoming in 3, 2, 1... το πίστεψες ε; Ε λοιπόν δεν έχει bio! Πλάκα κάνω, έχει. Αλέξης λέγομαι, ή αλλιώς Reaper of the Cards. Πρώην Head Admin και Ruling Guru του Dueling Network. Θα μάθεις πράγματα εδώ! Ξεκίνα το διάβασμα. Duelingbook username: Reaper of the Cards