Ο Thomas van den Berg είναι ένας developer που ξεκίνησε την καριέρα του το 2010 και δούλεψε σε διάφορα μικρά project, και το 2014  ξεκίνησε την πρώτη του επιτυχημένη indie strategy game σειρά Kingdom, η οποία είχε μεγάλη επιτυχία σαν Kickstarter και μετά στην κυκλοφορία στο steam.

Με την πολύ όμορφη Pixelated μορφή του και την ατμοσφαιρική μουσική του το παιχνίδι τράβηξε τα μάτια πολύ κόσμου, αλλά  πολλοί έμειναν για το gameplay. Το οποίο gameplay έχει ένα καταπληκτικό τρόπο να είναι απίστευτα απλό και σύνθετο ταυτόχρονα.

Το παιχνίδι αν και φαίνεται ήρεμο και γεμάτο εξερεύνηση, στην πραγματικότητα κρύβει μεγάλες ευθύνες και υποχρεώσεις καθώς καλείσαι να διαχειριστείς το βασίλειο σου σαν κανονικός ηγέτης. Με φόρους, με στρατό, με τείχη, με κυνήγι και με όλα τα συναφή που έχει η θέση ενός βασιλιά, και βέβαια δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι επιθέσεις από τέρατα που θέλουν να καταστρέψουν ότι θα έχετε χτίσει έως τότε.

Η βασική ιδέα του παιχνιδιού είναι ότι μαζεύεις νομίσματα, χτίζεις κτίρια και επιβιώνεις κάθε νύχτα από όλο και πιο πολλές επιδρομές από εχθρούς. Όμως ταυτόχρονα το παιχνίδι ενθαρρύνει την εξερεύνηση, την ηρεμία, το να κοντοσταθείς και να αγναντέψεις τον ήλιο που δύει, να πάρεις μια ανάσα ρε αδερφέ. Αλλά αν το παρακάνεις, τότε οι υποχρεώσεις σου και η ευθύνες σου θα είναι μεγαλύτερες.

Ίσως είναι από τα πιο ρεαλιστικά παιχνίδια που εχω παίξει καθώς είναι μια μικρογραφία της ζωής που ζούμε κάθε μέρα, όπου οι υποχρεώσεις μας είναι εκεί κάθε μέρα και όλο ψάχνουμε ευκαιρία για να ξεφύγουμε και λίγο, και να έχουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας, αλλά αν το παρακάνουμε τα προβλήματα μεγαλώνουν και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πιο πολλές υποχρεώσεις.

Μέτα λοιπόν την επιτυχία του Kigdom μέσα σε ένα χρόνο βγήκε το πρώτο expansion στο παιχνίδι με όνομα Kigdom “New Lands” το οποίο παίρνει όλη τη βασική ιδέα από το πρώτο game και προσφέρει νέα mechanics και μεταφορά σε άλλα μέρη αυτού του υπέροχου κόσμου.

Θα πρότεινα σε όλους τους gamers να δοκιμάσουν το Kigdom καθώς είναι μια μοναδική εμπειρία που δεν συναντάς εύκολα σε παιχνίδια ούτε σε άλλα μέσα τέχνης. Μια ευκαιρία να πας με τους ρυθμούς σου, να βρεις τον εαυτό σου και να ζήσεις ένα παιχνίδι στρατηγικής και μικροοικονομίας με τον πιο ενδιαφέρον τρόπο.

 

Θα βρείτε το Kingdom “New Lands” δωρεάν στο Epic store μέχρι τις 13 Ιουνίου και από εκεί και πέρα στην τιμή των 15 ευρώ στο Epic και Steam.

https://store.steampowered.com/app/368230/Kingdom_Classic/

https://store.steampowered.com/app/496300/Kingdom_New_Lands/

https://www.epicgames.com/store/en-US/product/kingdom-new-lands/home

Θα πρότεινα αν δεν προλάβετε την δωρεάν προσφορά, να παίρνατε το Kingdom classic σε κάποιο sale όπου πέφτει κάτω από 5 ευρώ, ώστε να διαμορφώσετε τη δική σας άποψη στο παιχνίδι και να τη μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.