Το 2016 η εταιρία No Code έκανε το πρώτο της teaser για το απερχόμενο και πρώτο της full horror indie game, Stories Untold, το οποίο κίνησε το ενδιαφέρον του κόσμου προς το παιχνίδι και κυρίως τράβηξε τα μάτια της Devolver Digital, μιας εταιρίας  πολύ γνωστή στον χώρο των καλών indie games. Έτσι στις 27 Φλεβάρη 2017 το παιχνίδι κυκλοφορεί στο Steam και οι θετικές κριτικές αρχίζουν να πέφτουν βροχή. 

Το παιχνίδι δίνεται μέσα από τέσσερις διαφορετικές ιστορίες, η κάθε μια ξεχωριστή απ’ την άλλη, αλλά κάτι να της ενώνει. Ξεκινώντας σε κάθε μια από αυτές μπροστά σε μια οθόνη δίνοντας γραπτές εντολές για να αρχίσει η ιστορία να εξελίσσετε.

Το gameplay είναι text-base, δηλαδή θα χρειαστεί να γράψετε τις εντολές που κάνει ο παίχτη σας αντί να τις κάνετε χειροκίνητα όπως άλλα adveture horror games, και η ατμοσφαίρα που χτίζεται μέσα στο μυαλό σας και γύρο σας καθώς προχωράτε πιο βαθιά στις ιστορίες, είναι το selling point του Storie Untold και αυτό που θα σας κρατήσει με τις τρίχες σηκωμένες.

 

Αν είστε λοιπόν fan της 80’s αισθητικής, των horror games, και της σειράς Stranger Things, θα πρέπει να δώσετε μια δοκιμή στο παιχνίδι της No Code, ίσως ένα βράδυ με τα φώτα κλειστά, με καλή παρέα, καλά ακουστικά, και ένα 4ωρο διαθέσιμο για να απολαύσετε το βαρύ άλλα πολύ έξυπνα δοσμένο story του παιχνιδιού. 

Δεν θα πω άλλα γιατί η καλύτερη εμπειρία είναι αυτή που πάμε στα τυφλά.

Στα παρακάτω link θα βρείτε την επίσημη σελίδα της εταιρίας, το παιχνίδι στο Steam και Epic games store, στην τιμή των 10 ευρό, μια τιμή αντάξια και της εμπειρίας που δίνει.

http://www.nocodestudio.com/nocodegames

https://store.steampowered.com/app/558420/Stories_Untold/

https://www.epicgames.com/store/en-US/product/stories-untold/home

Για τους καινούργιους λοιπόν εύχομαι μια εμπειρία γεμάτη μυστήριο και για τους παλιούς να ρίξουν μια ματιά στον νέο τίτλο της εταιρίας Observation