Post thumbnail

Έχετε σκεφτεί ποτέ να κάνετε μία μετακόμιση? Σας αρέσει η ιδέα να κουβαλάτε έπιπλα? Εάν απαντήσατε για κάποιον λόγο ναι σε αυτές τις ερωτήσεις τότε καλώς ήρθατε στο Μoving Οut, ένα παιχνίδι από την SMG Studio και Devm Games. Τον ρόλο του publisher έχει αναλάβει η Team17.

STORY

Στο Μoving Οut ελέγχετε ένα άτομο και προσπαθείτε να μεταφέρετε έπιπλα στο φορτηγό. Όταν τελειώσετε με ένα συγκεκριμένο σπίτι τότε το Boss σας αναθέτει μία καινούργια δουλειά και οι χαρακτήρες κάνουν κάποια σχόλια πάνω σε αυτό, τα οποία μερικές φορές είναι αστεία και πιασάρικα. Απλό, γλυκούλι και σύντομο.

Μoving Οut

Gameplay

Για όσους έχετε παίξει το Overcooked θα νιώσετε πως βλέπετε κάτι πολύ γνώριμο. Μέσα σε ένα χρονικό διάστημα θα πρέπει να μεταφέρετε όλα τα έπιπλα στο φορτηγό και ανάλογα με τον χρόνο που κάνατε θα πάρετε χρυσό, ασημένιο ή χάλκινο μετάλλιο. Στο παιχνίδι εκτός από το να κουβαλάτε έπιπλα μπορείτε να τα πετάτε κιόλας έτσι ώστε να κερδίσετε χρόνο ή μπορείτε να χαστουκίζετε φαντάσματα ( ναι δεν κάνω πλάκα). Εκτός από έπιπλα μπορεί να χρειαστεί να κουβαλήσετε κότες, πρόβατα, μπάλες ή και εύθραυστα κουτιά. Όταν ένα αντικείμενο σπάσει ή χαθεί τότε γυρνάει στην αρχική του θέση. Ο χαρακτήρας σας μπορεί και αυτός να πεθάνει εάν πέσει κάτω ή τον πατήσει αυτοκίνητο ή γίνει οποιαδήποτε κακουχία. Εάν γίνει αυτό τότε σας γυρνάει σε ένα πακέτο λίγο δίπλα από εκεί που πέσατε. Την μετακίνηση σας μπορεί να εμποδίζουν λάδια, λάβα ή ακόμα και άλλα αυτοκίνητα καθώς προσπαθείτε να περάσετε τον δρόμο.

Η μετακίνηση μεταξύ των σπιτιών γίνεται με το φορτηγάκι σας στην πόλη και εκτός από τις κανονικές πίστες υπάρχουν και δύο bonus mode, το VHS Superstore, στο οποίο παίζετε μία μικρή πίστα και το The Arcade, στο οποίο παίζετε challenges. Για να τα ξεκλειδώσετε αυτά θα χρειαστείτε κάποια tokens, τα οποία τα παίρνετε από bonus objectives στις πίστες του story. Εάν δεν καταφέρατε να κάνετε κάποιο μπορείτε να ξανακάνετε replay την πίστα όσες φορές θέλετε ακόμα και όταν τελειώσει το story. Επίσης, αυτά τα bonus challenges δεν είναι γνωστά την πρώτη φορά που θα παίξετε την πίστα οπότε θα χρειαστεί να την περάσετε πρώτα και μετά να δείτε ποια δεν καταφέρατε να κάνετε. Το παιχνίδι το τερμάτισα γύρω στις 3 με 4 ώρες αλλά με τα challenges θα πάρει περισσότερο για το 100%.

Coop

Το Μoving Οut μπορεί να παιχτεί και coop αλλά όχι online οπότε μπορείτε να παίξετε μαζί με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας ο ένας δίπλα στον άλλον είτε με το πληκτρολόγιο είτε με ένα controller. Μέσα σε αυτά υπάρχει και το assist mode έτσι ώστε να κάνετε ακόμα πιο εύκολο το παιχνίδι.

Παράπονα

Μερικά από τα προβλήματα που βρήκα ήταν το πέρασμα ενός καναπέ από μικρές πόρτες, ειδικά εάν ήταν γωνιακός, καθώς πολλές φορές απλά είχε κολλήσει εκεί πέρα και ήθελε πολύ προσπάθεια με αποτέλεσμα να χάνω πολύτιμο χρόνο. Επίσης, μπορεί ενώ είχα βάλει μερικά έπιπλα στο φορτηγό να χρειαζόταν να τα μετακινήσω έτσι ώστε να κάνω χώρο για τα επόμενα. Αυτό κατέληγε σε χάσιμο χρόνο και ίσως και να κολλούσα για λίγο ανάμεσα στα έπιπλα. Ως τελευταίο μου παράπονο θα πω τα έπιπλα τα οποία γυρνούσαν από μόνα τους, όπως το arcade machine ή το printer. Τα συγκεκριμένα με έκαναν να προσπαθώ να βρω μία ισορροπία έτσι ώστε να μην μου πέσουν σε κάποιο κενό ή λάβα.

Γραφικά

Τα γραφικά του είναι απλά και καρτουνίστικα με ωραίες μικρές λεπτομέρειες. Η επιλογή του χαρακτήρα κάθε φορά ήταν δύσκολη γιατί όλοι τους έχουν ωραίο και fun art. Τα levels έχουν ωραίο design και πολύχρωμο, κάτι που βοηθάει στο να το απολαμβάνει το μάτι και να μην κουράζει.

Μoving Οut

Ήχος

Το κάθε level έχει την δική του μουσική, η οποία είναι απαλή σχετικά έτσι ώστε να μην σε αποσυντονίζει. Δεν είναι κάτι το τρομερό αλλά βοηθάει και ταιριάζει με το στυλ παιχνιδιού.

Συμπέρασμα

Το Μoving Οut είναι ένα ωραίο, απλό και challenging παιχνιδάκι για να παίξεις είτε μόνος σου είτε με κάποιον άλλον. Δεν είναι τέλειο και δεν έχει τρομερή διάρκεια αλλά είναι fun για όσο κρατάει. Δεν ξέρω εάν το full price του αξίζει για αυτά που προσφέρει αλλά σε έκπτωση σίγουρα τσεκάρετε το. Είναι διαθέσιμο για PC,PS4, Xbox one και Switch και προσφέρει και ένα δωρεάν demo για όποιον θέλει να το δοκιμάσει.

Μoving Οut

Διαβάστε ακόμα το Final Fantasy Remake Review και το Night Call Review.

7.3

ΓΡΑΦΙΚΑ

7.0/10

STORY

6.8/10

GAMEPLAY

8.0/10

ΗΧΟΣ

7.2/10

Pros

  • Απλό και διασκεδαστικό gameplay
  • Αστείοι διάλογοι
  • Ωραίο level και character design
  • Local Coop

Cons

  • Θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια
  • Οι σβούρες των επίπλων ένιωθα πως ήταν rng μερικές φορές
  • Αχρείαστη μετακίνηση επίπλων μέσα στο φορτηγό
  • Δεν έχει online coop
YouTube
YouTube
Instagram