Οι κάτοικοι του δάσους – Tanuki deck

Νοσταλγείς την εποχή που έβλεπες teletubbies στην τηλεόραση;

Κάνεις σαν 10χρονο όταν βλέπεις κουτάβια;

Φοράς πυτζάμες με αρκουδάκια;

Ε τότε αυτό το άρθρο είναι για ‘σένα!

Είμαι σίγουρος θα συμφωνήσεις μαζί μου οτι όσο πιο απίθανο είναι το deck με το οποίο τραμπουκίζεις κάποιον, τόσο μεγαλύτερο και το συναίσθημα της επιτυχίας και η ξινίλα στα μούτρα του. Κάποιο anti-meta, ή ίσως κάποιο υβρίδιο γνωστού deck μπορεί να το έχουν ήδη καταφέρει αυτό για σένα, αλλά γιατί να μην το πάμε ένα βήμα παραπέρα; Οπλίσου με υπομονή και ανοιχτό μυαλό λοιπόν, καθώς εξετάζουμε ένα από τα πιο χαριτωμένα και συνάμα consistent as fuck decks μετά το Dino Rabbit.

O τύπος του χαριτωμένου 2άστερου Beast είχε κάνει την εμφάνισή του το 2004 με το Nimble Momonga και από τότε πολλά ακόμα μέλη έχουν προστεθεί στο δυναμικό του χωρίς όμως κάποια αλλαγή. Αυτό μέχρι την κυκλοφορία της Shadow Specters, με την οποία ο άνθρωπος ξεκίνησε να περπατάει στα δύο του πόδια, το deck έγινε viable και ο Justin Bieber θεωρείται πρότυπο άντρα. Μάντεψε ποια δύο από τα παραπάνω είναι αγνές παρθένες τρίχες.

Με αξιοπρεπές field swarming, χώρο για πειραματισμό με ευφάνταστα tech choices και consistency που θα ζήλευαν αρκετά meta decks, το level-2-cute-beast deck ή αλλιώς tanuki αξίζει έστω και για λίγο τα φώτα της δημοσιότητας. Πάλι καλά που εγώ κάνω κουμάντο στις πρίζες.

Raccoons

Το ντούο χλαπάτσα, τα παιδιά-λάστιχο. Δεν χρειάζεται να είσαι βιρτουόζος του deck-building για να παρατηρήσεις το synergy μεταξύ τους. Παρόλα αυτά ίσως εκπλαγείς αν ελέγξεις τα effects των υπολοίπων 2-level beasts που έχει κυκλοφορήσει η ΚΟΝΑΜΙ. Περαιτέρω Special Summon, bounce, destruction effect μετά από FLIP, destruction effect μετά από Special summon από beast, κανενός είδους effect negation αυτών που θα έρθουν Special Summon και πλοιάδα άλλων. Διόλου άσχημα ανεξαρτήτως του deck που θα έχεις απέναντι.

The big boss

Ο MVP του deck. Σκοράρει 38 πόντους με 50 ριμπάουντς και 78 ασσίστς. Σπάνια οποιοδήποτε XYZ play σου θα είναι κάτι διαφορετικό από αυτόν, εκτός και αν είσαι σε δύσκολη κατάσταση. Βασικά ούτε αυτό, σε βγάζει και από τις περισσότερες δύσκολες καταστάσεις. Το copy-token του είναι οριακά σπασμένο και το immunity του αυξάνεται εκθετικά με τον αριθμό των beasts στο γήπεδο.

Το build

MONSTER CARDS (19):

1 Rescue Cat
3 Baby Raccoon Tantan
3 Baby Raccoon Ponpoko
3 Valerifawn, Mystical Beast of the Forest
2 Kalantosa, Mystical Beast of the Forest
2 Wind-Up Kitten
1 Key Mouse
1 Kinka Byo
1 The Fabled Cerburrel
1 Sea Koala
1 Tree Otter

SPELL CARDS (6):

3 Obedience Schooled
1 Raigeki
2 Creature Swap

TRAP CARDS (15):

1 Solemn Warning
1 Bottomless Trap Hole
1 Torrential Tribute
1 Compulsory Evacuation Device
3 Mirror Force (brigade)
3 Black Horn of Heaven
2 Starlight Road
3 Lost Wind

(Disclaimer: Είναι δειγματικό build. Εννοείται πως ο κάθε παίχτης θα πρέπει να το φέρει στα μέτρα του με την προσθήκη (ή αφαίρεση) κάρτων από το κάθε sub-mechanic του deck για να του ταιριάζει περισσότερο.)

Μέθοδοι-στρατηγικές

Ένα deck φιλικό προς το χρήστη. Ενώ πρέπει όντως να στρώσεις τον κώλο σου κάτω και να μάθεις τα interactions των τεράτων μεταξύ τους, από ‘κει και πέρα είναι όλα εύκολα. Το ιδιο το deck σου δίνει τη δυνατότητα χρήσης ενός full trap lineup, οπότε το γνωστό slow και grindy play είναι για ακόμα μια φορά the way to go. Χρησιμοποιώντας τις παγίδες σαν disrupt και τα τέρατα σαν stall και ελαφρό beatdown με περιστασιακά 1 for 1 trades, προσπαθείς να εξαντλήσεις τα resources του αντιπάλου πριν τελειώσουν τα δικά σου.

Combos δεν υπάρχουν, αλλά θα αναφερθούμε σε κάποια νόστιμα πράγματα που μπορείς να κάνεις με το Obedience Schooled.

To πρώτο είναι XYZ play, παίζοντας το Οbedience Schooled και μετά κάνοντας Summon ένα οποιοδήποτε 2άστερο beast. 4 τέρατα στο γήπεδο, ο διπλός Number 64 είναι μονόδρομος με το τίμιο lock που προσφέρει να αποτελεί πρόβλημα για τον αντίπαλο νωρίς στο παιχνίδι. (ΔΕΝ δουλεύει στο Link format, τουλάχιστον όχι πρώτο γύρο)

Το δεύτερο είναι Synchro play. Η ελαστικότητα του Schooled στο level των beast που θα φέρεις σου επιτρέπει να επιλέξεις δύο 2άστερα και ένα 1άστερο (tuner). Aπό ‘κει και πέρα είναι σχετικά εύκολο να μαντέψεις τη συνέχεια για 5-level Synchro play σε ένα deck με πολλά EARTH monsters.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν ανοίξεις τα στραβά σου και διαβάσεις το Obedience Schooled θα δεις οτι μετά το activation επιτρέπει το Special Summon μόνο beast τεράτων. Γι’αυτό μην το παίξεις ιστορία και πας να κάνεις Synchro Summon κανέναν Naturia Barkion γιατί είναι dragon και θα γελάνε και τα deckboxes.

To τρίτο και τελευταίο play είναι Fusion play. “Μα πως είναι δυνατόν κύριε πρόεδρε;!” σας ακούω να ρωτάτε. Μιας και όπως είδαμε το deck έχει πολύ εύκολη πρόσβαση σε Naturia Beast, αν στο χέρι σου έχεις ένα The Light – Hex-Sealed Fusion, μπορείς να το κάνεις summon, με το effect του να το αντικαταστήσεις για το Barkion και να κάνεις summon Exterio. Διόλου άσχημο.

Δυστυχώς το deck δεν έχει κάποιο άλλο κρυφό νόημα ή pro play ή οτιδήποτε. Είναι user-friendly, για μικρά παιδάκια θα έλεγε κανείς. Ότι πρέπει για το 98% των duelists που έτσι κι αλλιώς εκεί κυμαίνονται σε skill. Σ’έφτιαξα πάλι.

Comments

comments

Reaper of the Cards

Bio incoming in 3, 2, 1... το πίστεψες ε; Ε λοιπόν δεν έχει bio! Πλάκα κάνω, έχει. Αλέξης λέγομαι, ή αλλιώς Reaper of the Cards. Πρώην Head Admin και Ruling Guru του Dueling Network. Θα μάθεις πράγματα εδώ! Ξεκίνα το διάβασμα. Duelingbook username: Reaper of the Cards