Όλοι γνωρίζουμε την τραγική κατάσταση που επικρατεί αρκετές φορές στα Online Games σε θέματα σεξισμού και παρενόχλησης. Πιο συγκεκριμένα στο παιχνίδι της Riot Games ,League Of Legends, υπάρχει μία ανεξέλεγκτη κατάσταση όπου κάθε ένας Gamer ”Ξεφεύγει” και αρκετές φορές βγάζει πολύ κακή συμπεριφορά , με μία φράση όλα τα ψυχολογικά του. Όλη αυτή η κατάσταση τέλος πάντων , οδήγησε σε μερικές δηλώσεις από την ηγεσία της εταιρίας με την υπόσχεση και την δέσμευση να αλλάξουν πολλά πράγματα στο παιχνίδι στις μελλοντικές μέρες που έρχονται.

Τρεις εβδομάδες μετά από μια σε  έκθεση  βάθους  από την Kotaku σχετικά με τον σεξισμό στο χώρο εργασίας, την παρενόχληση και τη γενική τοξικότητα, η Riot Games, μέλος της εταιρείας League of Legends, εξέδωσε μια δήλωση με απολογία για τους υπάρχοντες, πρώην και μελλοντικούς υπαλλήλους και εργολάβους και υπόσχεται εκτεταμένες αλλαγές στο “πολιτιστικό DNA” που θα “δεν αφήνει περιθώριο για σεξισμό ή και μισογυνισμό .”

Η Riot ζήτησε συγγνώμη για τα όσα υποσχέθηκε και δεν έχουν τηρηθεί… ευελπιστεί στους επόμενους μήνες, χρόνια που θα έρθουν να έχει γίνει καλύτερο μέρος για τον κόσμο του Gaming. Στα άτομα επίσης που σκέφτονται να πάρουν την απόφαση και να έρθουν  να εργαστούν για την Riot, καταλαβαίνει ότι μπορεί να υπάρχει μία πολύ μεγάλη αμφιβολία και δισταγμός , αλλά τους λέει ότι τώρα τους χρειάζεται πιο πολύ από ποτέ.  Το να χτιστεί η Riot δεν ήταν εύκολο, και ούτε θα είναι  εύκολο για να ξαναχτιστεί , δήλωσε.

Fan και συνεργάτες της Εταιρίας περιλαμβάνονται επίσης σε αυτού του είδους την απολογία.

Ευελπιστούμε πραγματικά να την δούμε αυτήν την αλλαγή , για τον κόσμου του Gaming, για να υπάρξει ένας ωραίος χώρος διασκέδασης. Το παιχνίδι έχει τεράστιο Ιστορία και θα ήταν κρίμα να καταστραφεί ” κι’άλλο ” , από κάθε πλευρά αν το δεις . Το μόνο που απομένει είναι να δούμε ΑΜΕΣΑ αποτελέσματα από την εταιρία πριν το παιχνίδι αρχίζει (ή ήδη έχει αρχίσει) να σβήνει.

#CrossyourFingersLads