Σύμφωνα με την Respawn Entertainment (η οποία βλέπουμε να μην είναι καθόλου χαλαρή απέναντι στα Community Members του παιχνιδιού.) μέσα στην εβδομάδα υπήρχαν πάνω από 355.000 συνολικά Bans για Cheats με αποτέλεσμα πολλά άτομα να παρατήσουν μια για πάντα το Apex Legends .

Από την άλλη πλευρά όμως όταν για δημιουργηθεί ένα Match στο Apex Legends χρειάζονται 60 άτομα είναι φυσικό πως ένας Cheater επηρεάζει πολύ την ομαλή λειτουργία του παιχνιδιού , για αυτό λοιπόν και η εταιρία έλαβε τα μέτρα της με σκοπό να κάνει το αγαπημένο σε όλους Apex Legends δίκαιο και σωστό προς όλους.

Ο αριθμός των τιμωρημένων αναφέρθηκε σε μια ανάρτηση στο Reddit στις 8 Μαρτίου. Εκεί αναφέρθηκε συγκεκριμένα πως η Respawn κατέφυγε σε μόνιμο ban 355.000 παικτών που έπαιζαν από PC. Επιπλέον, πέραν των cheaters η εταιρία παλεύει καθημερινά για να διορθώσει και άλλα issues όπως τα disconnect αλλά και τα reconnect σε μάχη που έχασε κάποιος τη σύνδεση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Respawn:

«Θα συνεχίζουμε να παλεύουμε δυνατά κάθε είδος cheating. Έχουμε πάρει το θέμα πολύ σοβαρά και ενδιαφερόμαστε στο μάξιμουμ για την υγεία του Apex Legends που αφορά όλους του παίκτες.»

«Επιπρόσθετα, θα συνεχίσουμε να κρατάμε τα πλάνα μας μυστικά. Γνωρίζουμε πως οι cheaters είναι πονηροί και δεν θέλουμε να μας καταλάβουν.»