Το επόμενο update του Battleborn από ότι φαίνεται θα είναι και το τελευταίο του παιχνιδιού . Αν και η Gearbox υποσχέθηκε ότι οι servers θα παραμείνουν ενεργοί ,ο creative director του Battleborn ,είπε ότι μετά το Fall Update ,δεν υπάρχουν σχεδία για περισσότερα updates ,expansion η γενικά οτιδήποτε καινούριο στο παιχνίδι .Με λίγα λογία η Gearbox αφήνει το παιχνίδι στην τύχη του ,σχεδόν σαν να το σκοτώνει ,αν και το παιχνίδι είναι πρακτικά νεκρό .

Το Battleborn κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2016 ,3 εβδομάδες πριν την κυκλοφορία του Overwatch,κόβοντας την τιμή του στο μισό ,την στιγμή που κυκλοφόρησε το Overwatch.Και τα δυο παιχνίδια ήταν οι κύριοι ανταγωνιστές όσων άφορα τα  hero-based shooters. Το Battleborn όμως ,αν και κάλο παιχνίδι ,δεν κατάφερε να τραβήξει τον κόσμο με τους χαρακτήρες του και το Lore του ,όπως έγινε με το Overwatch που το κοινό το λάτρεψε .Στις αρχές του καλοκαιριού το Battleborn έγινε free to play ,οπού είδε αρκετό κόσμο να επιστρέφει .

 

 

Στο Fall Update που ανακοινώθηκε στο Pax West πριν δυο εβδομάδες θα φέρει skins τα οποία είναι εμπνευσμένα από το Borderlands ,πέρα από αυτό όμως είναι περίεργο να δούμε τι θα γίνει τελικά με το παιχνίδι .