Η νέα στήλη αγαπήθηκε και συνεχίζουμε δυναμικά.Αυτή τη φορά ακολουθεί μια μικρή ενδιαφέρουσα συνέντευξη με μια Cosplayer.

Συνέντευξη

 • Γεια σου Μαρουσώ. Σε ευχαριστούμε για τη παραχώρηση αυτής της μικρής συνέντευξης.

“Ευχαριστώ πολύ , είναι χαρά μου να συμμετέχω στην εκπομπή σας.”

 • Πες μας λίγο για εσένα.Πόσο χρονών είσαι;

“Είμαι 21 χρόνων ( αν και δύσκολα το πιστεύω).”

 • Πόσο καιρό είσαι στον χώρο ως cosplayer;

“Περίπου 3-4 χρόνια όπου δεν ασχολούμαι εντελώς ενεργά καθώς έλειπα αρκετούς μήνες για λόγους εργασίας.”

 • Γιατί επέλεξες να γίνεις cosplayer ξέροντας ότι είναι δύσκολο σαν παραγωγή;

“Όντας φαν των games , anime , series , comics ήταν αναμενόμενο να με τραβήξει κάτι σαν το cosplay. Η επιθυμία μου για δημιουργία δεν ξεκίνησε με το cosplay , αλλά είναι σχεδόν ο καλύτερος τρόπος για να δείξω όλα όσα μπορώ να κάνω σαν άτομο. Δεν σκέφτηκα ποτέ την ιδέα να το κάνω επάγγελμα γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει.”

 • Πως γεννήθηκε το μικρόβιο του cosplayer? Το είδες από κάπου?

“Το πρωτοείδα σε κάποια πάρτι στην Αθήνα και έτσι παράγγειλα την πρώτη μου στολή ( η πρώτη μου στολή ήταν αγορασμένη , του Naruto) , έτσι λοιπόν πήρα και εγώ την τότε παρέα μου και σκάσαμε όλοι μαζί και εγώ ντυμένη Naruto. Δεν είχα ξανανιώσει τόσο άνετα μέσα σε έναν χώρο και ούτε είχα ξαναπεράσει τόσο όμορφα , μου έκανε εντύπωση λοιπόν και από τότε το έψαξα και το ακολουθώ μέχρι σήμερα.”

 • Τις στολές τις φτιάχνεις μόνη σου; Και αν ναι,περιέγραψε μας λίγο τη διαδικασία επιγραμματικά.

“Τις στολές τις φτιάχνω μόνη μου , χρηματικά με έχουν βοηθήσει πολύ οι γονείς μου όταν δεν δούλευα. Συνήθως ένα κοστούμι ξεκινάει από το μυαλό μου και αν δεν πραγματοποιηθεί δεν φεύγει xD. 1) Πρώτα λοιπόν ξεκινάω με αναζήτηση για εικόνες/references 2) Έπειτα σχεδιάζω κάποια κομμάτια της στολής για να τα κατανοήσω καλύτερα. 3) Επιλογή υφασμάτων και επιλογή υλικών & έρευνα αγοράς 4) Κατασκευή και προσαρμογή στον εαυτό μου.”

 • Πόσο καιρό μπορεί να σου πάρει μια στολή;

“Μια στολή μπορεί να μου πάρει από 1 μέρα έως και μήνες. Αναλόγως το χρόνο που διαθέτω από τον ελεύθερο μου χρόνο , τα οικονομικά μου αλλά και την πολυπλοκότητα της στολής.”

 • Πηγαίνεις σε event?Τι σου αρέσει στα event?

“Πηγαίνω τελευταία σε Cons και πρόσφατα είχα και δικό μου booth. Η καλύτερη αίσθηση είναι να αναγνωρίζει ο κόσμος τον χαρακτήρα που κάνεις και να τον αγαπάει όσο εσύ. Η δεύτερη καλύτερη αίσθηση είναι να αρέσουν στον κόσμο αυτά που φτιάχνεις , πόσο μάλλον όταν βάζεις όλη σου την ψυχή στο να το φτιάξεις και να το κάνεις πραγματικότητα.”

 • Παίρνεις μέρος σε διαγωνισμούς;Τι ωφελεί έναν cosplayer ένας διαγωνισμός;

“Παίρνω μέρος σε μερικούς διαγωνισμούς , δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να το κάνω γιατί έχω απογοητευτεί με πάρα πολλά σκηνικά . Δεν θα έλεγα ότι μας ωφελούν χρηματικά , καθώς οι διαγωνισμοί στην Ελλάδα που έχουν χρηματικό έπαθλο είναι (2-3?) το χρόνο και μόνο η 1η & η 2η θέση έχει χρηματικό έπαθλο. Το μόνο που “κερδίζεις” είναι λίγη παραπάνω προβολή και την χαρά να “κάνεις το κομμάτι σου” on stage.”

 • Έχεις αγαπημένο/η cosplayer;

“Είμαι θαυμάστρια της Rene Polymorfous / Mauren Cosplay / Ventus Cosplay ( από Έλληνες , σίγουρα μου αρέσουν και άλλοι).”

 • Μελλοντικά σχέδια;

“Bloodmoon Diana σίγουρα & έρχεται και κάτι μεγάλο του χρόνου αν τα καταφέρω.”

 • Θέλω να μου πεις το αγαπημένο σου project και το πιο μεγάλο project.

“Το αγαπημένο μου project είναι η Steampunk εκδοχή που σχεδίασα για την Poison Ivy , και το μεγαλύτερο μου είναι η Tyrande Whisperwind από το Heroes Of The Storm.”

 • Έχεις να δώσεις καμιά συμβουλή σε κάποιον που θέλει να αρχίσει αλλά δεν έχει το κίνητρο;

“Ξέρω ότι είναι δύσκολο και ακριβό χόμπι , αλλά πολύ καλός τρόπος για να μην υποχρεωνόμαστε σε κάποιον είναι να βγάζουμε τα δικά μας χρήματα και έτσι δεν θα φοβόμαστε να τα ξοδέψουμε εκεί που μας αρέσει . Επίσης θα σας πω να ΠΙΣΤΕΎΕΤΕ σε αυτό που φτιάχνετε ακόμα και σε αυτό που φαντάζεστε και ας μην μπορείτε να το κάνετε πραγματικότητα τώρα .”

 • Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σου.

“Εγώ ευχαριστώ και καλή συνέχεια ! “

Μπορείτε να βρείτε την Μαρουσώ και τις δουλειές της εδώ : https://www.facebook.com/abyssartscrafts/