Τα καλύτερα Ad Carry του Season 7

Μερικοί ήρωες στο League of Legends είναι απλώς από την φύση τους δυνατότεροι από κάποιους άλλους.

Όσον αφορά τα Ad Carry του παιχνιδιού, υπάρχουν κάποιες κατηγορίες που ταξινομούνται με τον τρόπο που πρέπει να παιχτούν. Υπάρχουν, για παράδειγμα, ήρωες που βασίζονται στο attack speed (Kog’Maw,Vayne,Tristana κτλ) και άλλοι που έχουν υπερβολικό early damage όπως ο Draven και ο Jhin. Ευτυχώς, το τωρινό ADC meta επιτρέπει στους παίχτες να επιλέξουν μόνοι τους αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα.

Η παρακάτω λίστα μπορεί να επηρεαστεί από πολλά πράγματα. Τις περισσότερες φορές το meta διαμορφώνεται από τις προτιμήσεις των παιχτών ενώ άλλες φορές κάποιες αλλαγές που αφορούν το balance είναι αυτό που το καθορίζει.

Ορίστε μια λίστα των καλύτερων AD Carry του φετινού Season στο solo queue.

Tier 1

Οι ήρωες αυτού του tier είναι οι θεωρητικά πιο δυνατοί marksmen του τωρινού meta πράγμα που διευκολύνει τον παίχτη να “κουβαλήσει” τον εαυτό του στα Rank του solo queue παίζοντας τους.

Draven

Αποτέλεσμα εικόνας για draven skins

Ο Draven είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους ήρωες του solo queue και αυτό οφείλεται στο υπερβολικό damage που μπορεί να κάνει στο early game δίνοντας του πολλές φορές ένα εύκολο προβάδισμα στο lane. Τα axes του κόβουν damage αρκετό που τον καθιστά, για μια όχι και τόσο οργανωμένη ομάδα, έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Ωστόσο, αυτή η πίεση που ασκεί από νωρίς δεν του επιτρέπει να κάνει snowball εύκολα. Αποτελεί απειλή για την αντίπαλη ομάδα σε όλες τις φάσεις του game και ένα με δυο kills είναι αρκετά για να γυρίσει ένα αρνητικό score (και συνεπώς το game).

Twitch

Ο Twitch μπορεί να μην είναι ο πρώτος όσον αφορά το DPS  (damage per second) είναι ωστόσο αναμφισβήτητα ο άρχοντας των teamfights. Η ultimate του μπορεί να αναποδογυρίσει ένα ολόκληρο fight με μεγάλη ευκολία αν χρησιμοποιηθεί σωστά, έχοντας τα απανωτά buffs στο Blade of the Ruined King και την μείωση του κόστους του zeal το φετινό season να τον ευνοούν. Χρειάζεται μόνο να scaleάρει μέχρι να βγάλει Botrk και Runaan’s Hurricane για να εξελιχθεί σε πραγματικό θηρίο και με τις αλλαγές στο Doran’s Shield και τα τόσα passive supports δεν είναι δύσκολο να farmάρει ανενόχλητος μέσα στον πύργο του μέχρι να το πετύχει. Για τους πιο aggressive players που δεν τους αρέσει να παίζουνε τόσο safe είναι επίσης ικανός να κάνει ένα αξιοπρεπέστατο 2v2 μετά το πρώτο ή το 2o recall. Βέβαια αυτό που οι παίχτες πρέπει να προσέχουν είναι το positioning καθώς αν πιαστεί εκτός είναι πολύ ευάλωτος.

Tristana

Αποτέλεσμα εικόνας για δραγον σλαυερ τριστανα

Η Tristana είναι ένα από τα πιο τρομαχτικά δυνατά hypercarries στο παιχνίδι αυτήν την στιγμή έχοντας αρκετά καλό damage και πολλούς τρόπους διαφυγής. Σαν Tristana ο παίχτης μπορεί να scaleάρει υπερβολικά εύκολα ενώ έχει την ιδιότητα να κομματιάζει τα tank στα fight που έχουν τον πρώτο λόγο στο τωρινό meta. Εκτός από αυτό είναι γνωστό πως αν η Tristana πάρει από νωρίς το προβάδισμα στο lane γίνεται σχεδόν ασταμάτητη.

Tier 2

Οι ήρωες αυτής της κατηγορίας ίσως να χρειάζονται λίγο παραπάνω προσπάθεια για να κάνουν δουλεία, αν όμως παιχτούν σωστά τότε μπορούν να κουβαλήσουν ένα game τόσο εύκολα όσο και αυτοί της προηγούμενης.

Jhin

Ο Jhin stackάρει AD περισσότερο από κάθε άλλο παίχτη στο παιχνίδι και με τα κατάλληλα item μπορεί να κάνει πολύ burst στους αντιπάλους του και να διαγράψει τους squishy champions από το map. Δουλεύει εξίσου καλά τόσο στο lethality όσο και στο critical strike meta. Το αδύνατό του σημείο είναι τα tank διότι δεν έχει την δυνατότητα να τους κάνει το damage που τα υπόλοιπα adc κάνουν και για αυτό καλό θα ήταν οι παίχτες να τον προτιμήσουν ενάντια σε ομάδες με squishy champions.

Miss Fortune

 

Η Miss Fortune, μαζί με τις νέες αλλαγές στο lethality, σκαρφάλωσε στην κορυφή του meta και είναι σίγουρα ένα από τα Ad Carries που θα σου φέρουν νίκες στο solo queue. Το υπερβολικό harass στο early laning phase είναι, όπως και του Draven, πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί και η ultimate της μπορεί να τελειώσει ένα ολόκληρο teamfight πριν καν αρχίσει. Ο μόνος λόγος που δεν βρίσκεται στο first tier είναι επειδή χωρίς το lethality είναι σχεδόν άχρηστη. Ειδικότερα, πριν τις αλλαγές στο lethality στο Patch 7.14, η Miss Fortune δεν τα πήγαινε και τόσο καλά και αν αυτό το meta πάψει να υπάρχει πολύ φοβούμαστε ότι και η Miss Fortune δεν θα είναι τόσο χρήσιμη.

Xayah

Σχετική εικόνα

Η Xayah έχει μια passive που περνάει μέσα από τους αντιπάλους με τα auto attacks, πράγμα που την κάνει πολύ δυνατή στα team fights και ένα πολύ καλό champion για late game. Όταν ο Twitch ανοίξει ultιi, η Xayah μπορεί να του κάνει επίδειξη δύναμης με την Passive της μέσα σε ένα ολόκληρο fight ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσει την δική της ulti για να αποφύγει κάποιο ή κάποια μεγάλα spells. Το κακό με την Xayah είναι ότι χρειάζεται κάποιο δυνατό tank στην πρώτη γραμμή των fight για να φανεί χρήσιμη. Χρειάζεται κάποιο tank που θα αποσπά την προσοχή από πάνω της (πχ Galio,Rammus,Shen) έτσι ώστε να πάρει το fight στην “πλάτη” της και να απλώσει τα φτερά της στο έδαφος. Χωρίς κάτι τέτοιο η χρησιμότητα της περιορίζεται.

Tier 3

Αυτή αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία διότι σε αυτήν βρίσκονται ήρωες που δεν είναι και τόσο δυνατοί στο meta, αν όμως παιχτούν σωστά μπορούν να κουβαλήσουν αρκετά games. Χρειάζονται μυαλό, δάχτυλα, και αρκετά mechanics.

 

Ααααχ η Caitlyn. Το μεγαλύτερο lane bully του bot lane με διαφορά. Η Caitlyn είναι πολύ χρήσιμη και ταυτόχρονα πολύ δυνατή σε σχεδόν όλες τις φάσεις του meta λόγω του μεγάλου range και της ικανότητας να κάνει τεράστιο poke στους αντιπάλους της χωρίς να βάζει τον εαυτό της σε κίνδυνο. Ωστόσο δεν είναι τόσο εύκολο να κάνει escape. Λόγω της γερής δομής της, παρέμεινε πολύ δυνατή μέχρι τα πρόσφατα Nerfs στο attack speed και το Runaan’s Hurricane. Μπορεί να μην βρίσκεται πλέον στην κορυφή τον επιλογών αλλά δεν παύει να είναι μια πολύ καλή επιλογή για παίχτη κάθε τύπου.

Lucian

Αποτέλεσμα εικόνας για hired gun lucian

Αν ψάχνετε έναν ήρωα με τον οποίο θα διασκεδάσετε το ADC, τότε ο Lucian είναι ο κατάλληλος. Έχει τρομερό mobility και στα σωστά χέρια μπορεί να ταπεινώσει κάθε αντίπαλο. Είναι πολύ δυνατός ενώ υπάρχουν πολλά builds που μπορεί ο παίχτης να χρησιμοποιήσει. Ωστόσο το μικρό του range και η σχετική δυσκολία του σαν ήρωας μπορεί να είναι πρόβλημα στο να τον συνηθίσεις. Επίσης ο Lucian, αν δεν παιχτεί τέλεια δεν θα είναι τόσο χρήσιμος στο παιχνίδι για αυτό αν δεν έχετε την διάθεση να σπαταλήσετε χρόνο για να μάθετε έναν ήρωα, τότε ο Lucian δεν είναι για σας.

Vayne

Το tank meta έχει αρχίσει να ξεφεύγει και δεν υπάρχει άλλο ADC που να κομματιάζει τα tank όπως η Vayne. Εκτός από αυτό, η ικανότητα στο να κουβαλήσει ένα game 1ν5 είναι τρομαχτική και μια καλή Vayne είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί. Δυστυχώς, θα πρέπει να περάσουμε στο late game για να φτάσει σε αυτό το σημείο και είναι κάπως δύσκολο να το πετύχεις. Το early game αποτελεί αδυναμία για την Vayne πράγμα που την κάνει αδύναμη σε τέρατα όπως ο Draven, η Caitlyn και ο Lucian. Είναι σίγουρα όμως ένα από τα πιο δυνατά champion στο παιχνίδι.

 

 

 

 

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *