Τζόκερ-deck: Assault Hieratic

Λατρεύεις τα boss monsters;

Έχεις μπλουζάκι “How to train your dragon”;

Σου αρέσουν οι δράκοι στο game of thrones;

Ε τότε αυτό το άρθρο είναι για ‘σένα!

Πολλά archetypes έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, προς μεγαλή λύπη των fans τους. Banlists, reprints σε common, πιο σπασμένα decks είναι μερικοί από τους λόγους που κάνουν τους παίχτες να ξεχνάνε ένα deck και χωρίς δεύτερη σκέψη να πηγαίνουν στο επόμενο. Μιας και λοιπόν όλη σχεδόν η yugioh κοινότητα μαστίζεται από αυτό το “στις 9 του μακαρίτη“, εμείς (δηλαδή εγώ) θα προσπαθήσουμε να φέρουμε στο φως κάποια vaiants παλιών archetypes που το αξίζουν. Ας φωνάξουμε λοιπόν όλοι μαζί “Assault Mode, Activate!“. Kαλά όχι, ας μην φωνάξουμε.

Το core του deck είναι γνωστό σε όλους όσους δεν ξεκίνησαν να παίζουν τα τελευταία 3 χρόνια. Τα Hieratics, το 2012 και για μικρό χρονικό διάστημα, κυριάρχησαν στο meta. Το variant όμως με το οποίο θα ασχοληθούμε εμείς εμφανίστηκε στα τέλη του 2013 με την κυκλοφορία του Galaxy Serpent. O πρώτος normal δράκος tuner ήρθε να δώσει στο deck μια εναλλακτική που μέχρι τότε δεν είχαν, το Synchro summon. Αντί για έναν 6-άστερο normal δράκο από το main deck για κάποιο XYZ play τώρα είχες πολύ εύκολη πρόσβαση σε 8-level Synchro monsters. Οπότε γιατί να μην το πάμε ένα βήμα παραπέρα;

Οι Assault μορφές που έχουν κυκλοφορήσει δεν έχουν δει ποτέ τους play, και λογικό γιατί είναι εμετικά underpowered για όλες τις ετοιμασίες, το planning, τις προσκλήσεις και το catering που πρέπει να κάνεις για να κατέβουν. Όλα εκτός από ένα… Τον Assault Stardust. Ένα Solemn Judgment με πόδια και 3000 ATK, θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω για τον κόπο που θα κάνεις να τον κατεβάσεις δίνοντάς σου τη δυνατότητα να κάνεις negate οτιδήποτε σε ενοχλεί. Όλα αυτά με το επιπλέον bonus του immunity σε σχεδόν οτιδήποτε μιας και μετά το negation δεν μένει στο γήπεδο και της εγγυημένης επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση καταστροφής από μάχη, μιας και κάνει revive τον αρχικό Stardust από το grave.

Το build

MONSTER CARDS (19):

2 Gorz the Emissary of Darkness
3 Stardust Dragon/Assault Mode
3 Hieratic Dragon of Su
3 Hieratic Dragon of Eset
3 Hieratic Dragon of Tefnuit
1 Galaxy Serpent
1 Wattaildragon
3 Assault Beast

SPELL CARDS (11):

3 Fire Formation – Tenki
3 Hieratic Seal of Convocation
2 Dark Hole
1 Raigeki
2 Twin Twisters

TRAP CARDS (11):

3 Assault Mode Activate
1 Skill Drain
1 Solemn Warning
1 Bottomless Trap Hole
2 Black Horn of Heaven
2 Mirror Force (brigade)
1 Starlight Road

(Disclaimer: Είναι δειγματικό build. Εννοείται πως ο κάθε παίχτης θα πρέπει να το φέρει στα μέτρα του με την προσθήκη (ή αφαίρεση) κάρτων από το κάθε sub-mechanic του deck για να του ταιριάζει περισσότερο.)

Μέθοδοι-στρατηγικές

Κατά το ήμισι το deck συμπεριφέρεται σαν το pure Hieratic. Τα Convocation σου addάρουν στο χέρι το όποιο κομμάτι του “παζλ” σου λείπει για να αρχίσεις το ανελέητο Special summon. Μετά το πρώτο tribute αλλάζουν τα πράγματα. Το Galaxy Serpent, σε συνδυασμό με το 6άρι Hieratic που έκανες Special summon (τον Su δηλαδή) θα αποτελέσουν τα materials για τον Stardust Dragon. Αυτός, μαζί με την trap/ευγενική χορηγία του Assault Beast είναι τα μόνα που χρειάζεσαι για το summon του “μεγάλου” στην επόμενη Draw/Standby Phase.

Από ‘κει και πέρα απλά κάνεις negate πράγματα του αντιπάλου με τον Assault Stardust και προστατεύεσαι με τις παγίδες, και αυτό είναι όλο. Δεν υπάρχει κάτι πιο βαθύ στο deck, δεν θα σου ικανοποιήσει τον μικρό yugi που κρύβεις μέσα σου και θέλει τρελά combos και duel puzzles.

Σε δύσκολες περιπτώσεις και στριμόκωλες κααστάσεις… χάνεις. Μπορείς να κάνεις κάποιο Rank 6 play για να σωθείς ίσως, αλλά το deck δεν προσφέρει κανενός είδους bounce back δυνατότητες. Αν ο Assault Stardust γίνει tribute για κάποιο Kaiju ας πούμε, έχασες. Απλό και επώδυνο.

Μιας και το deck προσφέρει αρκετό add από το deck στο χέρι αλλά καθόλου draw, βασίζεσαι αρκετά στην τύχη του καλού πρώτου χεριού. Ένα καλό και solid opening field είναι αρκετά δύσκολο να στο περάσει ο αντίπαλος. Ένα μέτριο ή κακό άνοιγμα και χάνεις ακόμα και από deck με 40 normal τέρατα.

Το deck δεν είναι competitive, ούτε κατά διάνοια. Είναι όμως μια πολύ καλή επιλογή για κάποιον ο οποίος θέλει να δοκιμάσει κάποιο πιο “exotic” archetype, ακόμα και αν αυτό δεν προσφέρει δυνατότητες για κάποιο top. Μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του παιχνιδιού είναι κάτι που το έχουν πολύ λίγοι παίχτες, όχι λόγω έλλειψης skill αλλά λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος. Μην είσαι ένας από αυτούς. Κάνε τη διαφορά. Φύτεψε και ‘συ ένα δέντρο. Μπορείς.

Comments

comments

Reaper of the Cards

Bio incoming in 3, 2, 1... το πίστεψες ε; Ε λοιπόν δεν έχει bio! Πλάκα κάνω, έχει. Αλέξης λέγομαι, ή αλλιώς Reaper of the Cards. Πρώην Head Admin και Ruling Guru του Dueling Network. Θα μάθεις πράγματα εδώ! Ξεκίνα το διάβασμα. Duelingbook username: Reaper of the Cards