*** H γνώμες που παρουσιάζονται παρακάτω είναι δικές μου, μετά από την προβολή της ταινίας. Εσένα μπορεί και να σ’άρεσε. ***

Επειδή δεν έχουμε δει αρκετές ταινίες Υugi, και επειδή εκεί στην ΚΟΝΑΜΙ νομίζουν οτι μας ενδιαφέρει, να σου καινούρια ταινιούλα για να μη βαριέσαι.

Διορθώνοντας τα λάθη του παρελθόντος προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν το hot δίδυμο Yugi – Kaiba, μιας και μόνο οι ταινίες που είχαν αυτούς σαν επίκεντρο έκαναν μια κάποια αίσθηση. Δεν έχει σημασία που είναι οι πρωταγωνιστές της πρώτης season και από τότε έχουν βγει άλλες δέκα. Όχι. Yugi – Kaiba δαγκωτό. Παίζει αυτή να είναι και η μόνη σωστή απόφαση που πάρθηκε σε αυτή την ταινία.

Η ταινία μας εκτυλίσσεται στο τσιφλίκι του Kaiba, γνωστό και ως Domino City, με τους συνήθεις ύποπτους Yugi, Joey, Tea, Bakura και τον άλλον με τα μαλλιά-στέγη να ζούνε την καθημερινότητά τους ενώ ο Mr.Seto, ο οποίος πέρα από λεφτά έχει και εμμονές όπως φαίνεται, προσπαθεί να επαναφέρει κάπως τον Atem (τον μεγάλο Yugi για όσους είχατε δεί μόνο τα επεισόδια στο Star) για να πάρει εκδίκηση για τα αμέτρητα pwnage που είχε βιώσει στο παρελθόν.

Γνωρίζουμε και τον main antagonist της ταινίας ο οποίος, ώ θεοί, δεν είναι ο αγαπητός σε όλους Seto Kaiba, αλλά το απίστευτο plot twist! Ένας καινούριος μαθητής στο σχολείο του Yugi που δεν του δίνει σημασία κανένας, με μπλε-πράσινα μαλλιά (κλασικά) που στην αρχή το παίζει καλός και αγαθός. ΒΟΟΜ! Ρε KONAMI, δεν αντέχουμε άλλες τέτοιες εκπλήξεις, είμαστε και μεγάλοι άνθρωποι μερικοί. Μην τα κάνεις αυτά και τρέχουμε για check-up μετά να μετράμε πίεση.

Στην πορεία της ταινίας και όσο ξεδιπλώνονται οι χαρακτήρες, βλέπουμε να έρχονται στο παιχνίδι και τα αντικείμενα της Χιλιετίας και όλοι οι λογαριασμοί να ξεκαθαρίζονται με duels. Όπως το 2002… Τελικός νικητής; Αυτός που θα εξαφανίσει τους αντιπάλους του στα πιο επικά shadow duels!

Ακολουθούνε spoilers

 


Mιας και η ταινία διαδραματίζεται μετά το τέλος της πρώτης season του yugioh, o Αtem έχει χωρίσει με τον μικρό Yugi αφήνοντάς του ενα κενό στην καρδιά, και πολλά στο deck. Επειδή όμως ο οριακά-ψυχοπαθής Kaiba δεν μπορεί να χωνέψει οτι τον έκανε πελάτη ο Atem στο παρελθόν, προσπαθεί να ξεθάψει την σαρκοφάγο με τα αντικείμενα της Χιλιετίας, να επανενώσει το Millenium Puzzle με την βοήθεια υπερ-υπολογιστών (γιατί μάλλον του Yugi του έκοβε περισσότερο και το έκανε με τα χέρια) και να πάρει την πολυπόθητη ρεβάνς του. Τρέχει και duels-προσομοίωσεις κιόλας γιατί είπαμε, είναι πολλά τα λεφτά, και καταφέρνει πάντα να βγει νικητής.

Ο Yugi και η παρέα του, σαν καλά σπασικλάκια που είναι, ζούνε τη ζωή τους, κάνουν όνειρα για το τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν και γενικά δεν έχουν ιδέα για το τι παίζει. Γνωρίζουν τον main antagonist, ο οποίος ονομάζεται Aigami, ή για τους φίλους Diva. Tον λένε Diva ρε φιλε… Diva. Ούτε αρσενικό, ούτε όνομα. Χαρακτηρισμός. Diva. Kαι πολύ ασχολήθηκα. Μετά από ένα ολιγόλεπτο σκηνικό που ο Diva (Δεν γίνεται, δεν μπορώ. Θα τον λέω Ζαχαρία από δω και πέρα), εεεε, ο Ζαχαρίας μας δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο στέλνοντας μια ομάδα bullies σε μια άλλη διάσταση χρησιμοποιώντας έναν κύβο που έχει, ξεκινάμε να μαθαίνουμε για το παρελθόν του. Μέρος μιας ομάδας παιδιών που επιλέχθηκαν από τον Shadi (τον καράφλα με το κλειδί της Χιλιετίας) για να μεταφέρουν εκλεκτούς σε μια άλλη διάσταση που θα ζούνε όλοι ευτυχισμένοι κλπ κλπ. Έχει επίσης τη δύναμη να διαγράφει τις αναμνήσεις των ανθρώπων. Α, και τηλεμεταφέρεται.

Εκεί λοιπόν που ο εμμονικός Σκρούτζ Μακ Ντακ αναπτύσει ένα καινούριο δίσκο μονομαχίας για να μην χρειάζεται πλέον ούτε καν τις κανονικές κάρτες, απλά θα τις σκέφτεται και θα τις έχει στο χέρι του (cheaaaaat!) και παράλληλα ανοίγει τρύπες στην Αίγυπτο για το Millenium Puzzle, η τύχη του κάνει τη χάρη και καταφέρνει να το βρει. Τσουπ όμως, σκάει μύτη ο Ζαχαρίας και του λέει “πίσω και σ’έφαγα”. Μιας και ο Seto μας ο Kaiba μας δεν χαμπαριάζει από απειλές όπως ξέρουμε, αποφασίζουν να λύσουν τις διαφορές τους με duel. Dimension Duel. Με λίγα λόγια τραβάς εσύ τα τέρατα που θέλεις (και μπορείς) και δίνεις εσύ την επίθεση στα τέρατά σου ανάλογα το πόσο γαμάτος είσαι. Ένα ακόμα Σάββατο για τον Kaiba. Εδώ μαθαίνουμε οτι ο Ζαχαρίας παίζει Cubic (Cube, κύβος, και ο Ζαχαρίας κρατάει έναν κύβο… ε; ε; Το ‘πιασες;). Και μετά γκρινιάζουμε που στις ταινίες νικάνε πάντα οι καλοί. Άμα ο άλλος παίζει Cubic… Εκεί λοιπόν που έχει τον Kaiba στριμωγμένο στη γωνία, μιας και είναι ο πιο swag χαρακτήρας που έχει περάσει ποτέ από anime, o Kaiba χώνει το χέρι στο έδαφος και ξεθάβει τον Obelisk, και φυσικά νικάει. Because swag.

Στο ενδιάμεσο οι λακέδες του Kaiba βρίσκουν το Puzzle και πάνε να την κάνουν αλά γαλλικά. Ο Ζαχαρίας καταφέρνει να τσιμπήσει ένα κομμάτι του Puzzle που το δίνει στην αδερφή του η οποία μετά το δίνει κρυφά στον Yugi. Εν το μεταξύ ο Kaiba πήρε τα κομμάτια του Puzzle στον διαστημικό σταθμό του (ω ναι, έχει και τέτοιον) στον οποίον ανέβηκε με ασανσέρ, because fuck logic, και το τάισε στο μηχάνημα να το λύσει γιατί είπαμε… δεν κόβει. Έλα όμως που καταλαβαίνει οτι του βούτηξαν 2 κομμάτια από το Puzzle.

Παράλληλα, και χωρίς πολύ intro, ο Ζαχαρίας δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο στον Yugi και την παρεα του και παγιδεύει σε μια άλλη διάσταση τον Bakura και τον Joey. Toν πρώτο για να τον εκδικηθεί και τον δεύτερο γιατί είναι απλά ενοχλητικός. Εκεί μαθαίνουμε οτι όταν ο Ζαχαρίας ήταν παιδί, ο πατέρας του Bakura έψαχνε και βρήκε το δαχτυλίδι της Χιλιετίας αλλά μιας και δεν ήταν προορισμένο για αυτόν, τον σκότωσε. Μετά ως γνωστόν το πήρε ο (μικρός τότε) Bakura, έγινε ο ψυχάκιας που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε και σκότωσε τον Shadi. Ενώ βασανίζει τον Bakura, ο οποίος απλά κλαίει γιατί ειναι φλώρος χωρίς το δαχτυλίδι, σκάει μύτη ένας από την παρέα του Ζαχαρία κρατώντας το δαχτυλίδι, στέλνει τον Bakura σε αλλη διάσταση, τον εαυτό του και τον Ζαχαρία σε άλλη, και πεθαίνει. Pro. Ο καψερός ο Joey που σιγά σιγά η διάσταση που τον έχωσε ο Ζαχαρίας αρχίζει να διαλύεται, σώζεται από τον μοναδικό truly γαμάτο χαρακτήρα της ταινίας, τον Atem.

Final set της ταινίας, το τουρνουά που διοργάνωσε ο Kaiba για να προωθήσει τον καινούριο Duel Disk, να πάρει τα υπόλοιπα κομμάτια του Puzzle από αυτούς που τα έχουν και να δείξει οτι είναι και ο πρώτος νικώντας τον Atem. Αυτό θα πει marketing. Πρώτο Dimension Duel είναι ο Yugi εναντίων του Ζαχαρία. Φυσικά, ενώ είναι ένα βήμα πριν να χάσει, νικάει με ένα αδιανόητο loop και ο Ζαχαρίας πήγε από ‘κει που ‘ρθε. Ο Κaiba, ο οποίος τόση ώρα δεν είχε ρόλο πρωταγωνιστή στο τουρνουά και είχε νεύρα για αυτό, μονομαχεί με τον Yugi για τα κομμάτια του Puzzle που έχει. Ένα βήμα πριν χάσει (φυσικά και θα έχανε), και ενώ o Dark Magician επιτίθεται direct στον Kaiba που έχει ακριβώς 2500 LP, το counter σταματάει στα 100 LP (Aμαρτία άμα δεν cheatάρεις. Δικό σου τουρνουά ειναι στο κάτω κάτω). Εκεί κάνει την εμφάνιση του ξανά ο Ζαχαρίας που κάπως ενώθηκε με το δαχτυλίδι της Χιλιετίας και έχει γίνει σαν το Alien. Ξεκινάει νέο Dimension Duel ενάντια στον Kaiba και στον Yugi μαζί, και φυσικά στην αρχή τους γλεντάει. Σε μια δύσκολη στροφή του Duel o Κaiba, σε μια στιγμή μεγαλοψυχίας και αλτρουισμού που θα ξάφνιαζε μέχρι και… ε, τον ίδιο, “θυσιάζεται” για να ανακόψει μια επίθεση και να σώσει τον Yugi. Του δίνει το Puzzle και εξαφανίζεται. Ο Yugi, νευριασμένος με τον Ζαχαρία και τις πράξεις του προσπαθεί να γίνει καλός duelist, αλλά δεν τα καταφέρνει και συνεχίζει να τις τρώει από το Alien, μέχρι που δεν έχει άλλες δυνάμεις να τραβήξει κάρτες. Λίγο πριν πέσει όμως (και εδώ θέλω την προσοχή σου αγαπητέ αναγνώστη, είναι το μοναδικό σημείο της ταινίας που αξίζει), μέσα σε μια λάμψη φωτός αναλαμβάνει τα ηνία ο Atem, και ως πραγματικά καλός duelist τραβάει μια κάρτα και νικάει τον Ζαχαρία. Τα μάγια λύνονται, όλοι είναι καλά και ο τουμπανιασμένος Ζαχαρίας, μην έχοντας άλλα αντικείμενα να κάνει fusion μαζί τους, παίρνει τον… δρόμο τον μακρύ.

Θα παραλείψω ότι filler πλάνα έχει στο τέλος, εκτός από ένα. Θυμάστε που λέγαμε κάτι για εμμονές; Ο πολυαγαπημένος μας λεφτάς κατάφερε σε κάποιο σημείο που εμείς δεν κοιτούσαμε να τσιμπήσει τον κύβο του Ζαχαρία. Τον χρησιμοποιεί λοιπόν για να ταξιδέψει στην διάσταση που είναι ο Atem και να τον αντιμετωπίσει. Φυσικά και δεν μας δείχνει το αποτελεσμα αυτού του Duel μιας και η KONAMI δεν σέβεται κανέναν. Αλλά είναι τουλάχιστον ένα αξιοπρεπές τέλος σε μια κατά τα άλλα απαράδεκτη ταινία.

Αν εξαιρέσει κανείς τα γραφικά, που εν έτη 2016 είναι αυτά που θα έπρεπε να είναι, η ταινία είναι τουλάχιστον μέτρια. Αλλάζει τους main antagonist (Ζαχαρία-Kaiba) πιο συχνά και από hipsterα που αλλάζει μόδες. Μας δίνει μια ρηχή και κακογραμμένη backstory για τον Ζαχαρία και τα υπόλοιπα παιδιά και κρατάει σαν πρωταγωνιστή σε όλη την ταινία τον μικρό Yugi. Αντικειμενικά τον πιο κωλόφαρδο duelist ever.

Αν την συνιστώ;
Όχι.

Αν πρέπει να την δείτε;
Nαι, έχει Atem μέσα.

Ευχαριστούμε KONAMI…