Why the hell not?! Νeedle Ceiling

– “Αχ Torrential… οι στιγμές που ζήσαμε μαζί, παλιά που ήσουν ελεύθερο και έτρεχες στα λιβάδια, θα μου μείνουν αξέχαστες. Τώρα πια δεν έχω κανέναν!”

– “Μα Reaper, ξεχνάς το μικρό χαζό αδερφάκι μου!”

– “???”

Ναι κυρίες μου και κύριοι, το τέλος δεν ήρθε απλά επειδή τα Links supportάρουν ακόμα πιο αναίσχυντο swarm από οτι τα παλιότερα mechanics. Ευτυχώς υπάρχουν λύσεις, ακόμα και αν το πολυαγαπημένο Torrential είναι στη μονάδα επειδή η ΚΟΜΟΝΕΥ αγαπάει να δίνει χαρά στους meta players που έχουν τα απαραίτητα κεφάλαια (εεεε, θέλω να πω skill και εμπειρία… ΝΟΤ!) για να εξαλείψουν τον ανταγωνισμό με το επόμενο meta deck-εμετό.

Νeedle Ceiling και τα μυαλά στο μίξερ!

Αρχικά τυπωμένο στη Pharaonic Guardian και μετά reprinted στο Dark Beginning 2, το Needle Ceiling ήταν πάντα εδώ, ενωμένο δυνατό, και άγνωστο… Λογικό από τη μια μιας και οι δημιουργοί του παιχνιδιού παλιότερα είχαν λίγη τσίπα πάνω τους και promotαρανε και λίγο το skill πέρα από τα λεφτά του μπαμπά.

Μιας και οι καιροί όμως έχουν αλλάξει, και αν δεν μπορείς να κάνεις τουλάχιστον 20 Special summons το γύρο είσαι πληβίος και αξίζεις να σου πετάνε σκουπίδια στο δρόμο, τώρα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε κάρτες οι οποίες να μπορούνε να βάλουνε ένα φρένο στο ακατάσχετο swarm.

Το Νeedle Ceiling μοιράζεται πολλά κοινά χαρακτηριστηκά με τον μεγάλο του αδερφό, με το mass destruction να είναι το κυριότερο, αλλά μιας και η banlist του επέτρεψε να ενηλικιωθεί μακριά από τη σκιά του Torrential Tribute, ανέπτυξε και αυτό τις δικές του αρετές.

Αντιθέτως με το fixed trigger του Torrential, το Needle Ceiling σου δίνει τη δυνατότητα να το ενεργοποιήσεις όποτε εσύ θελήσεις. Δεν είναι απαραίτητο να απαντήσει σε κάποιο summon, μπορεί πολύ εύκολα να ενεργοποιηθεί στο τελος της Main Phase ή μέσα στην Battle Phase. Aυτό το κάνει ικανό για surprise plays μιας και λίγο-πολύ όλοι περιμένουμε την όποια απάντηση μετά από κάποιο summon.

Αντιθέτως με το τι μπορεί να ξέρετε ή να έχετε ακούσει, το Τοrrential Tribute δεν κατέστρεφε τέρατα του owner, μόνο του αντιπάλου. Αυτό επειδή αν δεν είχες κατέβει από τα βουνά την ίδια μέρα ήξερες να το ενεργοποιήσεις όταν το γήπεδό σου θα ήταν άδειο. Με το Needle Ceiling τα πράγματα είναι ακόμα πιο ενδιαφέροντα, γιατί σου επιτρέπει να κρατήσεις και κάποια άμυνα μετά το mass destruction καταστρέφοντας μόνο τα face-up τέρατα (αλλά μετρώντας και τα face-down για το activation requirement).

“Mα καλά Reaper, μας κοροιδεύεις; Η κάρτα είναι άθλια, θέλει να υπάρχουν 4 τέρατα στο γήπεδο, πως μας λες ότι είναι καλή και χρήσιμη;”. Και μετά φταίω εγώ που έχω υφάκι… Έχοντας την τιμή να έχω αντιμετωπίσει μέχρι τώρα και τα 3 Link archetypes που υπάρχουν, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι τα πράγματα στο μέλλον θα γίνουν πολύ πιο σκατά. Θα υπάρχει τόσο swarm που όχι απλά το Νeedle Ceiling θα είναι live πάντα (μα πάντα!) αλλά αν όλα πάνε όπως τα φοβάμαι θα έρθει ο καιρός που δεν θα είναι καν αρκετό. Οι bounce δυνατότητες που έχουν ήδη δώσει στο mechanic θα φτάσουν σε σημείο να αγνοούν πλήρως το οποιοδήποτε destruction μιας και θα μπορούν να spamάρουν το γήπεδο ξανά και ξανά με μηδενικό σχεδόν κόστος για τα resources τους.

Μέχρι όμως να έρθει αυτή η μέρα, ψάξτε όλοι τα κουτιά των παπουτσιών που έχετε τις σαβουρο-commons και αν είστε τυχεροί μπορεί να πετύχετε ένα playset. Αν όχι αγοράστε, 2 λεπτά έχει η κάρτα. Τσίπηδες…

Comments

comments

Reaper of the Cards

Bio incoming in 3, 2, 1... το πίστεψες ε; Ε λοιπόν δεν έχει bio! Πλάκα κάνω, έχει. Αλέξης λέγομαι, ή αλλιώς Reaper of the Cards. Πρώην Head Admin και Ruling Guru του Dueling Network. Θα μάθεις πράγματα εδώ! Ξεκίνα το διάβασμα. Duelingbook username: Reaper of the Cards