Gaming GuidesGaming NewsNewsΣΤΗΛΕΣ

Πως να παίξετε τα Flash games μετά τον θάνατο του Adobe Flash Player

Το Adobe Flash Player μπορεί να πεθάνει, αλλά τα flash games ποτέ

Όπως θα έχετε διαπιστώσει τον τελευταίο καιρό ανοίγοντας τον υπολογιστή ή τον browser σας, σας εμφανίζεται αυτόματα ένα από τα παρακάτω μηνύματα.

Πως να παίξετε τα Flash games μετά τον θάνατο του Adobe Flash Player
Πως να παίξετε τα Flash games μετά τον θάνατο του Adobe Flash Player
Πως να παίξετε τα Flash games μετά τον θάνατο του Adobe Flash Player

Είναι πλέον γνωστό πως μαζί με το τέλος του 2020 αποχαιρετούμε το Adobe Flash Player. Με εναλλακτική ονομασία “Shockwave Flash“, είναι συγκεκριμένα ένα λογισμικό αναπαραγωγής πολυμέσων, εμπλουτισμένων εφαρμογών διαδικτύου και streaming ήχου/βίντεο που χαρακτηρίζονται ως .swf αρχεία. Το Adobe Flash Player χρησιμοποιείται ως plug-in στους φυλλομετρητές (browsers) και έχει γίνει ευρέως γνωστό για το development των flash games και των flash animations. Μετά από περισσότερο δύο δεκαετιών χρήσης σε όλο το διαδίκτυο, καταργείται λόγω θεμάτων ασφάλειας και άλλων πιο αξιόπιστων εναλλακτικών λύσεων.

Με την ανακοίνωση της Adobe, της 25ης Ιουλίου του 2017, γνωρίζουμε πως τερματίζουν επίσημα την υποστήριξη του Flash Player στις 31 Δεκεμβρίου 2020 και ότι αποκλείουν την αναπαραγωγή flash content στις 12 Ιανουαρίου 2021. Μπορείτε να βρείτε το επίσημο FAQ της Adobe σχετικά με το EOL (End Of Life) του Adobe Flash Player εδώ. Όπως είναι αναμενόμενο, μετά την ανακοίνωση δημιουργήθηκαν αρκετές ανησυχίες και ερωτήματα σε εκατομμύρια χρήστες σχετικά με τη μοίρα των αγαπημένων τους flash games και λοιπών πολυμέσων.

TL;DR η ανακοίνωση της Adobe:
Η Adobe εδώ και καιρό είχε τον ηγετικό ρόλο στην προώθηση της διαδραστικότητας και του δημιουργικού περιεχομένου στον ιστό. Όπου έχουμε δει την ανάγκη να προωθήσουμε content και διαδραστικότητα, καινοτομήσαμε και το πετύχαμε. Όπου δεν υπήρχε ένα format, το δημιουργήσαμε – όπως με το Flash και το Shockwave. Όμως, καθώς εναλλακτικά open standards όπως τα HTML5, WebGL και WebAssembly έχουν ωριμάσει τα τελευταία χρόνια, τα περισσότερα από αυτά παρέχουν πλέον πολλές από τις δυνατότητες και τις λειτουργίες στις οποίες πρωτοπόρησαν τα plug-ins και έχουν γίνει μια καλή εναλλακτική λύση δημιουργίας content στον ιστό. Δεδομένης αυτής της προόδου, και σε συνεργασία με αρκετούς από τους τεχνολογικούς μας εταίρους – συμπεριλαμβανομένων των Apple, Facebook, Google, Microsoft και Mozilla – η Adobe σχεδιάζει να ολοκληρώσει τη ζωή του Flash. Συγκεκριμένα, θα σταματήσουμε να ενημερώνουμε και να διανέμουμε το Flash Player στα τέλη του 2020 και θα ενθαρρύνουμε τους content creators να μετεγκαταστήσουν οποιοδήποτε υπάρχον Flash content σε αυτά τα open standards.

adobe flash player games

Πως να διατηρήσετε τα Flash games

Ερχόμαστε, λοιπόν, στην ίσως πιο κρίσιμη ερώτηση των χρηστών πάνω στο θέμα:
«Θα μπορούμε να παίζουμε ακόμα τα Flash games και μετά το τέλος του 2020;».
Η απάντηση στο ερώτημα που “καίει” πολύ κόσμο είναι: ΝΑΙ! Ίσως, όμως, όχι με τα ίδια μέσα ή με την ίδια άνεση που είχαμε ως τώρα, αλλά έχουμε εναλλακτικές επιλογές.

adobe flash player games 2
Age of War (ακούστε αυτήν την επικούρα όσο συνεχίζετε την ανάγνωση https://youtu.be/7T_YtklLyyo)

Η διατήρηση του flash content και μετά το 2020 γίνεται με 3 μεθόδους/επιλογές: μετατροπή, emulation και συλλογή. Μερικές από αυτές έχουν ξεκινήσει πριν την ανακοίνωση της Adobe το 2017 και άλλες έχουν δημιουργηθεί ως απάντηση στο EOL του Adobe Flash Player.

Η μετατροπή αφορά τη μετακίνηση των αρχείων, του κώδικα και άλλων στοιχείων του flash σε έναν νέο σύστημα ή format που οι νέοι browsers θα συνεχίζουν να υποστηρίζουν ή πιθανώς κάπου αλλού εκτός browser. Το emulation θα αφορά ένα σύστημα που δε θα επηρεάζεται από το EOL του Flash Player και θα επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιήσει τα αρχεία, όπως έπραττε πάντα, με μια νέα in-browser τεχνολογία. Η συλλογή αφορά μια τεχνική όπου ο σκοπός της είναι να αρχειοθετήσει και να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερο flash content με τέτοιο τρόπο που θα είναι εκτός των browsers, άρα και εκτός κινδύνου διαγραφής/απώλειας.

Η κάθε μέθοδος έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της και ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει όποια του φαίνεται πιο χρήσιμη. Πάμε να τις δούμε αναλυτικότερα παρακάτω.

Μετατροπή

Πως να παίξετε τα Flash games μετά τον θάνατο του Adobe Flash Player

Η μετατροπή φαίνεται να είναι η πιο ευθύς και αποτελεσματική λύση δεδομένου ότι μιλάμε για κάποιο ενεργό project. Μπορεί να είναι αρκετά ευθύς λύση, αλλά μαζικά δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Αυτό οφείλεται στο ότι απαιτείται τρομερή δουλειά από τους original developers, ενώ θα έχουν ελάχιστες πιθανότητες να αποζημιωθούν για αυτό. Αυτό όμως θα ισχύει υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ακόμα τα source files τους και ότι ενδιαφέρονται να ξαναασχοληθούν. Φυσικά, αυτό είναι ένα μεγάλο βάρος για σχεδόν κάθε μεμονωμένο developer. Οπότε, αυτή η λύση παραείναι παράλογη ώστε να στηρίζουμε τις ελπίδες μας σε αυτή.

Παρ’ όλ’ αυτά, η μετατροπή είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να σωθούν τα περισσότερα flash animations. Παλαιότερα δεν υπήρχε αξιόπιστος τρόπος να μετατραπούν τα flash animations από την .swf μορφή τους σε .mp4. Αυτό συνέβαινε κυρίως επειδή οι animators θα έπρεπε να θυσιάσουν την ποιότητα του animation για να τα ανεβάσουν στο YouTube. Αυτό είναι κάτι το οποίο μισούσαν, καθώς την ίδια στιγμή το Newgrounds.com μπορούσε να hostάρει όλα τα .swf αρχεία σε άρτια ποιότητα.

adobe flash player games 3
Power Pamplona

Αργότερα, το 2013, το Newgrounds κυκλοφόρησε μια δωρεάν open-source και αρκετά user-friendly εφαρμογή, το Swivel. Το Swivel έρχεται να λύσει τον γόρδιο δεσμό, καθώς έχει την ικανότητα να μετατρέπει τα animated flash αρχεία (.swf) σε μορφή βίντεο (.mp4) σε αψεγάδιαστη ποιότητα. Ταυτοχρόνως, υποστηρίζει το ανέβασμα νέων animations είτε σε .swf, είτε σε .mp4 μορφή. Καθώς αυτό γίνεται τα τελευταία 7 χρόνια, το Newgrounds αρχειοθετεί όλα αυτά τα αρχεία σε μορφή τέτοια που δεν κινδυνεύουν να χάσουν την υποστήριξη των browsers. Η μετατροπή τους είναι εύκολη και μπορεί να γίνει από τον καθέναν. Η λύση αυτή μπορεί να μας εξασφαλίσει πως χιλιάδες ανεκτίμητα flash animations θα παραμείνουν ζωντανά. Αυτό, όμως, μπορεί να σημαίνει πως θα χάσουμε ορισμένες ιδιότητες τους, όπως interactive μενού και άλλες προσθήκες που είχαν τα original flash αρχεία, αλλά αυτό είναι ένα αρκετά μικρό τίμημα μπροστά στην εξασφάλιση των αρχείων.

Η μετατροπή των παιχνιδιών είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο και γίνεται με αρκετά δυσκολότερο τρόπο. Δεν υπάρχει βολικός τρόπος να εισάγουμε σε ένα πρόγραμμα ένα .swf αρχείο και να δημιουργήσουμε το ίδιο προϊόν αλλά με διαφορετική δομή από αυτή του flash. Υπάρχουν αρκετές διαφορές στο στυλ του κάθε προγραμματιστή και δε θα μπορούσε ο κώδικάς τους να μεταφραστεί με έναν τρόπο. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορεί να προγραμματιστεί κάτι, οπότε δε γίνεται να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα που να μπορεί να μεταφράζει ατελείωτες παραλλαγές από κώδικες. Η μετατροπή είναι μια πολύ καλή ιδέα, αλλά από ότι φαίνεται δεν είναι αρκετά φιλόδοξη.

adobe flash player games 4
Fireboy & Watergirl

Ο μόνος τρόπος για να σωθούν τα παιχνίδια μέσω μιας τέλειας μετατροπής, θα επιτευχθεί αν οι original developers επαναπρογραμματίσουν κώδικες δεκαετιών των αρχικών παιχνιδιών. Βέβαια, αυτό το έχουμε δει σε λίγες περιπτώσεις όπου οι developers ξαναέφτιαξαν τα παιχνίδια τους ή έκαναν sequels των αρχικών flash, όπου μερικά έχουν κυκλοφορήσει και στο Steam (βλ. Dino Run DX, Escaping The Prison, Super Fancy Pants Adventure κ.α.).

Ευτυχώς, οι περιορισμοί της μετατροπής θα υπερισχυθούν από την δεύτερη μέθοδο που είναι το emulation.

Emulation

Πως να παίξετε τα Flash games μετά τον θάνατο του Adobe Flash Player

Ο Mike Welsh και το Newgrounds (οι δημιουργοί του Swivel) μας φέρνουν κάτι νέο, που από ό,τι φαίνεται είναι η καλύτερη πηγή ελπίδας στο να διατηρηθεί η browser-based εμπειρία των flash games. Μετά την ανακοίνωση της Adobe, τον Ιούλιο του 2017, άρχισαν να δημιουργούν το Ruffle. Το Ruffle είναι ένα πρόγραμμα γραμμένο στη γλώσσα Rust και είναι (και αυτό) open-source. Προς το παρόν, βρίσκεται εν λειτουργία στο Newgrounds και λειτουργεί ως demo πάνω σε παλιό content της σελίδας, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στους developers να το τεστάρουν στα νέα τους παιχνίδια. Το Newgrounds, συγκεκριμένα, αλλάζει τον ενσωματωμένο flash κώδικά του μέσω του Ruffle. Αυτό συνεπάγεται πως τα flash games στο Newgrounds θα λειτουργούν χωρίς την παρέμβαση του απλού χρήστη. Αυτό φαίνεται να είναι η ιδανική λύση, καθώς ο καθένας απλά θα ανοίγει το παιχνίδι και θα παίζει χωρίς να καταλάβει καμία διαφορά.

Όσον αφορά την ασφάλεια, το ως τώρα Flash plug-in έδινε πολλές ευκαιρίες για εκμετάλλευση σε κακόβουλους χρήστες. Άλλωστε αυτό είναι το κύριο ζήτημα που προβλημάτιζε τους περισσότερους. Το Ruffle, από την άλλη, θα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να φθάνει την ασφάλεια του ίδιου του browser, κάνοντας το έτσι το ίδιο αξιόπιστο με το HTML5 και το Unity.

Μερικά πλεονέκτημα με τη μέθοδο του emulation, είναι ότι ορισμένα παιχνίδια θα μπορούν να παιχτούν και σε κινητές συσκευές για πρώτη φορά! Επίσης, πολλά .swf animations που για κάποιον λόγο δεν μπορούν ή δεν έχουν μετατραπεί, θα μπορούν να διασωθούν με πιο αποδοτικό τρόπο μέσω του emulation. Ανεξάρτητα της πολυπλοκότητας του κάθε animation, πάντα θα υποστούν μια πολύ μικρή συμπίεση με τη μετατροπή. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του emulation δε θα υποστούν την παραμικρή συμπίεση.

Ένα μειονέκτημα του Ruffle, είναι ίσως τα λίγα bugs που μπορεί να προκαλεί σε μερικά παιχνίδια. Η ομάδα, όμως, δουλεύει ήδη πάνω σε αυτά και διορθώνονται με τον καιρό.

adobe flash player games 5
Binding of Isaac

Ως εδώ μιλήσαμε κυρίως για τα προτερήματα του Newgrounds. Τι θα γίνει όμως με τόσα άλλα sites που παίζαμε τα αγαπημένα μας flash games όπως το Friv, το Games.gr, το Miniclip, το Kongregate, το Max Games, το Nitrome και πάρα πολλά άλλα; Ο κύριος στόχος του development team είναι να κυκλοφορήσουν το Ruffle και ως browser plug-in. Αν και δε θα είναι απαραίτητο στο Newgrounds, με αυτό το plugin δε θα καταλάβουμε καν την απώλεια του flash στο διαδίκτυο.

Ίσως, να χρειαστούμε λίγο χρόνο να προσαρμοστούμε μαζικά σε αυτό, καθώς θα είναι δύσκολο να διαφημιστεί κάτι τέτοιο σε μεγάλη έκταση. Πιθανώς τα ανάλογα sites θα γράφουν σε κάποιο banner στην κορυφή τους πως θα χρειαστεί να εγκαταστήσουμε αυτό το συγκεκριμένο plug-in για να λειτουργήσουν τα παιχνίδια. Αν όλα συνεχίσουν αισίως, δε θα χρειαστεί να ανησυχούμε για τη μοίρα των αγαπημένων μας flash games. Καθ’ αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουν να υπάρχουν όπως πάντα με ελάχιστες ή καθόλου ενέργειες από τον απλό χρήστη.

Κάτι ακόμα που θα μας προσφέρει το Ruffle, είναι να δούμε τα flash games σε κινητές συσκευές. Αυτό το feature δεν είναι ακόμα διαθέσιμο, πάντως από τις αρχές του 2021 θα μπορούμε να ελπίσουμε πως τα mouse-only (και όχι μόνο) flash games θα μπορούμε να τα έχουμε μέσα στην τσέπη μας.

adobe flash player games 5
Fancy Pants Adventure

O δημιουργός του Newgrounds, ο οποίος είναι ένα από τα άτομα που εργάζονται πάνω στη διατήρηση των flash games, αναφέρει:

Θα χρειαστεί ακόμα αρκετή δουλειά πάνω στο emulating και δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνουν emulate τα πάντα. Πρέπει, αρχικά, να λειτουργεί σωστά πάνω στα AS1 και AS2 παιχνίδια πριν το εφαρμόσουμε και στα AS3 (AS=ActionScript). Ο Mike είναι αρκετά έξυπνος, ωστόσο έχουμε και άλλους ικανούς ανθρώπους που δουλεύουν πάνω σε αυτό. Το Ruffle φαίνεται να είναι η καλύτερη ευκαιρία που μπορούμε να έχουμε.

Tom Fulp, ιδρυτής Newgrounds (Αύγουστος 2019)

Αν και αυτή η δήλωσή του έγινε πριν καιρό και η ομάδα του συνεχίζει να δουλεύει πάνω σε αυτό, θα πρέπει να αποδεχτούμε πως ίσως κάποια projects να μην τη βγάλουν καθαρή μέσω του emulation. Αν ισχύει αυτό και δε θα μπορούμε ούτε να τα μετατρέψουμε, μένουμε με τον τελευταίο άσσο στο μανίκι μας που είναι η συλλογή!

Συλλογή

Πως να παίξετε τα Flash games μετά τον θάνατο του Adobe Flash Player

Ερχόμαστε, λοιπόν, στην τελευταία μέθοδο διατήρησης των flash games, τη συλλογή. Στην προκειμένη περίπτωση δε μιλάμε για μια μετατραμμένη συλλογή παιχνιδιών όπως έχουν κάνει ορισμένοι developers, αλλά για μία τελείως διαφορετική μέθοδο. Η μέθοδος αυτή μπορεί να λειτουργήσει ανεξαρτήτως ενασχόλησης των developers και ίσως έχει το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας.

Μέχρι στιγμής λίγοι έχουν ασχοληθεί με αυτό μιας και είναι ένα αρκετά δύσκολο task, όπως το Open Flash και το Lightspark. Ενώ το πιο πετυχημένο και αυτό που, ίσως, αξίζει τη μεγαλύτερη υποστήριξη είναι το BlueMaxima’s Flashpoint το οποίο είναι εν μέρει open-source. Αυτό το μεγάλο project έχει αρχειοθετήσει πάνω από 70.000 flash games και πάνω από 8.000 flash animations μέχρι στιγμής. Σκοπός του είναι να διαφυλάξει αυτό το μεγάλο μέρος της ιστορίας του gaming σε ένα σημείο που θα έχουμε πρόσβαση όλοι.

Το BlueMaxima’s Flashpoint μας δίνει δύο επιλογές διατήρησης των flash games. Η πρώτη αφορά το Flashpoint Ultimate πακέτο με το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε όλα τα αρχειοθετημένα projects στον σκληρό σας δίσκο για περίπου 0,5TB. Καθ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να παίζετε τα αγαπημένα σας flash games όποτε εσείς θέλετε ανεξάρτητα από το αν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο! Αν δε θέλετε να γεμίσετε τόσο χώρο στον σκληρό σας από τη στιγμή που η πλειοψηφία των παιχνιδιών δε θα παιχτεί, μπορείτε να ακολουθήσετε τη δεύτερη επιλογή που αφορά το Flashpoint Infinity πακέτο. Το πακέτο αυτό θα σας κοστίσει μόνο περίπου 2GB και θα λειτουργεί ως client που θα σας βοηθήσει να ψάξετε και να κατεβάσετε τα flash games της επιλογής σας. Το σημαντικότερο είναι ότι και οι δύο επιλογές προσφέρονται δωρεάν!

adobe flash player games 6
Sports Heads Football

Παρατηρείται, επίσης, πως ορισμένα flash games δεν τρέχουν και τόσο καλά ή όπως θα έπρεπε μέσω των browsers. Το καλό πάνω σε αυτό με το Flashpoint είναι ότι θα μπορείτε να τα παίζετε σε τέλεια ποιότητα και με τα σωστά frame rates όπως ακριβώς ο developer σχεδίαζε να παιχτούν. Άλλωστε, αυτός είναι ένας από τους λόγους που φεύγουμε από το “Flash”. Όσο το Flash παλιώνει και γίνεται λιγότερο συμβατό, τόσο μικραίνουν οι πιθανότητες για ένα παιχνίδι να τρέχει όπως προορίζεται.

Μέσω της ιστοσελίδας του Flashpoint, μπορείτε να δείτε ποια παιχνίδια είναι ήδη διαθέσιμα στη συλλογή τους, ποια έχουν ζητηθεί από άλλους χρήστες, καθώς και να ζητήσετε να προστεθεί κάποιο παιχνίδι που δεν εμφανίζεται σε καμία από τις δύο λίστες. Οπότε, μέχρι τις 12/1/2021, που επίσημα μπλοκάρεται όλο το Flash content του διαδικτύου, ίσως υπάρχει λίγος χρόνος.

Πως να παίξετε τα Flash games μετά τον θάνατο του Adobe Flash Player

Ο κατάλογος των παιχνιδιών του Flashpoint μπορεί να κατανέμει τα παιχνίδια σύμφωνα με το είδος, τη θεματολογία, τους δημιουργούς και τους σπόνσορες. Καθ’ αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αναζητήσετε με τεράστια ευκολία ένα κομμάτι της ιστορίας του διαδικτύου σε ένα μόνο μέρος. Αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό τη στιγμή που όλο το flash content υπάρχει διασκορπισμένο στο ίντερνετ.

Υποστήριξη προς τους developers

Το Flashpoint είναι ένα εξ ολοκλήρου μη κερδοσκοπικό project με την πρόθεση να παραμείνει έτσι. Οι δημιουργοί του Flashpoint δε δέχονται καν δωρεές ως ένδειξη σεβασμού προς τους original developers. Αναφέρουν, επίσης, πως δε θεωρούν δίκαιο να βγάζουν κέρδος τη στιγμή που δεν πληρώνονται οι ίδιοι οι developers, το οποίο είναι αρκετά αξιοσημείωτο.

Ο μοναδικός τρόπος που μπορείτε να υποστηρίξετε τους developers γίνεται με το Newgrounds που επιτυγχάνεται μέσω των διαφημίσεων ή του supporter program του site, όπου μπορείτε να έχετε ενεργή συνδρομή ή να κάνετε δωρεές. Αν έχετε τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στη συλλογή του Flashpoint και στο emulation του Newgrounds, θα ήταν αρκετά καλό να προτιμήσετε το Newgrounds ώστε να σιγουρευτείτε πως οι developers θα μπορούν να λάβουν κάποια έσοδα. Γενικά, θα μπορούσαμε να πούμε πως το Newgrounds έχει αφήσει το σημάδι του στην ιστορία του διαδικτύου και θα συνεχίζει να το κάνει, οπότε αξίζει μια μικρή δωρεά ή συνδρομή. Στο κάτω-κάτω, αρκετό από το viral content του internet των προηγούμενων δεκαετιών έχει τις ρίζες του εκεί.

Πως να παίξετε τα Flash games μετά τον θάνατο του Adobe Flash Player

Τα flash games είναι εδώ για να μείνουν!

Εν τέλει, είτε μέσω της μετατροπής, του emulation ή της συλλογής, ένα είναι το σίγουρο. Τα αγαπημένα μας flash games και flash animations θα παραμείνουν ανέπαφα από το EOL του Adobe Flash Player! Για αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τα άτομα και τις ομάδες που κατέβαλαν τρομερές προσπάθειες για τη διατήρησή τους, οπότε μη διστάσετε να τους υποστηρίξετε στο Newgrounds. Διότι, μέσω του Swivel και του Ruffle μας εξασφάλισαν πως η ιστορία του flash είναι εδώ για να μείνει για πάντα.

adobe flash player games 7
Dino Run

Γενικώς υπάρχουν αρκετές συζητήσεις στο διαδίκτυο πάνω στο πόσο λυπηρό είναι που το Adobe Flash Player θα μας αφήσει χρόνους και ότι θα χάσουμε όλα τα flash games. Δημιουργείται έτσι ένας αδικαιολόγητος “πανικός”, ενώ έχουμε τόσες λύσεις διατήρησης των flash games. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει ελλιπής ενημέρωση πάνω στο θέμα και είναι κρίμα κάτι τόσο σπουδαίο να μένει για “τους λίγους”. Οπότε αν κάποιος αναφερθεί στην απώλεια των flash games, καλό θα ήταν να τον ενημερώσετε ή να τον κατευθύνετε στο παρόν άρθρο.

Το σημαντικότερο από αυτήν την ιστορία είναι ότι χρόνια ευχάριστων αναμνήσεων παίζοντας εκατοντάδες flash games θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μας, με ή χωρίς το Adobe Flash Player. Θα μπορούμε πλέον να επισκεπτόμαστε αυτόν τον θησαυρό που λέγεται flash και να αναπολούμε χιλιάδες αναμνήσεις όποτε εμείς θέλουμε. Άλλωστε είναι ένα ανεκτίμητο κομμάτι της παιδικής μας ηλικίας και πρέπει να διατηρηθεί ζωντανό.
Μην αφήσετε τη φλόγα να σβήσει!

Farmeramas

Hello gamers, Χρήστος Παππάς εδώ ή αλλιώς Farmeramas όπως μπορεί να με δείτε online. Gamer από μικρή ηλικία με πρώτο παιχνίδι το Super Mario Bros. 3 στο Game Boy Advance. Λάτρης των anime και του gaming κάθε είδους, αν και έχω μια ιδιαίτερη αγάπη για την Nintendo.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.