Η πριγκίπισσα Yona ζει μια ζωή γεμάτη στα πλούτη και την καλοπέραση, αγνοώντας πλήρως τα προβλήματα των απλών ανθρώπων στο φαινομαινικά φιλήσυχο βασίλειο της Kouka. Γι’αυτό και με την προδοσία του αγαπημένου της ξαδέρφου και την δολοφονία του πατέρα της, η Yona γίνεται πλέον φυγάς στην ίδια χώρα που κάποτε θα κυβερνούσε. Με την βοήθεια του σωματοφύλακα και παιδικού της φίλου, Son Hak, η Yona καταφέρνει να επιβιώσει τις πρώτες μέρες στην αναζήτησή τους για προσωρινό καταφύγιο και για πρώτη φορα βλέπει το ότι ζούσε μέσα σε μία σειρά από ψευδαισθήσεις. Η φτώχια, η πείνα, ο αγώνας για επιβίωση και η διαφθορά κάνουν την ανάκτηση του θρόνου να φαίνεται σαν ευσεβής πόθος. Και με τον θρύλο των τεσσάρων δράκων να την ακολουθεί, η Yona έρχεται αντιμέτωπη όχι μόνο με τον ξάδερφό της αλλά και με την ίδια της τη μοίρα και σωτηρία του βασιλίου.

Aρχικά το Akatsuki no Yona θα φανεί σαν μια πραγματικά ”επαναστατική” σειρά. Δεν είναι συνέχεια που βλέπουμε reverse harem anime και πόσο μάλλον με μία πρωταγονίστρια που αρχίζει από ανυπεράσπιστη κοπελίτσα και καταλήγει να λαμβάνει αποφάσεις για την ίδια και τους γύρω της. Ναι μεν της παίρνει αρκετό καιρό να συνηθίσει τη νέα της ζωή (και μέχρι να γίνει αυτό είναι αρκετά ενοχλητική η αλήθεια είναι) αλλά αυτό είναι πλήρως φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς την ζωή που έκανε και τις καταστάσεις στις οποίες καλείται να ανταπεξέλθει τώρα. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες έχουν και αυτοί την δική τους γοητεία, αφού βλέπουμε το παρελθόν και το πως έχει αναπτυχθεί η προσωπικότητα των περισσότερων. Με όμορφο, παραδοσιακό soundtrack που ταιριάζει με την εποχή που διαδραματίζεται το anime, καλό animation που αναδικνύεται στις σημαντικές σκηνές, τη σωστή δώση ρομαντζου, κωμωδίας και δράσης θα μπορούσαμε να πούμε πως το Akatsuki no Yona είναι ένα anime καλύτερο από τα συνηθησμένα. Και είναι όντως, αν θέλει κάποιος να δει ένα απλό anime χωρίς βάθος.

Η αλήθεια είναι πως η σειρά δεν καταφέρνει τόσο να ξεφύγει από τα κλισέ. Αν και θα μπορούσε να εξελίξει πολύ ωραία την πολιτική ίντριγκα και την ιδέα ενός ιδανικού ηγέτη, απορίπτει αυτή την πορεία και μένει μόνο στη δολοφονία. Ο κακός της υπόθεσης είναι έξυπνος αλλά κάθε ελπίδα για character development χάνετε λόγο του ελάχιστου χρόνου που του δίνετε κάτι που σε κάνει να τον αντιπαθήσεις πολύ πιό εύκολα. Οι 4 δράκοι δένονται με την Yona μόνο και μόνο επειδή είναι το καθήκον τους να την προστατέψουν και δεν εξυπηρετούν στην ανάπτυξη του χαρακτήρα της πρωταγονίστριας. Όσο για την ίδια την Yona, επειδή μαθαίνει να προστατεύει τον εαυτό της αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει ωριμάσει και ουσιαστικά είναι αναγκασμένη να παίρνει αποφάσεις της τελευταίας στιγμής από την εξέλιξη των γεγονότων.

Δεν είναι τόσο το τι είναι το Akatsuki no Yona που απογοητεύει όσο το τι θα μπορούσε να είναι και δυστυχώς παραμένει ως μία σχετικά καινότυπη σειρά. Είναι μια ευχάριστη διαφορά απο τα συνηθισμένα high school romance anime και είναι από τις λίγες φορές που πρωταγονίστρια από reverse harem anime έχει αξιοπρέπεια. Σίγουρα θα το προτείναμε σε κάποιον νέο στο χώρο τον anime μιας που όλο το κλίμα παραμυθιού που υπάρχει το κάνει αρκετά ευχάριστο.

 

Anime Info

Episodes: 24

Aired: 07/10/2014

Finished: 24/03/2015