Είναι γνωστό σε όλους ότι παιχνίδια όπως το Overwatch και το League Of Legends  έχουν τεράστιο πρόβλημα με τα toxic communities.

Τώρα, περισσότερες από 30 μεγάλες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών, όπως οι Blizzard, Riot, CCP, Twitch, Discord και Epic, συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα συλλογικά μέσω μιας οργάνωσης που ονομάζεται Fair Play Alliance.
Η ελπίδα είναι ότι με την κοινή χρήση της έρευνας και των βελτιωμένων πρακτικών, οι εταιρείες θα μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα το πρόβλημα και  πώς να αντιμετωπίσουν τους τοξικούς παράγοντες .
Άλλα πάνω από όλα, πώς να σταματήσουν την τοξικότητα.
Πολλές από αυτές τις εταιρείες δεν είναι νέες στην αντιμετώπιση της τοξικότητας. Η Riot έχει δημιουργήσει ομάδες στην καταπολέμηση της τοξικότητας στο League of Legends ήδη από το 2013, με μεγάλο βαθμό  επιτυχίας, ενώ ο Blizzard συζήτησε στο BlizzCon πέρυσι ότι έχει τώρα μια ομάδα που αντιμετωπίζει την τοξικότητα σε όλα τα παιχνίδια της. Με τη Συμμαχία Fair Play, οι ομάδες αυτές συνεργάζονται και με άλλους.

Σε μια σειρά συνομιλιών η ερευνήτρια της  Blizzard Natasha Miller συζήτησε το σύστημα αναφοράς του Overwatch και πώς τα περιστατικά κακομεταχείρισης μειώθηκαν κατά 25,4% μετά την εφαρμογή ενός συστήματος που προειδοποίησε τους παίκτες όταν *ξέφυγε* η  ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ τους μέσα στο παιχνίδι.
Πέρα από τη διάσκεψη κορυφής της GDC, τα σχέδια για τη Συμμαχία Fair Play εξακολουθούν να είναι ασαφή.
Ένας μακροπρόθεσμος στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πρότυπο σύνολο κανόνων και προσδοκιών που μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλαπλά παιχνίδια, αλλά η λήψη πολλών μεγάλων εταιρειών, πολλοί από τους οποίους είναι ανταγωνιστές, για να συμφωνήσουν σε οτιδήποτε θα είναι αρκετά η πρόκληση.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι μια αξιοθαύμαστη επιχείρηση που ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει σε κάποια πραγματική αλλαγή.