Η Bungie, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά development studios στον κόσμο, δημιουργοί των Halo παιχνιδιών και φυσικά του Destiny, κατάφερε επιτελούς να διώξει την Activision πάνω από το κεφάλι της, καταφέρνοντας επίσης να κρατήσουν τα development δικαιώματα για το Destiny 2.

Η σχέση της Bungie και της Activision, της publishers εταιρία που άνηκε η Bungie, για καιρό τώρα δεν ήταν καλές. Η Activision συχνά έλεγε ότι οι πωλήσεις του Destiny 2 δεν ήταν ικανοποιητικές και ότι το Forsaken DLC δεν πούλησε όσο ήλπιζαν ότι θα πουλήσει, υποστηρίζοντας ότι χρειάζονται αλλαγές για να γίνει κερδοφόρο το παιχνίδι, πράγμα φυσικά που ασκούσε μεγάλες πιέσεις στην Bungie.

Η Bungie από την πλευρά της υποστηρίζει ότι πρωταρχικός στόχο του Forsaken DLC, ήταν να ικανοποιήσει τους μακροχρόνιους και πιο hardcore παίχτες του παιχνιδιού, φέρνοντας αλλαγές στο παιχνίδι που τόσο καιρό ζητούσαν οι παίχτες. Φυσικά το Forsaken DLC είχε τεράστιες διαφορές με το vanilla Destiny 2 το οποίο προσπάθησε να ευχαριστήσει πιο πολύ τους casuals παίχτες του παιχνιδιού, πράγμα που κλόνισε της πωλήσεις και το community του Destiny 2, αφού οι περισσότεροι παίχτες δεν είχαν τι να κάνουν μετά από 2 εβδομάδες από το release του παιχνιδιού.

Οι αλλαγές στο Forsaken DLC, όμως δεν έφεραν τα επιθυμητά κέρδη, αφού λόγω της τιμής (40 ευρώ) και λόγω του σκληρού grind που χρειαζόταν, πολλοί casual παίχτες δεν αγόρασαν το DLC. Η Activision έθεσε ως όρο, ότι πρέπει να μπουν καινούργια micro-transaction στο παιχνίδι, ώστε να επιτευχθεί ο χρηματικός στόχος που είχαν θέσει για το παιχνίδι.

Η κυριαρχία της Activision επί του Destiny 2 ήρθε όμως επιτέλους σε τέλος, οπότε οι αλλαγές αυτές, κάτω από την Bungie πιθανών να μην έρθουν ποτέ. Το μέλλον του παιχνιδιού όμως παραμένει αβέβαιο, καθώς δεν γνωρίζουμε αν η Bungie έχει την δύναμη να κρατήσει το development του παιχνιδιού ζωντανό. Πάντως ένα είναι σίγουρο, ότι το community του Destiny 2 είναι υπερευχαριστημένο με τον χωρισμό αυτόν και θα υποστηρίξουν την Bungie σε ότι αλλαγές φέρει στο μέλλον, καθώς πια το αγαπημένο μας studio θα καθορίζει μόνο του πια το μέλλον Destiny 2.

Η τοποθέτηση του Director του Destiny 2 πάνω στο θέμα.