Counter Metalfoes

Είσαι εναλλακτικός;

Ήσουν fan του Counter Fairies;

Κλαις κρυφά το βράδυ για τα Pendulums που θα πεθάνουνε;

Ε τότε αυτό το άρθρο είναι για ‘σένα!

Εδώ και ένα χρόνο περίπου από τότε που τα Metalfoes έκαναν το ντεμπούτο τους, ο κόσμος τα έχει αγαπήσει και μισήσει ταυτόχρονα. Το αστείο plus τους σε συδιασμό με τα σπασμένα fusions τους τα έφεραν στην πρώτη θέση για αρκετό καιρό, μέχρι που ήρθαν τα Zoo και τα έκαναν πελάτες. Παρόλα αυτά κανένας δεν εξερεύνησε όλες τις δυνατότητές τους, πρώτον γιατί δεν το έκαναν οι “pro players” και δεύτερον γιατί πιο εύκολα βρίσκεις πετρέλαιο παρά μυαλό στην yugioh community.

Να ‘μαστε λοιπόν, λιγότερο από ένα μήνα πριν τον οριστικό θάνατο του Pendulum mechanic, να δούμε ένα εναλλακτικό build για τα Metalfoes που εκμεταλλεύεται κάτι πέραν του κειμένου των effect στις κάρτες. Το type τους. Το archetype έχει δύο πολύ καλά χαρακτηριστικά που κανένας ως τώρα δεν είχε παρατηρήσει. Είναι Psychic και οι άκρες τους καλύπτουν level από 2 μέχρι 7. Αυτό σημαίνει…

Mist Valley Apex Avian

Negation με φτερά. Όλοι τον ξέρουνε από την εποχή των Performapals (και φυσικά όχι επειδή είναι η καλύτερη κάρτα του Mist Valley archetype) σαν μια μόδα που πέρασε σχετικά γρήγορα. Ώντας πολύ εύκολο να γίνει Pendulum summoned σε ένα deck που οι άκρες το επιτρέπουν, ο Apex Avian μπορεί να κάνει negate μια κάρτα του αντιπάλου το γύρο, γυρνώντας τον εαυτό του στο χέρι. Για όσους δεν είχαν την τιμή να τον χρησιμοποιήσουν ποτέ, ας πούμε οτι ένας είναι πρόβλημα για τον αντίπαλο. Δύο είναι σχεδόν σίγουρη νίκη και τρεις μαζί είναι σκέτη κακία από μέρους σου, μιας και είναι αδύνατον να περαστούν.

 

Mind Over Matter

Μια κάρτα που δεν την έχεις ξαναδεί ποτέ και θα ‘πρεπε να ντρέπεσαι για αυτό. Η Counter Trap των Psychic τεράτων είναι στην ουσία ένα situational Solemn Judgment. Κάνοντας tribute ένα Psychic τέρας μπορείς να κάνεις negate ένα summon, ή το activation μιας Spell/Trap. Διόλου άσχημα, ειδικά αν το τέρας που έκανες tribute θα έρθει πάλι πίσω πριν προλάβεις να το κλάψεις.

MONSTER CARDS (22):

3 Μist Valley Apex Avian
3 Metalfoes Volflame
3 Metalfoes Goldriver
3 Metalfoes Silverd
3 Metalfoes Steelen
3 Raremetalfoes Bismugear
3 Guiding Ariande
1 Rescue Rabbit

SPELL CARDS (6):

1 Raigeki
1 Metalfoes Fusion
2 Painful Decision
2 Twin Twisters

ΤRΑP CARDS (12):

1 Solemn Warning
3 Mind Over Matter
3 Solemn Strike/Ultimate Providence
3 Metalfoes Counter
1 Metalfoes Combination
1 Tyrant Throes

Μέθοδοι-στρατηγικές

To deck είναι για χαζούς. Έχει σαν κύριο σώμα του το Pendulum mechanic που είναι από τα πιο απλά στο παιχνίδι, και επιπλέον έχει σαν pendulum normal τέρατα. Δεν μπορεί να μην έχεις έρθει αντιμέτωπος με Metalfoes τουλάχιστον μια φορά στη μίζερη ζωή σου, άρα ξέρεις το σκεπτικό πίσω από το core. Σε αυτή ακριβώς τη γνώση θα στηριχτείς και εδώ, μιας και το 90% των plays σου θα αποτελούνται από κλασσικά Metalfoes plays.

Το plot twist είναι στο πως θα χρησιμοποιήσεις τους Apex Avian, και ακόμα περισσότερο τα Mind Over Matter. Eκεί που πριν χρησιμοποιούσες το Metalfoes και το Raremetalfoes Fusion για συνεχόμενο και ξεδιάντροπο Fusion summoning, εδώ πρέπει να καταπιέσεις τον meta player που κρύβεις μέσα σου και να αφήσεις κάποια Metalfoes pendulums στις monster zones ως φαΐ για την Counter trap.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ένα tip στο συγκεκριμένο deck είναι το Fusion summon του Οrichalc σαν πρώτη επιλογή. Το effect του ενεργοποιείται αν γίνει tribute για την Counter trap και κερδίζεις ένα free destroy.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Το Μind Over Matter κάνει tribute ένα Psychic τέρας σαν κόστος. Αυτό σημαίνει οτι η μόνη αλληλεπίδραση που έχει με την Ariadne είναι στο να το addάρει από το deck στο χέρι. Δεν μπορείς να αποφύγεις το κόστος του tribute.

Έχοντας καλύψει αυτά τα βασικά σημεία, το deck θα σε επιβραβεύσει για τα σωστά plays σου, δίνοντάς σου πολύ καλό mid/late game λόγω του recycle του Avian. τα Metalfoes μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με τον παραδοσιακό τρόπο σε περίπτωση που οι Avians και οι traps σε έχουν χεσμένο και δεν εμφανίζονται και το extra deck δεν διαφέρει σε τίποτα από το extra deck ενός κανονικού Metalfoes.

Ηοnorable mention αξίζει στο Tyrant Throes, μια επιλογή που το deck υποστηρίζει στο έπακρο. Nωρίς στο παιχνίδι προσφέρει ένα αξιόλογο floodgate και αναγκάζει τον αντίπαλο να ασχοληθεί μαζί του (twisters κλπ) αλλά mid/late game, όταν τα resources του αντιπάλου θα έχουν μειωθεί, είναι win condition.

All in all ένα αξιοπρεπές spin-off ενός χιλιοπαιγμένου deck το οποίο προσφέρει κάποιες αναζωογονητικές εναλλακτικές σε σχέση με το ναρκοληπτικό mainstream αδερφάκι του. Δοκιμάστε το όσο προλαβαίνετε!

 

Comments

comments

Reaper of the Cards

Bio incoming in 3, 2, 1... το πίστεψες ε; Ε λοιπόν δεν έχει bio! Πλάκα κάνω, έχει. Αλέξης λέγομαι, ή αλλιώς Reaper of the Cards. Πρώην Head Admin και Ruling Guru του Dueling Network. Θα μάθεις πράγματα εδώ! Ξεκίνα το διάβασμα. Duelingbook username: Reaper of the Cards