ReviewsTechnology

Creative SXFI Gamer – Headset Review

Ο ήχος είναι μία από τις πιο σημαντικές παραμέτρους ενός παιχνιδιού. Είτε παίζετε σε Competitive επίπεδο, είτε απλά για να χαλαρώσετε μόνοι ή με παρέα, ο καλός ήχος ενός game μπορεί να σας αλλάξει την εμπειρία και να σας κάνει να ευχαριστιέστε ακόμη περισσότερο τα παιχνίδια σας. Άρα τι καλύτερο, από ένα σοβαρό Gaming Headset που μπορεί να απογειώσει τον ήχο σας, να προσφέρει μία εξελιγμένη gaming εμπειρία και να καταφέρνει να σας κάνει καλύτερους;

Κάπου εδώ έρχεται η Creative, η πιο μεγάλη και έμπειρη εταιρεία στα hardware σχετικά με τον ήχο. Στα κεντρικά γραφεία μας παραλάβαμε ένα Headset SXFI Gamer συνοδευόμενο από σχετικό δελτίο τύπου, τα οποία μας εντυπωσίασαν στην πρώτη μας επαφή στο Unboxing. Εκεί διαβάζουμε για “εξατομίκευση του προφίλ ήχου ενός χρήστη”, “ειδικά σχεδιασμένο προφίλ ήχου που βελτιστοποιεί το Super X-Fi για τέλεια εφαρμογή σε FPS games”, “Battle Mode”, “περιβαλλοντική απεικόνιση” και πολλά ακόμα. Τι είναι όμως όλα αυτά και πως ακριβώς καταφέρνουν να αλλάξουν την εμπειρία ήχου σας.

Για δική σας ευκολία θα χωρίσουμε το Review μας σε τρεις κατηγορίες. Αρχικά, θα μιλήσουμε για την εμφάνιση, την εργονομία, τι περιέχεται μέσα στο κουτί, πως λειτουργούν και γενικά ποια θα είναι η πρώτη σας εξωτερική επαφή με το SXFI Gamer. Ύστερα, θα περάσουμε στο κομμάτι της συνδεσιμότητας. Εκεί θα μιλήσουμε για το εξατομικευμένο προφίλ χρήστη αλλά και τη χρήση της σχετικής εφαρμογής. Τέλος, θα επιστρατεύσουμε τη σύγκριση σε συγκεκριμένα games για να ελέγξουμε πως τα πάει “μέσα στο γήπεδο” που λένε και οι sportcasters.

Creative SXFI Gamer – Headset Review
Έρωτας με την πρώτη ματιά

Η πρώτη σας επαφή με το Creative SXFI Gamer θα είναι μία μοναδική εμπειρία. Η premium αίσθηση που βγάζουν με το πρώτο σας άγγιγμα θα αποτυπωθεί με τη μία στο μυαλό σας, αυξάνοντας πολύ τις προσδοκίες σας. Τα μαξιλαράκια έχουν μία πολύ μαλακή αίσθηση (θα μπορούσες άνετα να κοιμηθείς πάνω τους, καθώς έχουν Memory Foam), ενώ αγκαλιάζονται πλήρως από υψηλής ποιότητας δερματίνη. Μπορούν να κάνουν κάποιες κινήσεις για να προσαρμόζονται σε κάθε κεφάλι ενώ έχουν τα χαρακτηριστικά “L” και “R” σε κάθε αυτί. Επίσης είναι πλήρως αποσπώμενα για να μπορείτε να τα καθαρίσετε. Στο αριστερό “αυτί” σας θα βρείτε τα κουμπιά ελέγχου του headset, την υποδοχή για το εξωτερικό μικρόφωνο και όλες τις υποδοχές καλωδίων. Κάθε ακουστικό, αφού συνδεθεί με την συσκευή σας θα φωτίσει πολύ διακριτικά με ένα μικρό δαχτυλίδι φωτός περιμετρικά των αυτιών, και ένα πιο grossy effect στο εξωτερικό κομμάτι τους.

Περνάμε στο στεφάνι, το οποίο μοιάζει αρκετά μικρό, και δεν θεωρείται ιδιαίτερα Buffed. Προφανώς και αυτό έχει ίδιας ποιότητας δερματίνη να το γεμίζει περιμετρικά, ενώ στο πάνω μέρος του έχει ανάγλυφο το Logo/Name της Creative. Πάνω ακριβώς από τα μαξιλαράκια θα βρείτε τις “κλασσικές” προεκτάσεις οι οποίες είναι μεταλλικές και με αρίθμηση μεγέθους. Αυτές κρύβονται διακριτικά πίσω από το χαρακτηριστικό SXFI Gamer. Στα συν του Headset σημειώστε και το ενισχυμένο με Kevlar καλώδιο USB, το οποίο έχει σχεδιαστεί σχολαστικά για αντοχή και ανθεκτικότητα καθώς οδηγεί τη μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας για να προσφέρει τη μέγιστη δυναμική για gaming.

Όταν το Headset επιτέλους καθίσει στο κεφάλι σας, θα νιώσετε απευθείας το απίστευτο Noise reduction που δημιουργείται από την επαφή με τα μαξιλαράκια, το πόσο άνετη εφαρμογή έχουν στα αυτιά σας και το πόσο καθόλου δεν ενοχλεί το μικρό buff του στεφανιού. Μετά από αρκετές ώρες χρήσης μάλιστα (10ωρη εφαρμογή κάθε μέρα για 12 ημέρες) συνάντησα το πολύ δυνατό πλεονέκτημα ότι δεν χαλάει πολύ το μαλλί, δεν πονοκεφαλιάζεις και το ισοζύγιο εργονομία/βάρους έβγαινε θετικό. Στη συσκευασία ακόμα θα βρείτε το αποσπώμενο μικρόφωνο, δύο καλώδια σύνδεσης (3.5mm και USB type c) αλλά και ένα μετατροπέα USB για σύνδεση με κλασική θήρα.

SXFI Gamer
Δύσκολη σύνδεση – Απίθανο αποτέλεσμα

Το πιο “επιζήμιο” κομμάτι της συνολικής εικόνας των SXFI Gamer της Creative βρίσκεται εδώ. Φυσικά, μπορείτε να κάνετε ένα απλό Plug n Play όπως ότι άλλο έχετε ζήσει μέχρι στιγμής, άρα αρνητικούς πόντους δεν μπορούμε να δώσουμε. Όμως, με αυτό τον τρόπο δεν θα έχετε την τεχνολογία SXFI ή αλλιώς Super XFI ή αλλιώς XFI 2ης γενιάς ή αλλιώς αυτό το “εξατομίκευση του προφίλ ήχου ενός χρήστη” που διαβάσαμε παραπάνω. Τι είναι τώρα αυτό και πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις;

Αρχικά θέλω να τονίσουμε ότι η εφαρμογή SXFI είναι ένα από τα 5 καλύτερα πράγματα που έζησα το 2020. Κάθε αυτί, κάθε πρόσωπο και γενικά κάθε άνθρωπος είναι τελείως διαφορετικός. Γιατί να μην είναι λοιπόν και ο ήχος του; Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε η πολύπειρη ομάδα της Creative και να έφτιαξε την τεχνολογία XFI. Μάλιστα με τη 2η γενιά το πάει ένα βήμα παραπάνω, κάνοντας ακόμη μεγαλύτερο το κομμάτι της εξατομίκευσης. Το πρόβλημα δημιουργείται όμως με την εφαρμογή που πρέπει να γίνει αυτή η εξατομίκευση.

Αφού λοιπόν κατεβάσετε το SXFI App θα πρέπει να βγάλετε φωτογραφίες τα αυτιά και το πρόσωπό σας. Αν δεν έχετε άλλο άτομο μαζί, ετοιμαστείτε για τον πρώτο άθλο του Ηρακλή… Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ήταν τόσο δύσκολο να βγάλω τα αυτιά μου φωτογραφία… Όταν το καταφέρετε, η εφαρμογή θα εντοπίσει τα σημαντικά σημεία παραμετροποίησης στο αυτί και το πρόσωπό σας και μέσω του software θα δημιουργήσει προφίλ χρήστη με εξατομικευμένες παραμέτρους.

SXFI Gamer

Και εκεί θα νομίζατε ότι τελειώσατε, όμως λάθος… Μετά θα πρέπει να συνδέσετε το Headset σας και αν το αναγνωρίσει ως SXFI Gamer θα περαστούν οι σχετικές ρυθμίσεις στο ακουστικό… Αν όχι θα πρέπει να το βρείτε από μία λίστα συσκευών, που όμως δεν το έχει πουθενά. Αφού λοιπόν, πειράξετε λίγο τη συνδεσιμότητα τις ρυθμίσεις κ.λ.π. κάποια στιγμή μπορεί να σας αναγνωριστεί το Headset και να περάσουν μέσα οι ατομικές σας ρυθμίσεις, αλλιώς θα πρέπει να επιλέξετε το Unknown Headset… Και εκεί τελικά είναι που θα τελειώνατε όμως… Πρέπει να κατεβάσετε άλλη μία εφαρμογή μετά, από το Creative Store, που είναι εξειδικευμένη με τα SXFI Gamer για να περάσετε μέσα το προφίλ χρήστη και να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με αυτές τις ρυθμίσεις και στο PC σας. Πως σας φαίνεται; Κουραστικό; Ε είναι…. Και κάνουν την πρώτη επίσημη επαφή με την τεχνολογία XFI να μοιάζει με κατόρθωμα.

Από την άλλη αξίζει να αναφέρουμε ότι τα ακουστικά είναι μόνιμα συνδεδεμένα πλέον με τη συσκευή σας και ακόμα και αν πάτε κάπου αλλού, τα χρησιμοποιήσει κάποιος φίλος σας με δικές του ρυθμίσεις και μετά γυρίσετε στο PC σας, απλά διαλέγετε το προφίλ σας και είστε έτοιμοι. Μέσα της εφαρμογής τώρα, μπορείτε να κάνετε ελάχιστες ρυθμίσεις, γιατί η Creative φροντίζει για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα από μόνη της. Μία από αυτές είναι το χρώμα του RGB φωτισμού, που ανταποκρίνεται επακριβώς στο χρώμα που θα διαλέξετε και το αποτέλεσμα το βράδυ είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Άλλο ένα μικρό ελάττωμα της συνδεσιμότητας είναι ότι το Headset δεν μπαίνει ποτέ σε Sleep Mode, όσο είναι στο ρεύμα. Οπότε, αν είστε από αυτούς που θέλουν απόλυτο σκοτάδι για να κοιμηθούν, θα πρέπει να αποσυνδέεται τα ακουστικά σας από το ρεύμα πριν πάτε για ύπνο.

Crash Test

Περνάμε στο τελευταίο κεφάλαιο του σημερινού μας Review. Αυτό που έχει να κάνει με την απόδοση στα Games, το πόσο χρήσιμο είναι το SXFI, τι κάνει το Battle Mode, πόσο καλή απόδοση έχει το επονομαζόμενο Commander Mic και αν όντως ισχύει ο όρος, τα καλύτερα ακουστικά για Competitve FPS games, που ακούμε πολύ συχνά.

Θα ξεκινήσουμε με το μικρόφωνο. Αρχικά όπως είπαμε και νωρίτερα, το Commander Mic είναι αποσπώμενο. Έχει μία μεταλλιζέ αίσθηση στο εύκαμπτο μπράτσο του, ενώ το κεντρικό μέρος του έχει σχηματισμό κυψέλης. Στο εσωτερικό του έχει ένα κόκκινο φως, το οποίο μας δείχνει αν είναι ενεργοποιημένο. Έχει ενσωματωμένο pop filter ενώ θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως Broadcast Mic, καθώς με το φίλτρο του αλλά και τις ρυθμίσεις του, προσφέρει ένα αποτέλεσμα μικροφώνου επαγγελματικού επιπέδου. Ως μεγαλύτερο του μειονέκτημα θεωρείται η απόσταση που πρέπει να έχετε από την πηγή ήχου, η οποία είναι δυσανάλογη με το αποτέλεσμα. Αν είστε πολύ κοντά, το αποτέλεσμα θα είναι επαγγελματικού επιπέδου, αλλά αν είστε ελάχιστους πόντους πιο πέρα από αυτό, μπορεί να μην ακούγεστε καν.

Super XFI όνομα και πράγμα

Από την αρχή του Review λέμε για XFI, SuperXFI, SXFI, προφίλ, εξατομικεύσεις και πολλά ακόμα. Τι είναι όμως όλα αυτά ρε παιδιά και τι προσφέρουν; Ποια η διαφορά τους με τον κλασικό παραδοσιακό ήχο από Headset; Η απάντηση είναι μία. Φανταστείτε ένα δωμάτιο με 3 σετ 7.1 ηχείων. Αυτό το δωμάτιο είναι πλήρως απομονωμένο από εξωτερικούς ήχους και τα ηχεία είναι απολύτως σωστά τοποθετημένα ώστε να καταλαβαίνεις αποστάσεις, πηγές, προέλευση ήχου, ένταση κ.λ.π, δημιουργώντας μία τρισδιάστατη αίσθηση. Σε κάθε άνθρωπο θα ήταν κάτι διαφορετικό, ανάλογα με τα αυτιά του, τη θέση του, το ύψος ή το βάθος του προσώπου του.

Η τεχνολογία XFI λοιπόν, σας προσφέρει ακριβώς αυτό, απλά μέσα στα αυτιά σας απευθείας. Η Creative έφτιαξε ένα λογισμικό που λειτουργεί απευθείας μέσα από τα ακουστικά και μπορεί να σας δώσει διαφορετικά προφίλ ήχου 7.1 ή 5.1 ξεχωριστά για κάθε χρήστη. Μάλιστα στα SXFI Gamer χρησιμοποιείται η 2η γενιά XFI με ακόμα καλύτερη παραμετροποίηση αλλά και το Battle Mode. Το πραγματικό Game Changer της Creative Technology.

SXFI Gamer
Battle Mode

Αναφέραμε στη εισαγωγή για το πόσο αλλάζει την εμπειρία ενός gaming session ο καλός ήχος. Φανταστείτε με το πάτημα ενός κουμπιού να γινόσαστε καλύτερος στο αγαπημένο σας παιχνίδι. Φανταστείτε να ξέρατε που βρίσκονται οι εχθροί σας, πριν καν σας δουν ή σας ακούσουν. Αν η φαντασία σας μπορεί να σκεφτεί αυτό το πράγμα, αλλά δεν το έχει ζήσει ποτέ, τότε το Battle Mode είναι για εσάς.

Σκεφτείτε ότι διαβάσατε πριν για το SXFI. Τώρα ενισχύστε πολύ τα βήματα των αντιπάλων σας, την κατεύθυνση και την απόστασή τους. Αυτό ακριβώς είναι το Battle Mode. Με κάποιο τεχνικό τρόπο, τα πρίμα ανεβαίνουν, κάνοντας την εμπειρία σας πραγματικά ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ. Το Battle Mode έχει τόσο μεγάλες επιρροές σε συγκεκριμένα παιχνίδια, που χωρίς αυτό ο ήχος ακούγεται flat, και το skill σας κατεβαίνει αυτόματα. Για να το εξηγήσουμε καλύτερα όμως, θα πάρουμε συγκεκριμένες περιπτώσεις παιχνιδιών για να σας εξηγήσω τι ακριβώς προσφέρει το Battle Mode.

PUBG

Η πρώτη μου επαφή με το Battle Mode ήρθε μέσω του PUBG. Ένα παιχνίδι που είμαι αντικειμενικά κακός, και έχω να παίξω από το προηγούμενο Test Headset που είχα κάνει. Στα πρώτα μου παιχνίδια σε SOLO, ξεκίνησα χωρίς το Battle Mode ενεργοποιημένο. Ήθελα να δω πόσο μεγάλη διαφορά θα έχει. Αφού αποφεύγω κάποιες μάχες, λόγω πολύ χαμηλού skill μου, κάθε φορά που έκανα engage πέθαινα. Συνήθως, επαναλαμβάνω λόγω πολύ χαμηλού skill, μου έρχονταν από σημεία που δεν είχε ελέγξει και δεν είχα ελπίδα… Αφού λοιπόν, πήρα μία καλή γεύση από φυσιολογικό ήχο PUBG και έφαγα αρκετό μολύβι στη μάπα μου, ήρθε η ώρα του Battle Mode. Το ενεργοποιώ, πέφτω από το αεροπλάνο και εκεί άλλαξαν όλα.

Πραγματικά η αίσθηση βημάτων, απόστασης και κατεύθυνσης με βελτίωσε άμεσα. Άκουγα τόσο καλά που εντόπιζα τη θέση των αντιπάλων μου πολύ εύκολα. Το καλαντάρι έγραψε το λιγότερο 3 kills σε κάθε Match. Για εσάς δεν ξέρω αν είναι αρκετά, για μένα πάντως, είχα 3 στα τελευταία 10 match μου… Και μιλάμε για ένα παιχνίδι που ο ήχος του πολύ συχνά χαρακτηρίζεται ως “σπασμένος”.

Creative SXFI Gamer – Headset Review
Call of Duty: Warzone

Η εμπειρία μου με το PUBG με έκανε να θέλω να δοκιμάσω όλο και περισσότερα Games. Επόμενο που πήρε σειρά ήταν το Warzone. Εκεί, τα πράγματα δεν είχαν τόσο μεγάλη διαφορά, γιατί θεωρητικά το παιχνίδι έχει πολύ καλό sound design, αλλά και πάλι, η βελτίωσή μου ήταν αισθητή. Ήξερα ακριβώς που να κοιτάξω, πόση απόσταση έχει ο αντίπαλος και ειδικά στην κατεύθυνση των “άγνωστων” πυρών, βοηθούν αρκετά.

Cuisine Royale (CRSED: F.O.A.D.)

Επόμενο στη λίστα ήταν το Cuisine Royale ή αλλιώς CRSED: F.O.A.D. το οποίο έχει ένα από τα χειρότερα Sound designs στην ιστορία. Όντως εκεί συνάντησα το πρώτο αγκάθι. Δεν ήταν ότι κάπου ενοχλούσαν, αλλά δεν νομίζω ότι βοηθούσαν και ιδιαίτερα. Γενικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι επικρατεί ένα μικρό χάος, αλλά αν με βοήθησε σε ένα σημείο, ήταν στην ενεργοποίηση των Special Abilities, που αν γινόταν κοντά μου, άκουγα της κραυγές των αντιπάλων από τη σωστή κατεύθυνση. Αν π.χ. θα μπορούσα να βάλω έναν αριθμό για τη συγκεκριμένη εμπειρία, από 2/10 την πήγε στο 4.5 /10.

CS:GO

Το CS:GO είναι από τα παιχνίδια που έχουν πολύ καλό audio direction. Η Valve έχει σχεδόν τελειοποιήσει το συγκεκριμένο σύστημα και ήθελα να τεστάρω κατά πόσο θα βελτιωθεί η εμπειρία μου. Αν και στο κομμάτι της κατεύθυνσης των βημάτων ή των πυρών δεν είδα ιδιαίτερη βελτίωση, αυτό που σίγουρα εντοπίστηκε απευθείας ήταν η ζωντάνια που έλειπε όταν δεν είχα ενεργοποιημένο το Battle Mode. Οπότε και εδώ, έχουμε πολύ θετικό πρόσημο, αν σκεφτεί κανείς πόσο ποιοτικό ήχο έχει από μόνο του το CS:GO.

Creative SXFI Gamer – Headset Review
Escape from Tarkov

Αν υπάρχει ένα game που θα έπρεπε να διαλέξουμε για να πάρουν το βραβείο συμβατότητας με τα SXFI Gamer, αυτό θα ήταν το Escape from Tarkov. Για όσους δεν ξέρουν στο Tarkov μπορείς να φορέσεις μέσα στο game, headset για να βρίσκεις τους εχθρούς σου πιο εύκολα. Με τo Battle Mode των SXFI Gamer της Creative θα πρέπει να ξεχάσετε ΕΝΤΕΛΩΣ το να φοράτε ακουστικά In game. Το awareness που θα αποκτήσετε θα πάει σε άλλο επίπεδο, το skills lvl σας θα ανέβει κατακόρυφα και θα αποκτήσετε απίστευτο ground control του σημείου που έχετε σταθεί. Αν είστε λάτρεις του συγκεκριμένου παιχνιδιού, δεν υπάρχει άλλη επιλογή σε Headset.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι συγκρίσεις γίνονται σε σχέση με δύο πολύ γνωστά Gaming Headset που έχω στη διάθεσή μου, τα οποία είναι πολύ ποιοτικά και από πολύ μεγάλες εταιρείες. Ονόματα δεν αναφέρουμε πάντως είναι και τα δύο σε παρόμοια τιμή με τα SXFI Gamer της Creative Technology. Όμως, gaming δεν σημαίνει μόνο Competitive πρώτου (ή τρίτου) προσώπου. Οι δοκιμές γίνονται συνεχώς και σε πάρα πολλά παιχνίδια. Δύο όμως ακόμα περιπτώσεις θέλω να δούμε πιο προσεκτικά. Το ένα είναι ένα πολυβραβευμένο παιχνίδι για τον ήχο του, που εξ’ αρχής ακόμα και με το πιο οικονομικό Headset είχε sound design 10/10 και είναι ένα κλειστού τύπου Walking Sim. Tο άλλο ένα πολύ πρόσφατο Viral Game, open world με αρκετά Bugs στα Visuals, αλλά πολύ ποιοτική δουλειά στον ήχο.

Hellblade: Senua’s Sacrifice

Ο λόγος που ήθελα να αναφερθούμε στο Hellblade είναι γιατί πρόκειται για ίσως το πιο προσεγμένο ηχητικά παιχνίδι που κυκλοφόρησε ποτέ. Στην αρχή του loading screen οι δημιουργοί του μας ενημερώνουν ότι διαθέτει 3D Audio, προτείνεται η χρήση ακουστικών και γενικά ήθελα να δω πως ανταποκρίνονται τα SXFI Gamer σε κάτι που ήταν τόσο δυνατό. Μάλιστα ήμουν έτοιμος για ελάχιστες βελτιώσεις και θα δοκίμαζα εκτενώς και το απλό SXFI αλλά και το Battle Mode.

SXFI Gamer

Το αποτέλεσμα δυστυχώς ήταν αυτό που περίμενα. Επειδή το Hellblade έχει φτιαχτεί για ακουστικά και οι developers ήθελαν κάθε χρήστης να έχει την απόλυτη εμπειρία, έχει προκαθορισμένο 3D audio για τα αυτιά σας. Έτσι, είτε έπαιζα με SXFI, είτε όχι, είτε είχα το Battle Mode ανοικτό, δεν είχε σχεδόν καμία διαφορά. Σίγουρα ήθελα να ζήσω μία καλύτερη και πιο εξατομικευμένη εμπειρία με τις φωνές που μιλούν στη Senua αλλά δεν το κατάφερα. Βέβαια, ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη αποστολή, καθώς το 10 στα 10 δεν μπορεί να γίνει εύκολα 11/10.

Cyberpunk 2077

To δεύτερο Single Player που ήθελα να σταθούμε είναι το Cyberpunk 2077. Το τελευταίο hit της CD Projekt Red που έχει καταφέρει όλοι να μιλάνε για αυτό. Είτε για καλό, είτε για κακό. Όλοι πάντως παραδέχονται ότι ο ήχος του είναι εκπληκτικός. Όσον αφορά το test που θέλαμε να κάνουμε, αφορούσε κυρίως τη συμπεριφορά του SXFI Gamer σε Open World περιβάλλοντα. Εκεί που τα NPCs δεν σταματούν να μιλάνε, οι κόρνες πέφτουν βροχή και το πιστολίδι πάει σύννεφο.

Χωρίς τα SXFI Gamer είχαμε ένα πολύ ζωντανό περιβάλλον, οπότε ήταν άλλη μία πολύ δύσκολη αποστολή. Όμως, τα αποτελέσματα με διέψευσαν πλήρως. Με τα SXFI Gamer κατάλαβα ότι τόση ώρα νόμιζα ότι το Cyberpunk 2077 προσφέρει ζωντανό περιβάλλον, καθώς η Night City πραγματικά ζωντάνεψε με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι κόρνες ακούγονταν από κάθε κατεύθυνση, οι ομιλίες με προσπερνούσαν λες και κυκλοφορούσα εγώ στην πόλη και γενικά το XFI έδωσε μία αίσθηση που πίστευα ότι δε θα συναντούσα. Το Battle Mode επίσης, βελτίωσε ακόμη περισσότερο την εμπειρία μας, δίνοντας ακριβής κατεύθυνση και απόσταση στα τυχαία events τσακωμών που ζήσαμε στην Night City, χωρίς να χρειάζεται συνεχώς να κοιτάμε το radar.

SXFI Gamer
Τι άλλο προσφέρουν

Σαφώς όταν μιλάμε για ένα Headset, ανεξάρτητα με το αν είναι για gaming ή όχι, θα πρέπει να το κρίνουμε συνολικά. Εκτός λοιπόν από τις απίστευτες gaming εμπειρίες που θα ζήσουμε θα πρέπει να τονίσουμε πόσο ευχάριστη θα είναι η ακρόαση του αγαπημένου σας κομματιού. Πλέον, με τα SXFI Gamer της Creative περνάμε σε άλλο επίπεδο ακρόασης, έχοντας μία πολύπλευρη αίσθηση, λες και βρίσκεστε σε συναυλία κλειστού θεάτρου. Ξέρετε, από αυτές που οι ηθοποιοί-τραγουδιστές δεν κρατάνε καν το μικρόφωνο, καθώς οι ήχοι έχουν την τέλεια ένταση από κατασκευής του χώρου.

Επιπλέον, περνάμε και σε δύο νέα στάδια, όσον αφορά την ερασιτεχνική ηχογράφηση αλλά και το μοντάζ. Στο πρώτο σκέλος, όσοι ασχολείστε ερασιτεχνικά με το broadcast ή με τη μουσική ή με το live streaming, αλλά δεν έχετε χώρο στο γραφείο σας για ένα επαγγελματικό μικρόφωνο, το Commander Mic, με ελάχιστες ρυθμίσεις, μπορεί να γίνει ο καλύτερός σας φίλος. Θυμίζουμε δε, ότι το μεγάλο του αρνητικό είναι ότι πρέπει να το έχετε κυριολεκτικά μέσα στο στόμα.

Τώρα, όσον αφορά το video editing ετοιμαστείτε για μεγαλύτερες ευκολίες στον ήχο, αλλά και στη ρύθμιση αυτού, καθώς έχετε τη δυνατότητα να τεστάρετε και τον περιμετρικό 7.1 ήχο και τον 5.1 αλλά και τον 2 sided. Για μερικούς ίσως να φανεί περίεργο, αλλά σκεφτείτε να κάνετε μοντάζ με ακουστικά, να ρυθμίζετε αρκετή ώρα τον ήχο σας και αφού το κάνετε export και το βάλετε σε πηγή 7.1 να το ελέγξετε, να πρέπει να το γυρίσετε πίσω στα pits για να το φτιάξετε.

SXFI Gamer

Τέλος, για κάθε σας εντολή μέσω των κουμπιών, θα σας συνοδεύει μία γυναικεία φωνή που θα σας ενημερώνει για το τι κάνατε. Αν ενεργοποιήσατε το SXFI, αν το κλείσατε, αν έχετε ενεργό μικρόφωνο κ.λ.π. Εκεί έχω κάποιες μικρές ενστάσεις, καθώς πολλές φορές Buggάρει συν ότι θα ήθελα έναν άλλο τρόπο ενεργοποίησης του Battle Mode, καθώς βρίσκεται στο ίδιο κουμπί με SXFI και για το λειτουργήσεις ή όχι, πρέπει πρώτα να περάσεις από το “SXFI OFF”, “SXFI ON”.

Τελικά;

Φτάνοντας στο κλείσιμο θα πρέπει να απαντήσουμε σε μία απορία που ίσως σας έχει δημιουργηθεί. Τελικά, είναι τα καλύτερα ακουστικά για Gaming που είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή στην αγορά; Η απάντηση είναι απλή. Ξεκάθαρα ναι. Τα gaming sessions θα πάρουν άλλες διαστάσεις, το skill lvl σας θα ανέβει κατακόρυφα και θα καταφέρετε -επιτέλους- να έχετε αυτόν τον περιμετρικό έλεγχο που τόσο πολύ “ζηλεύετε” στους διάσημους Streamers. Στα πολύ θετικά στοιχεία του και το Commander Mic, που θα κάνει τους συμπαίκτες σας να νομίζουν ότι έχετε σκάσει ένα σκασμό λεφτά για τα Accesories σας. Αν σκεφτείτε μάλιστα ότι όλα αυτά τα παίρνετε με ελάχιστα χρήματα άνω των 120€, τότε σίγουρα μιλάμε για το καλύτερο Gaming Headset στην κατηγορία του. Επιπλέον, εφαρμόζοντας τον κωδικό GAMESENPAI20 απευθείας στο Creative Store, μπορείτε να πάρετε έκπτωση 20% και να τα βρείτε σε απίστευτη τιμή.

Creative SXFI Gamer – Headset Review

Όμως, η πολύ φτωχή και κακή εφαρμογή, και η διαδικασία εξατομίκευσης δεν είναι για όλους. Σίγουρα προσφέρει κάτι μοναδικό, αλλά τα βήματα και οι διαδικασίες ενεργοποίησης δεν είναι και τα πιο εύχρηστα, οπότε δεν είμαι σίγουρος ότι οι μεγαλύτερες ή οι μικρότερες ηλικίες θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν. Άλλο ένα αρνητικό βρίσκεται στο πάτημα ενεργοποίησης του SXFI, που είναι ταυτόχρονα και κουμπί Battle Mode, πράγμα που σίγουρα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά χάριν εργονομίας, θυσιάστηκε στο βωμό του χώρου. Τέλος, κάποιους ίσως τους ξενίσει το γεγονός απουσίας άνω μαξιλαριών, αν και προσωπικά (έχω αρκετό μαλλί ακόμα) δεν ένιωσα κάτι.

Αυτά από εμάς για σήμερα. Πάρτε και το σχετικό βίντεο γιατί έχω κέφια. Εκεί θα δείτε μερικά από τα παραδείγματα που σας ανέφερα και πάνω. C-ya.

Creative SXFI Gamer

9.7

9.7/10

Θετικά

  • Τεχνολογία SXFI
  • Battle Mode
  • Premium αισθητική
  • Memory Foam μαξιλαράκια για μεγάλη άνεση
  • Υποστήριξη Battle Mode από τα περισσότερα Comp Games

Αρνητικά

  • Η χρήση της εφαρμογής SXFI
  • To κουμπί ενεργοποίησης SXFI είναι κοινό με το Battle Mode
  • Δεν σβήνουν ποτέ, εκτός αν το επιλέξετε εσείς

Χρήστος Καπάνταης

Commander Guts/ KaPandice / Bearded Guts Είμαι ο Χρήστος για όσους δεν με ξέρουν. Αγαπώ τα Games, την αρθρογραφία και έχω OCD. Είμαι μεγάλος θαυμαστής του καλού game design και λάτρης των αψεγάδιαστων voice overs. Επίσης, έχω ακόμα αφίσα Metal Gear Solid 1 στο δωμάτιο μου. Τέλος, έχω κόλλημα με τα νομικά όσων αφορά τα games. Παίζω από 4 χρονών και είμαι 32. Έχω δουλέψει σε διάφορα Ελληνικά gaming μεσα, και μέσω του Gamesenpai.gr βρήκα το ρόλο που μου ταιριάζει. Να αγαπάω αυτό που κάνω.Θα με βρείτε παντού και πάντα, ειδικά όμως στο facebook. Αγαπημένο μου αντικείμενο: Οι κάλτσες Pikachu/Αγαπημένη Κονσόλα: PSX/Αγαπημένο Game: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots/Αγαπημένο Anime: Slam Dunk

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.