Τι γεύση να έχει άραγε ένας δράκος; Ή μήπως ένας βασιλίσκος; Και ποιος δε θα ήθελε να δοκιμάσει ένα μανιτάρι που περπατάει; Στον κόσμο του Dungeon Meshi, όλα αυτά τα τέρατα και άλλα φανταστικά πλάσματα βρίσκονται στο μπουντρούμι του τρελού μάγου μαζί με πολλούς άλλους θησαυρούς. Διάφοροι τυχοδιώκτες αναζητούν πλούτη και φήμη στα βάθη του μπουντρουμιού χωρίς ιδιαίτερο φόβο για τη ζωή τους. Μπορεί να ακούγεται ριψοκίνδυνο, αλλά είναι απολύτως φυσιολογικό όταν οι νεκροί μπορούν να αναστηθούν για μια μικρή χρηματική αμοιβή.

 

Η ιστορία μας ξεκινάει όταν η ομάδα του Laios βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν κόκκινο δράκο χωρίς τις απαραίτητες προετοιμασίες. Κουρασμένοι και πεινασμένοι, δεν έχουν αρκετή δύναμη για να νικήσουν το θηρίο και θα έβρισκαν σίγουρο θάνατο αν η αδερφή του Laios, η Farin, δε θυσιαζόταν για να αφήσει τους υπόλοιπους να το σκάσουν. Αφού φτάσουν στην επιφάνεια με ασφάλεια, αποφασίζουν να γυρίσουν πίσω για να σώσουν τη Farin. Αν καταφέρουν να βρουν το πτώμα της ανέπαφο, είναι δυνατόν να την αναστήσουν με μαγεία. Υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα: δεν έχουν καθόλου λεφτά για προμήθειες.

 

Έτσι, η ομάδα αποφασίζει να κατεβεί στο μπουντρούμι με μοναδική τους τροφή τα τέρατα που βρίσκονται εκεί κάτω. Με αρχηγό τον Laios, έναν άνθρωπο πολεμιστή με πολλές γνώσεις για τα τέρατα, τον Chilchack, ένα ευέλικτο χόμπιτ με την ικανότητα να εντοπίζει και να αφοπλίζει παγίδες, και την Marcille, ένα ξωτικό που μπορεί να χρησιμοποιεί μια μεγάλη εμβέλεια μαγείας, ξεκινούν την περιπέτειά τους. Στο δρόμο τους συναντούν επίσης τον Senshi, έναν νάνο ο οποίος έχει ζήσει πολλά χρόνια μέσα στο μπουντρούμι και έχει τις καλύτερες συνταγές για όλον τον ειδών τα τέρατα.

 

Αυτό το manga συνδυάζει κωμωδία, μάχες, μυστήριο, και φυσικά μαγειρική. Κάθε τέρας που νικούν συνοδεύεται κι από μια μικρή συνταγή, αλλά μην τις δοκιμάσετε στο σπίτι (αν φυσικά μπορέσετε να βρείτε αυτά τα τέρατα πρώτα).

 

Manga Info:
Chapters: Συνεχίζει ακόμα
Started: 2014
Finished: Συνεχίζει ακόμα