Dust II unknown nades

Δεν με έχετε συνηθίσει σε αυτό το “ρόλο” και δεν σας αδικώ. Το yugioh είναι το main field of interest μου αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός οτι φαντασία και καλή γνώση ενός αντικειμένου μπορούν να ισχύουν για περισσότερες από μία ασχολίες.

Μιας λοιπόν και ο resident DJ, εεεεε, αρθρογράφος Maik μου άνοιξε την καρδιά του και το σπιτικό του για ένα guest άρθρο (μετά την απειλή οτι θα τον στείλω στο βασίλειο των σκιών…!), είπα να αρχίσω με κάτι πειραματικό που το σκεφτόμουν καιρό. Όλοι ξέρουμε κάποιες standard smokes/flashes/mollies για σχεδόν όλες τις πίστες, πόσο μάλλον για την χιλιοφορεμένη και ξεχειλωμένη Dust2. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν και άλλες, πιο σπάνιες αλλά εξίσου χρήσιμες που απλά δεν είχαν την ευκαιρία να δούνε το φως της δημοσιότητας μέσα από κάποιο video κάποιου streamer.

Όλο αυτό το εγχείρημα θα γίνει (και εδώ έγκειται το πειραματικό κομμάτι) μέσω screenshots, με περιγραφή για βοήθεια βέβαια. Για CS:GO players προορίζεται το άρθρο, όχι για τα ξαδέρφια της Λίτσας Πατέρα. Λόγω της πρωτοτυπίας τη μεθόδου αυτής οποιοδήποτε σχόλιο/κριτική/feedback είναι καλοδεχούμενο, καλό ή κακό. Θα βοηθήσει στο να μετρήσω την αμεσότητα αυτής της μεθόδου και το κατά πόσο positions και throws μπορούν να γίνουν κατανοητά μέσω screenshots & text. Πάμε λοιπόν!

Ας ξεκινήσουμε με κάτι απλό, εύκολο και άκρως αποτελεσματικό. Pop-flash από X-box για τον CT o οποίος στην έχει φυλαγμένη πίσω από τις double doors στο mid όταν θα πας για το σχεδόν-πάντα-poorly-executed mid to B. Αν τοποθετήσεις το μοντέλο σου στην γωνία του X-box και του τοίχου (όσο πάει) και ρίξεις την flash όπως στην εικόνα, αυτή θα σκάσει αμέσως μετά τις double doors χωρίς δυνατότητα του CT να την αποφύγει. Κάν’τον ένα rush όσο θα είναι blind, easy kill.

Ίδιο position με την προηγούμενη pop-flash, ίδια χρησιμότητα. Δεν σου την δίνει στα νεύρα όταν μετά την smoke στο CT-spawn για το mid to B rush πάντα κάποιος sniper σε σκοτώνει πισώπλατα αμέσως πριν μπεις στις B doors; Αυτό συμβαίνει γιατι το πανω μέρος της αψίδας του CT spawn δεν smokeάρεται. Κόλλησε το μοντέλο σου πάλι στη γωνία X-box και τοίχου, σημάδεψε όπως στην εικόνα και jump throw. H smoke προσγειώνεται πάνω στα κουτιά του CT spawn και παράλληλα με την standard smoke καλύπτουν όλο το εύρος της αψίδας.

Σου αρέσουν τα reports; Ρίξε μια molly ακριβώς εκεί που το σύρμα της λάμπας ενώνεται με το ταβάνι στο CT spawn όπως φαίνεται στην εικόνα. Η molly σκάει στο πάνω μέρος του φωτιστικού και οι φλόγες περνάνε μέσα από το δάπεδο και καίνε όσους Τs περνανε από short για Α. Μagic…!

Πάλι γνωστή smoke (προσοχή, δεν λειτουργεί σε μεγάλα ranks). Κολλάς πάνω στα κουτιά στο Α site, σημαδεύεις εκεί που δείχνει η εικόνα και right-click throw. Αμέσως μετά πηδάς πίσω από το box στην ramp και κοιτάς μέσα από τον καπνό προς το long. Scope works best here, αν και όπως είπα μεγάλα ranks το ξέρουν και θα σε βαράνε είσαι δεν είσαι εκεί.

Να μια άγνωστη αλλά ωραία one-way smoke για τις double doors στο long. Ανεβαίνεις πάνω στα κουτιά δίπλα από το pit, κολλάς την πλάτη σου στον τοίχο, σημαδεύεις όπως εδώ και right-click throw. Βλέπεις όλους όσους βγαίνουν από τις double doors και δεν φαίνεσαι. Προσοχή, ΜΗΝ πας για αυτό το execute στη αρχή του round. Δεν προλαβαίνεις επ΄ ουδενί να ανέβεις εκεί πάνω και να την ρίξεις πριν οι terrorists φτάσουν στο long.

Και πάλι one-way. Ανέβα στο βαρέλι στο A, σημάδεψε τα κουλά σου όπως στην εικόνα και right-click throw. Μετά πήδα στο ramp και κοίτα προς το short. Δεν θα σε δει ψυχή, trust me.

Γαμάτη όχι-και-τόσο one-way για το Β site, μετά το plant. Κόλλησε το μοντέλο σου ανάμεσα στο αμάξι και στο κουτί, σημάδεψε όπως στην εικόνα ενώ στέκεσαι όρθιος, μετά crouch και right-click throw. Όλοι οι CT που θα μπούνε στο site για να κάνουν defuse (από mid, αν στην πέσουν από tunnels τον ήπιες) θα πεθάνουν και δεν θα καταλάβουνε καν από που τους χτυπούσες.

Δεν θα σε άφηνα όμως έτσι και για τα tunnels. Στάσου στα σκαλοπάτια για το platform στο Β site όπως στην εικόνα, κόλλα την πλάτη σου στο μικρό τοιχάκι πίσω σου και right-click throw. Μετά πήγαινε και ανέβα στα άσπρα κουτιά στο platform και κοίτα κατά tunnels μεριά. Αgain, scope works best here.

Θέλω να πιστεύω οτι για όσους δεν έχουν παλούκι στον κώλο τους και νομίζουν οτι είναι ο kioShiMa, αυτές οι nades θα βοηθήσουν. Δεν είναι κάτι ευρέως γνωστό και δεν βλάπτει να δοκιμάζουμε και κάτι παραπάνω. Επειδή στο άρθρο οι εικόνες είναι σε σμίκρυνση για ευνόητους λόγους, παρατίθεται link για τις full-sized versions επειδή αισθάνομαι γενναιόδωρος σήμερα και είμαι και μουσαφίρης εδώ, να κάνω καλή εντύπωση.

Αν τα σχόλια (if any) είναι θετικά για αυτή τη μέθοδο εκμάθησης θα υπάρξουν άρθρα και για άλλες major πίστες. Σε 5 λεπτά χτυπάει το κουδούνι, μιλήστε μεταξύ σας ήσυχα.

Comments

comments

Reaper of the Cards

Bio incoming in 3, 2, 1... το πίστεψες ε; Ε λοιπόν δεν έχει bio! Πλάκα κάνω, έχει. Αλέξης λέγομαι, ή αλλιώς Reaper of the Cards. Πρώην Head Admin και Ruling Guru του Dueling Network. Θα μάθεις πράγματα εδώ! Ξεκίνα το διάβασμα. Duelingbook username: Reaper of the Cards