HOTReviews

Elden Ring Review

You Died. Δύο λέξεις που οι φίλοι των παιχνιδιών της FromSoftware έχουν δει άπειρες φορές. Δύο λέξεις που συμβολίζουν τη δυσκολία, αλλά και την υπομονή που χρειάζεται κάποιος για να φτάσει στον τερματισμό. Αυτή είναι και η μαγεία των ‘’souls’’ παιχνιδιών και για αυτόν τον λόγο, καλύτερα που η εταιρία δε βάζει κάποιου είδους Easy Mode. To Elden Ring, είναι το καινούργιο παιδί του Hidetaka Miyazaki, ο οποίος συνεργάστηκε με τον θρυλικό συγγραφέα George R.R. Martin για την δημιουργία του κόσμου. Τα τελευταία δύο χρόνια, η φήμη και το Hype του Elden Ring είχαν ανέβει σε τέτοιο σημείο, που ο υπότιτλος ‘’καλό παιχνίδι’’ δεν θα ικανοποιούσε κανέναν. Ο στόχος φαίνεται να ήταν το απόλυτο. Παρακάτω λοιπόν, θα δούμε αν το Elden Ring ξεπερνάει τις προσδοκίες αυτές και καταφέρνει να ικανοποιήσει τόσο τους fans, όσο και το νέο κοινό, που εύλογα, θα ερχόταν κοντά του.

Elden Ring Milena

Ο σπασμένος θρόνος

The Lands Between. Ένα τεράστιο βασίλειο που κυβερνάται από την βασίλισσα Marika, χρειάζεται βοήθεια. Το μεγάλο Erdtree, η πηγή του φωτός, έχασε την δύναμη του. Το Elden Ring καταστράφηκε και μόνο εσείς θα καταφέρετε να επαναφέρετε την τάξη μέσα στο χάος. Ως Tarnished, βαδίζετε ανάμεσα στους νεκρούς, όμως ζείτε. Μία κατάρα που ταυτόχρονα είναι και ελπίδα. Μοναδικός σκοπός σας, να συλλέξετε τα Great Runes και να φτιάξετε το Elden Ring και μονάχα τότε, θα στεφτείτε ο μοναδικός Elden Lord.

Elden Ring Boss

Η ιστορία του συγκεκριμένου Genre ήταν πάντα απλοϊκή όσον αφορά τον σκοπό και υπήρχε ξεκάθαρος στόχος. Η εκπληκτική λεπτομέρεια και οι ανατριχιαστικές πληροφορίες που αφορούν τον κόσμο όμως, βρίσκονται γραμμένες στα γιγαντιαία πέτρινα σπαθιά του Guts (Υπερβολικά πολλές αναφορές σε Berserk), σε διάφορα αντικείμενα, αλλά και στα χείλη των καλογραμμένων NPC. Κάθε ιστορία, κάθε ‘’Sidequest’’ και κάθε εμπλοκή με κάποιον χαρακτήρα, μας προσφέρει άπλετο Lore και διαλόγους που δε θα σας κουράσουν ούτε ένα δευτερόλεπτο. Πολλοί χαρακτήρες βρίσκονται εκεί για να μας βοηθήσουν, ή και όχι. Παρόλο που το σενάριο είναι απλό, η επιλογή διαφορετικού Ending αλλά και ο τρόπος με τον οποίο φτάνει κάποιος εκεί, φέρνει σημαντικές ανατροπές στη βασική πλοκή.

Η συνταγή της επιτυχίας

Όπως λέει και η παροιμία, αν κάτι δεν έχει χαλάσει, τότε μην το φτιάξεις. Η FromSoftware έχει δημιουργήσει ένα σωστά δομημένο σύστημα Gameplay, που δε χρειάζεται αλλαγή από το πρώτο Demon Souls. Παρόλα αυτά, οι Gamers χρειάζονται μία στο τόσο νέες προσθήκες, για να υπάρχει εξέλιξη και ποικιλία. Με μεγάλη μας χαρά λοιπόν, ανακοινώνουμε πως ο νέος μηχανισμός του Elden Ring είναι……το Jump. Εδώ και πολλά χρόνια, το Jump δεν είχε δικό του Hotkey, πράγμα περίεργο για ένα Action RPG (και όχι, το κάκιστο running Jump με το R3 των DS δε μετράει). Επιπλέον, για πρώτη φορά μπορούμε να καβαλήσουμε άλογο και να εξερευνήσουμε τον τεράστιο ανοιχτό κόσμο που κρύβει μυστικά, παγίδες και πολλά Boss (Θα αναφερθούμε παρακάτω).

Elden Ring Enemy

Η μαγεία έχει επίσης εξελιχθεί, καθώς μπορείτε να την συνδυάσετε άμεσα με τα όπλα σας. Ashes of War, ονομάζονται οι νέες μαγικές ικανότητες, που μπορείτε να βάλετε στα Armaments (Όπλα και ασπίδες). Σκοπός των Ashes of War, είναι να δώσουν μία έξτρα πινελιά στα αγαπημένα σας όπλα και ταυτόχρονα να προσφέρουν ένα είδους μαγείας, ακόμη και αν δεν ανεβάζετε το Intelligence. Ο βασικός μηχανισμός απόκρουσης, γνωστός και ως Parry, είναι πλέον ικανότητα και αν δεν έχετε το κατάλληλο Ash δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Το γεγονός αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, καθώς το parry θέλει αρκετό Skill για να λειτουργήσει σωστά, επομένως η έλλειψη του σε μερικά όπλα δε θα σας επηρεάσει καθόλου.

Τέλος, να πούμε πως αρκετά σπάνια ή ιδιαίτερα Ashes of War, άπαξ και συγχωνευτούν με κάποιο όπλο, δεν υπάρχει δυνατότητα να ανακαλέσετε την επιλογή σας. Για αυτό όμως, υπάρχει και το Duplicate, όπου με το κατάλληλο αντικείμενο μπορείτε να δημιουργήσετε το ίδιο Ash για δεύτερη φορά.

Φαντάσματα πατούν στη γη

Μία ακόμη νέα προσθήκη στο Elden Ring, είναι τα Spirits. Ένας έξυπνος τρόπος να λάβετε έξτρα βοήθεια, χωρίς να καλείτε άλλους παίκτες στον κόσμο σας. Στο πρώτο μισάωρο, θα λάβετε το Bell of Spirits από ένα NPC και έκτοτε, χρησιμοποιώντας FP (Mana Gauge) φέρνετε στο πλάι σας τα Spirit Ashes. Ο αριθμός στα συγκεκριμένα πλάσματα ποικίλει, καθώς υπάρχουν πάνω από 60 μοναδικά πνεύματα διαθέσιμα, αρκεί φυσικά να τα βρείτε. Να ξέρετε πάντως πως όσα και να βρείτε, κανένα δε θα ξεπεράσει τον αξιαγάπητο Jelly.

Elden Ring Summon

Κάπου εδώ, να αναφέρουμε πως δεν έχετε την δυνατότητα να καλέσετε πνεύματα όποτε εσείς θέλετε. Για να γίνει εφικτό το Casting ενός πνεύματος, θα πρέπει να βρίσκεστε κοντά σε κάποιο Rebirth Monument, έναν πέτρινο οβελίσκο. Μη φοβάστε όμως, διότι το παιχνίδι σας ειδοποιεί πότε μπορείτε να κάνετε Summon, με ένα διακριτικό φωτεινό σύμβολο στο αριστερό σημείο της οθόνης σας.

Πάτωμα βαμμένο αίμα

Ξεκινώντας το ταξίδι σας, θα κληθείτε να δημιουργήσετε τον χαρακτήρα σας. Ανάμεσα από 10 διαφορετικά Classes λοιπόν, βρίσκεται ο Tarnished που θα καθίσει στον θρόνο. Δε θα αναλύσουμε το κάθε Class, όμως θα προτείνουμε το Samurai και το Astrologer, διότι θα σας βοηθήσουν αρκετά περισσότερο στην αρχή. Μαζεύοντας Runes, κάνετε Level up. Αρκετοί παίκτες μπερδεύονται με τις πολλές επιλογές, με αποτέλεσμα να έχουν δεύτερες σκέψεις για την επένδυση του κάθε Level. Εμείς θα σας πούμε να ακολουθήσετε το ένστικτο σας και να ανεβάσετε ότι καλύπτει εσάς ως παίκτη, διότι δεν υπάρχει λάθος επιλογή. Επίσης, σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε τα στατιστικά, υπάρχει το Respec (Μετά τις πρώτες 15 ώρες του τίτλου).

Elden Ring Stats

Για άλλη μία φορά, υπάρχει το Co-Op και το PVP. Από την αρχή, μπορείτε να καλέσετε κάποιον φίλο σας να εξερευνήσετε μαζί τον κόσμο του Elden Ring, ή να εισβάλετε τον κόσμο ενός άλλου παίκτη.

Ένα αριστούργημα που θα σας ρουφήξει στον κόσμο του

Υπάρχουν άπειροι κόσμοι που είναι δημιουργημένοι και φθαρτοί.

Εκτός από θανατηφόρα φαντάσματα και άλογα, το Elden Ring εισάγει και το Open World στο Genre. Εκ πρώτης όψεως, αρκετοί ανησύχησαν μην πέσει στην παγίδα των Open World με ανούσια Quest ή άδειες περιοχές. Χωρίς υπερβολές όμως, το Elden Ring έχει έναν από τους καλύτερους ανοιχτούς κόσμους που έχουμε δει ποτέ σε βιντεοπαιχνίδι. Χωρίς να πιάνει κανέναν από το χέρι, μας πετάει και μας αφήνει να ανακαλύψουμε τα πάντα μόνοι μας και η επιβράβευση είναι τεράστια. Κάστρα, Βουνά, Λίμνες, Σπηλιές, Κατακόμβες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Το ατελείωτο Loot που θα ανακαλύψουμε, ανοίγει νέα μονοπάτια στο πως θα προσεγγίσουμε το επόμενο Boss ή την επόμενη περιοχή.

Elden Ring Wallpaper

Δεν μπορείτε να νικήσετε κάποιο Boss σε μία περιοχή; Κανένα πρόβλημα, αλλαγή πορείας και επιστρέφουμε όποτε είμαστε έτοιμοι. Μιας και αναφέραμε τα Boss, να πούμε πως η ποικιλία των εχθρών είναι τρομακτικά μεγάλη. Τα κύρια Boss της ιστορίας είναι 12, ενώ συνολικά όλα τα Boss του τίτλου ξεπερνάνε τα 100. Μάλιστα, το κάθε ένα από αυτά έχει τον δικό του σχεδιασμό, πεδίο μάχης και μουσική. Όποιος επιθυμεί να καθαρίσει τον κόσμο, έχει αρκετή δουλειά και το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα βαρεθεί ούτε ένα λεπτό. Ακόμη και τα Quests που λαμβάνουμε από διάφορα NPC, δε φαντάζουν αγγαρείες λόγω των ανταμοιβών και του Lore.

Ποιοτικό έργο τέχνης

Πολλές περιοχές θα σας εκπλήξουν. Στους ‘’παλιούς’’, θα ξυπνήσουν αναμνήσεις από την τρομακτική ακαδημία που βγάζει Vibes Bloodborne, ή από το MT. Gelmir που φέρνει αρκετά σε Dark Souls 2. Η κάθε περιοχή όμως είναι μοναδική, με αψεγάδιαστο Level Design και τρομακτική λεπτομέρεια. Δεν υπάρχει σημείο του παιχνιδιού που να μην είναι όμορφο ή καλοδουλεμένο.

Υπάρχουν πολλά που θέλουμε να σας δείξουμε, όμως καλύτερα να το ζήσετε μόνοι σας. Ο κόσμος είναι γεμάτος εχθρούς, NPC και τέρατα σε σημείο που δεν μπορείτε να πάρετε ανάσα. Τα γραφικά του Elden Ring έχουν το ίδιο σάπιο φίλτρο που έχουμε αγαπήσει τόσα χρόνια, με έμφαση στα σκοτεινά χρώματα και τις σκιές. Παρόλα αυτά, οι περιοχές με έντονο φως ή χρωματιστά τέρατα, μοιάζουν εκθαμβωτικές. Επίσης, όπως σε πολλά σύγχρονα παιχνίδια, το Elden Ring περιέχει Performance (60FPS) και Quality (30FPS 4K) Mode, ανάλογα τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του κάθε παίκτη.

Συγχρονισμένες κραυγές

Ύστερα περνάμε στο κομμάτι του ήχου και το εκπληκτικό Soundtrack. Για άλλη μία φορά, η FromSoftware ξεπέρασε τον εαυτό της, με εκατοντάδες μοναδικά ακούσματα, ανατριχιαστικά, έντονα και ιδιαίτερα, όπου φροντίζουν να μας βάλουν στο κατάλληλο κλίμα. Το Cast που χαρίζει τις φωνές του στους χαρακτήρες του Elden Ring, για άλλη μια φορά προσφέρει την ήρεμη ‘’σαπίλα’’ που έχουμε γνωρίσει από τα παιχνίδια Souls. Τέλος, οι επιβλητικοί ήχοι των τεράτων θα κάνουν το δέρμα σας να τρέμει και την καρδιά σας να χτυπά πιο γρήγορα από ποτέ.

Παράπλευρες απώλειες

Μιας και αναφέραμε τα FPS, να πούμε πως δυστυχώς υπάρχουν μερικά προβλήματα. Δοκιμάσαμε την έκδοση PS5 του Elden Ring, η οποία κυκλοφόρησε στην καλύτερη κατάσταση απ΄όλες, και διαπιστώσαμε αρκετά σημεία στα οποία τα FPS έπεφταν αρκετά χαμηλά. Τα μεγαλύτερα προβλήματα όμως, τα αντιμετωπίζουν όσοι παίζουν σε PC και κάπως λιγότερα όσοι παίζουν σε Xbox. Τέλος, έχουν γίνει σχόλια και για τις εκδόσεις προηγούμενης γενιάς, όπου διαπιστώθηκε ένα μικρό Input Delay στις κινήσεις του χαρακτήρα.

Elden Ring Bug
Ένα μικρό bug

Όλα αυτά τα προβλήματα, παρουσιάζονται μέσα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας και το μόνο σίγουρο είναι πως η FromSoftware δε θα τα αφήσει έτσι, όμως αξίζει να τα αναφέρουμε.

Συμπεράσματα

Το Elden Ring είναι με διαφορά ο πιο hyped τίτλος των τελευταίων ετών. Ο Hidetaka Miyazaki μαζί με την βοήθεια του George R.R Martin, δημιούργησαν έναν σάπια πανέμορφο κόσμο με αμέτρητα μυστικά και αστέρευτο Lore. Το ατελείωτο content θα σας ρουφήξει μέσα στα The Lands Between και θα νοιώθετε απόλυτη ολοκλήρωση μετά από κάθε νέο Dungeon. Η ιστορία έχει έναν απλό και ευγενή σκοπό, που μπορείτε να ολοκληρώσετε ή να επιλέξετε κάποιον άλλο δρόμο. Για όσους δεν έχουν παίξει ποτέ κάποιο Souls και απλά γνωρίζουν το Elden Ring από το Hype που δημιουργήθηκε, τότε παίξτε το. Το μόνο όπλο που χρειάζεστε είναι υπομονή και θα ζήσετε μία μοναδική εμπειρία. Το σίγουρο είναι, πως τα χρόνια που δε θα μιλάμε για το Elden Ring θα αργήσουν πολύ, καθώς πρόκειται για ένα από τα καλύτερα Open World Action RPG που δημιουργήθηκαν ποτέ.

Elden Ring Queen
Elden Ring ps5

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΗΝ BANDAI NAMCO HELLAS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ REVIEW KEY.

Πως σας φάνηκε; Πείτε μας στο Social Media της σελίδας μας.

 • Γίνετε μέλη στο πιο ενεργό Gaming Community και γνωρίστε και άλλους gamers.
 • Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook.
 • Ακολουθήστε μας στο Instagram.
 • Κάντε μία εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube.
 • Βρείτε μας στο Spotify για να απολαύσετε Ένα Βαζάκι Ελιές.
 • Και για τους πιο σοβαρούς βρείτε μας και στο Twitter.

Η Μάρθα είναι νεκρή. Ένας ξεχωριστός Horror τίτλος που λαμβάνει χώρα στην Ιταλία του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Παρά τις καινοτόμες ιδέες του, το Martha is Dead πέφτει σε πολλές παγίδες που το καθιστούν αδιάφορο. Διαβάστε το αναλυτικό review πατώντας εδώ.

Elden Ring

9.8

9.8/10

Θετικά

 • Φανταστικός ανοιχτός κόσμος
 • Τεράστια ποικιλία σε εχθρούς και Bosses
 • Ιστορία και χαρακτήρες που θα σας κρατήσουν για πολλές ώρες
 • Εξαιρετικό Sound και Level Design
 • Αψεγάδιαστο Gameplay με αρκετές προσθήκες

Αρνητικά

 • Μερικά Framedrops και ελάχιστα Bugs

senior k

Gamer απο πολύ μικρή ηλικία και με πρώτο παιχνίδι το Halo 2. Ύστερα λάτρεψα τα AC, τα Jrpg και τα απαίσια memes που μέχρι και σήμερα φτιάχνω. Λατρεύω επίσης τα Anime και το DnD, ενώ ταυτόχρονα είμαι από τους λίγους console only players.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
el Greek
X

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.