Ο επεξεργαστής της Intel Core i9-9900KFC εμφανίστηκε στην τελευταία beta έκδοση του γνωστού benchmark/stress test προγράμματος AIDA64, χωρίς περισσότερες πληροφορίες να γίνονται γνωστές στα release notes τους προγράμματος. Παρ’ όλα αυτά μπορούμε να κάνουμε κάποιες προβλέψεις σχετικά με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα για τον αναμενόμενο επεξεργαστή… εκτός από την εκπληκτική συνωνυμία της κατάληξης του ονόματός του με τη γνωστή εταιρία γρήγορου φαγητού KFC!!

Η Intel είχε αποκαλύψει κατά τη διάρκεια της φετινής CES το λανσάρισμα του i9-9900KF, ενός επεξεργαστή ολόιδιου με τον i9-9900k με τη μόνη τους διαφορά ότι ο πρώτος δεν διέθετε τα ενσωματωμένα γραφικά της εταιρίας.

Οι επίσημα ανακοινωμένοι επεξεργαστές της Intel

Παρ’ όλα αυτά, για την κατάληξη C θα πρέπει να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο, στην οικογένεια Broadwell και συγκεκριμένα στους δύο επεξεργαστές που η Intel λάνσαρε για το socket 1150 στα 14nm το 2015, τους i7-5775C και i5-5675C.

To diy ενος i7-5775C

To δεύτερο diy επάνω από το κυρίως diy του επεξεργαστή (μεγάλο τετράγωνο), αποτελεί ένα είδος μνήμης που ονομάζεται eDRAM, με κύριο σκοπό την υποβοήθηση της GPU Iris Pro, που αποτελεί ένα είδος ισχυρής μονάδας γραφικών από την Inhtel που ήταν ενσωματωμένη στον επεξεργαστή. Αυτό όμως δεν μπορεί να στέκει στην περίπτωση του i9-9900KFC, αφού o επεξεργαστής δε διαθέτει ενσωματωμένα γραφικά, δεν έχει και νόημα η ύπαρξη της eDRAM.

Μια πιθανή θεωρία είναι ότι η eDRAM θα λειτουργεί σα μια μορφής buffer μεταξύ L3 cache και του επεξεργαστή, ενώ μια άλλη λιγότερο πιθανή, είναι η χρήση της eDRAM σαν L4 cache (που αντικειμενικά είναι αδύνατον για την αρχιτεκτονική του i9 να υλοποιηθεί, μιας και τότε θα πρέπει να μιλάμε για άλλο επεξεργαστή). Όλα αυτά αποτελούν πιθανά σενάρια και οι πιθανότητες να μην ισχύουν είναι υψηλές. Εν τέλει, μπορεί απλά να είναι κάποια μορφή διαφήμισης με την εταιρεία τηγανητού κοτόπουλου KFC και τίποτα παραπάνω!

ΠΗΓΗ: wccftech