Fairy Tail Review

Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο μου Review, τα Anime έρχονται σαν κομήτης στην gaming βιομηχανία. Άλλος ένας κομήτης λοιπόν είναι και ένα από τα πιο γνωστά Shonen Anime, Fairy Tail. Το συγκεκριμένο Manga έχει βγάλει πάνω από 60 Volumes και πάνω από 300 Animated επεισόδια. Μετά από όλα αυτά, η εταιρία ανάπτυξης Gust αποφάσισε να ζωντανέψει τον κόσμο του Fairy Tail ακόμα περισσότερο, μεταφέροντας τον στην Gaming σκηνή. Κατάφερε όμως να κάνει καλή δουλειά; Πάμε να το δούμε μαζί.

Story

Η ιστορία του παιχνιδιού διαδραματίζεται κάπου ανάμεσα στο τέλος της πρώτης σεζόν και τελειώνει στις αρχές της τρίτης, οπότε δε γίνεται κάποιο ιδιαίτερο ”introduction” των χαρακτήρων. Στην ιστορία μας λοιπόν, οι βασικοί πρωταγωνιστές μετά από ένα γεγονός έλειπαν από το Guild τους 7 ολόκληρα χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια το Fairy Tail έχει γίνει ένα από τα πιο αδύναμα Guild και πλέον η φήμη του βρίσκεται στα τάρταρα. Οι πρωταγωνιστές μας αφού ”ξυπνήσουν” και καταλάβουν πως πέρασαν 7 χρόνια, επιστρέφουν σε ένα Guild σχεδόν κατεστραμμένο και βρίσκουν αρκετούς από τους φίλους τους σε άσχημη κατάσταση. Το μόνο που μπορεί να τους σώσει, είναι τα Grand Magic Games. Ένας τεράστιος ετήσιος διαγωνισμός, όπου παλεύουν όλα τα Guild για το ποιος είναι πιο δυνατός. Ο Natsu και η παρέα του δε χάνουν δευτερόλεπτο και πηγαίνουν στην πρωτεύουσα της χώρας, την Crocus, για να κερδίσουν το πρωτάθλημα και να θυμηθούν όλοι, τι ήταν και τι είναι το Fairy Tail.

FAIRY TAIL RPG - Story Trailer - GameSpace.com
Onto the Grand Magic Games

Τα πράγματα όμως δεν είναι μόνο fun όπως λέει παραπάνω ο Natsu. Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού, αποκαλύπτεται ένα σατανικό plot από έναν σατανικό άντρα που ήρθε από το μέλλον, με σκοπό τι άλλο, να κυριαρχήσει τον κόσμο. Ακριβώς λοιπόν, μετά το τουρνουά θα μάθουμε αρκετά πράγματα για τα σχέδια του συγκεκριμένου άντρα, αλλά και για το γενικό Lore του Fairy Tail. Μετά από αυτό, ακολουθεί ένα ακόμα μεγάλο arc πολύ σημαντικό για την ιστορία του Anime και δε θα μπω σε παραπάνω λεπτομέρειες γιατί όλο το arc είναι ένα τεράστιο spoiler.

Gameplay

Πάμε τώρα στο βασικό κομμάτι, το gameplay φυσικά. Αρχικά, μιλάμε για ένα Turn-Based JRPG παιχνίδι στον πυρήνα του. Από εκεί και πέρα το Combat εμπλουτίζεται με αρκετά πράγματα έτσι ώστε να παραμείνει φρέσκο. Πάμε λοιπόν να αναλύσουμε τα ”καλούδια” που κάνουν το Gameplay συναρπαστικό ένα ένα:

Combat

combat

Ξεκινάμε με την μάχη. Εκτός από τα κλασσικά commands: Attack, Defense, Items εδώ έχουμε και το Magic. Ο κάθε παίκτης έχει και διαφορετική μαγεία και ανάλογα το spell, χαλάει και το αντίστοιχο Mana. Όπως βλέπουμε στην παραπάνω εικόνα διαλέγουμε το spell που θέλουμε και κοιτάμε range (πόσα άτομα θα πετύχουμε), Power(πόσο δυνατή είναι η κίνηση) και MP για να ξέρουμε πόσο Mana θα ξοδέψουμε. Ο κάθε παίκτης προφανώς έχει και διαφορετικές κινήσεις οι οποίες είναι βασισμένες στο Anime.

Awaken και Follow-up Attack

Άμα κοιτάξετε ξανά στην πάνω εικόνα θα δείτε πως κάτω από τα πρόσωπα των χαρακτήρων έχει μία άδεια μπάρα. Αυτή η μπάρα όσο κάνετε κινήσεις με τους χαρακτήρες γεμίζει και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι το Follow-Up Attack.

Follow-Up

Ουσιαστικά όπως βλέπετε και στην εικόνα, όταν ένας παίκτης κάνει μία επίθεση τότε μπορείτε να ξοδέψετε λίγο από την μπάρα Awaken και να πάρετε βοήθεια από έναν άλλον χαρακτήρα. Τα θετικά του Follow-Up είναι δύο. Το πρώτο είναι πως ο παίκτης που κάνει την δεύτερη επίθεση δε χαλάει καθόλου Mana. Το δεύτερο είναι πως η δεύτερη επίθεση θα πιάσει όσους έπιασε και η πρώτη επίθεση. Πάμε τώρα στο Awaken κομμάτι. Όταν γεμίσει η μπάρα στο εκατό τις εκατό, τότε έχετε την δυνατότητα να κάνετε Awaken τον χαρακτήρα σας.

Wendy Marvell Move Set - Fairy Tail Nintendo Switch Gameplay - YouTube
Wendy Awaken

Στο Awaken, η μαγεία σας έχει περισσότερη δύναμη ενώ με το που συμβαίνει, παίρνετε Health και Mana. Οι Dragon Slayers, όπως η Wendy στην εικόνα, κάνουν Dragon Force. Όσοι έχουν Dragon force έχουν και μία ή δυο κινήσεις έξτρα, που δεν τις έχει κανείς άλλος. Ξέρω, αδικία αλλά … Dragon slayers.

Link Chain

Η συγκεκριμένη μαγεία μπορεί να σας σώσει από αρκετές άσχημες καταστάσεις. Είναι ουσιαστικά το Finisher move σας. Κάτω δεξιά στην οθόνη, όσο προχωράει η μάχη γεμίζει μία μπάρα με το σήμα του Fairy Tail και όταν γεμίσει, τότε ξεκινάτε το Link Chain. Ουσιαστικά, είναι πολλά Follow-Up Attacks που κάνουν όλοι οι χαρακτήρες και πιάνουν όλους τους αντιπάλους. Η αλυσίδα συνεχίζεται για παραπάνω combos, ανάλογα το Bond level που έχουν οι χαρακτήρες μεταξύ τους, ενώ θα έχετε πιο δυνατές επιθέσεις ανάλογα και το Rank του χαρακτήρα. Τέλος, μπορείτε να τελειώσετε όποτε θέλετε το Chain με το κουμπί Finisher, όπου ο παίκτης που είναι η σειρά του θα τελειώσει την αλυσίδα με ένα μοναδικό animation.

Fairy Tail brings a beloved anime to life in a classic JRPG
chain

Extreme Magic

Κλείνοντας το κομμάτι της μάχης, έχουμε την Extreme μαγεία. Το συγκεκριμένο feature είναι σαν μία passive που δεν την ενεργοποιούμε εμείς όποτε θέλουμε. Είναι ένα boost που μας δίνει το παιχνίδι όταν τα βρίσκουμε δυσκολία ή όταν κάνουμε link chain. Για παράδειγμα, όταν χάνουμε μπορεί να ενεργοποιηθεί το exceed special και να πάρουμε health ή οι εχθροί μας να έχουν κάποιο disadvantage. Στην chain μαγεία εμφανίζεται στη θέση του Finisher, όπου ουσιαστικά γίνεται κάτι πολύ πιο δυνατό.

Freeplay και Quests

Exploration

Όπως και κάθε JRPG έτσι και το Fairy Tail σας δίνει την δυνατότητα να εξερευνήσετε αγαπημένες περιοχές από το Anime. Αρχικά, έχετε σαν βασική σας πόλη την Magnolia, όπου βρίσκεται και το Guild, ενώ μπορείτε να επισκεφτείτε και την πρωτεύουσα Crocus για Quests.

Fairy Tail technical review - Explore Fiore in all of its glory - Games  Predator
Magnolia

Όλες οι άλλες περιοχές του παιχνιδιού είναι που βρίσκονται τα τέρατα και η δράση. Το παιχνίδι διαθέτει 9 διαφορετικές περιοχές γεμάτες τέρατα και Quests, οπότε πάμε να μιλήσουμε για αυτά.

Quests

Είστε σε Guild, οπότε για να βγάλετε λεφτά πρέπει και να δουλέψετε. Πηγαίνετε λοιπόν στο Quest board ή μιλήστε στη γλυκύτατη Mirajane και διαλέξτε την αποστολή που θέλετε. Τα Quests χωρίζονται σε κατηγορίες D, C, B, A και S. Όταν ξεκινάτε το παιχνίδι, το Guild δεν έχει φήμη και έτσι έχει μόνο αποστολές επιπέδου D. Όσο παίζετε όμως και ανεβαίνει η φήμη του Fairy Tail, ανεβαίνει και η κατηγορία του, περίπου σαν το ποδόσφαιρο. Το κάθε Quest σας δίνει χρήματα και φήμη για να ανέβει το Guild στην κατάταξη και να ξεκλειδώσετε δυσκολότερα quests. Για την κατηγορία S θα μιλήσουμε σε λίγο.

Quest Board

Τα Quests χωρίζονται σε 3 κατηγορίες. Πρώτη είναι τα Hunt Quests, που πρέπει να σκοτώσετε τον x αριθμό τεράτων που ζητάει. Η δεύτερη είναι να βρείτε κάποιο item και η τρίτη είναι η κατηγορία που θέλει συγκεκριμένους παίκτες για να γίνουν. Τέλος, υπάρχουν και κάποιες αποστολές με αστεράκι πάνω από το κεφάλι κάποιου παίκτη, που γίνονται για να ξεκλειδώσετε καινούργιο Rank cap σε αυτόν.

Rank

Το Rank up που ανέφερα παραπάνω είναι ξεχωριστό σε κάθε παίκτη. Όλοι έχουν 10 επίπεδα και στην αρχή μπορείτε να τους αναβαθμίσετε μέχρι το τρίτο επίπεδο. Το συγκεκριμένο Rank είναι διαφορετικό από τα Level και υπάρχει για να δίνει σημαντικά boost στους παίκτες.

Game Review | Fairy Tail JRPG - Simply Binge
Ranks

Όπως είπα και πριν για να ανεβάσετε το Rank πάνω από το τρίτο επίπεδο, θα χρειαστεί να κάνετε συγκεκριμένα Quests του χαρακτήρα, που συνήθως είναι αρκετά μικρά. Το σημαντικό από το Rank up είναι η αναβάθμιση της chain κίνησης. Στο επίπεδο 5 παίρνετε το chain 2 ενώ στο επίπεδο 8 το chain 3. Στο τελευταίο επίπεδο παίρνετε μία καινούργια κίνηση για τον κάθε παίκτη.

Bonds

Η δύναμη της φιλίας φυσικά υπάρχει και στο παιχνίδι και είναι σχετικά ενδιαφέρον. Ο κάθε χαρακτήρας μπορεί να φτάσει μέχρι και τρία Bond Level με έναν άλλον και αυτό ανεβαίνει όσο βρίσκονται στο ίδιο party.

Bonds

Το κάθε επίπεδο βοηθάει στο Link chain. Στο πρώτο και στο δεύτερο επίπεδο μειώνει το κόστος Mana για το chain, ενώ στο τρίτο επίπεδο δίνει μία πιθανότητα να συνεχιστεί το chain ακόμα και αν χάσει το combo ένας χαρακτήρας. Το μόνο ενοχλητικό είναι όταν πρέπει να αναβαθμίσεις το bond σε πολλούς παίκτες. Γυρνάς στην πόλη και για ένα τέταρτο βλέπεις απλά animation που χαίρονται μόνοι τους. Απλά έπρεπε να το πω.

Prestige και Level

Τα επίπεδα που έχει ο κάθε χαρακτήρας είναι 99. Πολλά, όμως χρήσιμα, γιατί στο Post-Game πέφτει πολύ ξύλο. Κάθε επίπεδο αναβαθμίζει τα στατιστικά του κάθε παίκτη και μερικές φορές αναβαθμίζονται και οι κινήσεις για να γίνονται πιο δυνατές. Όταν φτάσετε 99 επίπεδο και θέλετε να συνεχίσετε τότε υπάρχει το prestige (Στο παιχνίδι λέγεται Magic Fountain). Ουσιαστικά, κρατάτε τις κινήσεις σας και τα στατιστικά σας αλλά ξεκινάτε πάλι από το επίπεδο 1. Αυτό είναι διαθέσιμο μετά το τέλος της βασικής ιστορίας και δεν υπάρχει κάποιο όριο στο πόσες φορές μπορείτε να κάνετε prestige έναν παίκτη.

Community Service

Τα Community Service είναι ουσιαστικά διάφορα requests από NPC χαρακτήρες. Υπάρχουν 50 διαφορετικά requests και όλα ζητάνε κάποια materials. Η ανταμοιβή εκτός από το ευχαριστώ είναι και κάποιο Lacrima. Θα μιλήσουμε για τα Lacrima παρακάτω.

Fairy Tail - Rebuilding the Guild Walkthrough - Neoseeker
Community service tutorial

Upgrades και Lacrima

Upgrade Facilities

Ένα από τα αρκετά θετικά του παιχνιδιού είναι πως μπορείτε να αναβαθμίσετε το Guild κερδίζοντας αρκετά bonus για την μάχη ή και για το Exploration. Υπάρχουν δέκα διαφορετικά δωμάτια που μπορείτε να αναβαθμίσετε και το όριο τους είναι πέντε στάδια το καθένα. Όμως, στην αρχή του παιχνιδιού έχετε διαθέσιμα μόνο δυο από τα δωμάτια ενώ για να μπορείτε να αναβαθμίζετε από πρώτο σε δεύτερο επίπεδο και παραπάνω πρέπει να προχωράτε την ιστορία.

Full Upgrade

Για κάθε στάδιο αναβάθμισης χρειάζονται λεφτά και κάποια materials. Τα materials τα βρίσκετε από farm, αποστολές η και τέρατα. Επίσης, μία ωραία λεπτομέρεια είναι πως με κάθε αναβάθμιση γίνεται και Visual αλλαγή του δωματίου οπότε στο Level 5 το Guild φαίνεται πολύ όμορφο.

Remodeling Facilities

Το Remodeling είναι μία επέκταση του Upgrade, που δίνει παραπάνω μπόνους σε αρκετά πράγματα η στατιστικά. Υπάρχουν δέκα στάδια αναβάθμισης αυτήν την φορά και για τα δέκα δωμάτια.

Fairy Tail - Back at the Guild Walkthrough - Neoseeker
Remodeling tutorial

Και σε αυτήν την περίπτωση χρειάζονται υλικά και χρήματα. Η μόνη διαφορά είναι πως για να κάνετε remodeling, πρέπει να έχετε ανεβάσει πρώτα το Upgrade. Δηλαδή αν το Bar στο Upgrade είναι 4/5 τότε το remodeling θα πάει μέχρι επίπεδο 8/10.

Lacrima

Τα Lacrima είναι ουσιαστικά το equipment του παιχνιδιού. Ο κάθε παίκτης μπορεί να έχει μέχρι πέντε διαφορετικά πάνω του για να πάρει και τα ανάλογα bonus. Το κάθε διαφορετικό Lacrima ανεβάζει και ένα στατιστικό (HP, MP, ATK, DEF, SPD, LUC) ή κάποιο μπόνους αν το Lacrima είναι μοναδικό σε κάποιον χαρακτήρα.

Lacrima slots

Υπάρχουν 5 Ranks από Lacrima με το 1 να είναι το πιο αδύναμο και το 5 το πιο δυνατό. Μπορείτε να βρείτε μεγαλύτερου επιπέδου Lacrima από Chests ή αποστολές ή μπορείτε να πάτε στο Lab και να σας τα φτιάξει η Levy.

Fairy Tail guide: Lacrima - Your accessories and equipment
Synthesize

Όπως βλέπετε και στην εικόνα, για να φτιάξετε ένα Lacrima απαιτεί υλικά και ελάχιστα χρήματα. Μπορείτε επίσης και να σπάσετε κάποια Lacrima με το Recycle και να πάρετε κάποια υλικά πίσω. Για να φτιάξετε Lacrima υψηλού επιπέδου πρέπει, προφανώς, να αναβαθμίσετε το Lab.

Post-Game υλικό

Αφού τελειώσαμε με τα upgrades, την μάχη και το equipment πάμε να δούμε τι έχει να προσφέρει το παιχνίδι μετά τον τερματισμό της βασικής ιστορίας. Αρχικά, έχουμε το S class exam. Για να μπορέσετε να πάρετε αποστολές επιπέδου S πρέπει οι μάγοι σας να βρίσκονται σε επίπεδο S. Αυτό γίνεται πολεμώντας ένα αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο boss fight. Μετά την μάχη γίνονται S όσοι παίκτες υπήρχαν στο party. Μπορείτε να παίξετε το boss όσες φορές θέλετε για να τους κάνετε S όλους. Ύστερα έχουμε τον στόχο να γίνουμε το νο.1 Guild. Χρειάζονται αρκετές αποστολές και δεν είναι εύκολες. Μετά έχουμε τον Gildarts…

Fairy Tail JRPG for PS4, Switch, and PC Gets Trailer & Screenshots Showing  Gidarts, Story, & More
Gildarts

Για όσους δεν τον γνωρίζουν, πρόκειται για τον πιο δυνατό μάγο του Fairy Tail. Για να τον ξεκλειδώσετε ως Playable χαρακτήρα, πρέπει να τον νικήσετε σε μάχη 1v1 με τον Natsu. Καλή τύχη. Τέλος, έχουμε το 10 Year quest και ακόμα χειρότερα το 100 Year quest. Μεγάλες αποστολές, που έχουν κυρίως boss με μαξαρισμένα στατιστικά και όλα 99 level φυσικά. Οπότε -επίσης- καλή τύχη. Γενικά, αν θέλετε να πάτε το παιχνίδι 100% θέλει αρκετό grind. Το θετικό είναι πως τίποτα από όλα όσα ανέφερα είναι missable οπότε μπορείτε να τα κάνετε με όποια σειρά θέλετε χωρίς άγχος.

Γραφικά

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι anime-like με ζωντανά χρώματα. Αυτό που μου άρεσε αρκετά ήταν τα μοντέλα και ο σχεδιασμός τους. Η Gust έδωσε μεγάλη προσοχή και αισθανόμουν πως ο εκάστοτε χαρακτήρας που έπαιζα ήταν λες και βγήκε κατευθείαν από το anime.

Erza Scarlet

Αυτό που επίσης ήταν αξιοσημείωτο ήταν τα animations και οι κινήσεις των χαρακτήρων. Το μόνο λίγο εκνευριστικό είναι πως υπήρχαν κινήσεις με 1 λεπτό animation και αναφέρομαι στο Urano Metoria της Lucy. Ήταν cool τις πρώτες πέντε φορές, αλλά μετά απλά δεν ξαναέκανα την κίνηση ποτέ, γιατί μέχρι να την κάνει μπορούσα εύκολα να βγω για καφέ και να ξαναέρθω μέχρι να τελειώσει.

Ήχος

Η μουσική του παιχνιδιού ήταν αρκετά καλή και στα μέτρα του Fairy Tail. Παρόλα αυτά θα ήθελα και τα original κομμάτια του Anime μέσα στο παιχνίδι. Τα Voiceovers ήταν νορμάλ χωρίς κάποιο πρόβλημα και ο ήχος στις κινήσεις των χαρακτήρων εξίσου καλός.

Παράπονα

Γενικά δεν είχα πολλά παράπονα για το παιχνίδι σαν παιχνίδι, αλλά θα ήθελα κάποια πράγματα παραπάνω. Δηλαδή στην ιστορία δεν έβαλαν πάρα πολλά μοντέλα χαρακτήρων και κακών απλά και μόνο για να γλυτώσουν χρόνο. Στα Grand Magic Games δηλαδή, θες να δεις όλα τα Guilds όχι 1 και 2 μοντέλα και τέλος. Ο Laxus, ας πούμε, όταν δέρνει τον πατέρα του (γιατί μπορεί) δεν υπήρχε καν το μοντέλο του χαρακτήρα και έβλεπα απλά τον Laxus να μιλάει σε μία φούσκα. Αυτά είναι προχειρότητες που θα έπρεπε να φτιαχτούν λίγο καλύτερα. Πολλούς, μπορεί να μην τους πειράξει αλλά τους φανς σίγουρα. Επίσης, μικρά bugs υπήρχαν αλλά όχι τίποτα το τρομερό και τέλος, αυτό που ανέφερα και πάνω για την μουσική πως θα ήθελα και λίγο original κομμάτια από το Anime και για τα πεντάωρα animation από κινήσεις.

Urano Metoria πρώτη ώρα από τις 5

Συμπέρασμα

Το συμπέρασμα είναι πως το Fairy Tail είναι ένα πάρα πολύ καλό JRPG από μόνο του και όσοι γνωρίζουν και το Anime θα τους αρέσει ακόμα περισσότερο. Λέει την ιστορία λίγο περίεργα και ίσως άτομα που δεν την ξέρουν μπερδευτούν λίγο αλλά σιγά σιγά θα νοιώσουν το κλίμα. Έχει να προσφέρει πολύ υλικό σαν παιχνίδι με πάνω από 50 ώρες gameplay και παρόλο που μετά τις 30 γίνεται repetitive καταφέρνει να μην κουράσει τον παίκτη. Σίγουρα έχει τα προβληματάκια του από Bugs ή από έλλειψη στοιχείων όπως είπα και παραπάνω αλλά σε γενικές γραμμές είναι μία πολύ διασκεδαστική εμπειρία. Το προτείνω σε JRPG φανς αλλά το επιβάλλω σε φανς του Fairy Tail. Κάπου εδώ φτάνει το τέλος του review όσοι διαβάσατε μέχρι αυτό το σημείο η παρακάτω εικόνα είναι αφιερωμένη σε εσάς.

Erza Sexy | Wiki | •Fairy Tail - Eden's Zero• Amino

Διαβάστε επίσης: Remothered Broken Porcelain Review.

Fairy Tail

8.2

8.2/10

Θετικά

  • Ποικιλία στο combat
  • Αρκετό content
  • Έμφαση στα μοντέλα και τα Animations
  • Ελάχιστα bugs και μηδέν Frame Drops
  • Ακολουθεί πιστά το Anime

Αρνητικά

  • Μερικές προχειρότητες στο Story telling
  • Έλλειψη μερικών χαρακτήρων
  • Μερική έλλειψη μουσικής

senior k

Gamer απο πολύ μικρή ηλικία και με πρώτο παιχνίδι το Halo 2. Ύστερα λάτρεψα τα AC, τα Jrpg και τα απέσια memes που μέχρι και σήμερα φτιάχνω. Λατρεύω επίσης τα Anime και το DnD, ενώ ταυτόχρονα είμαι από τους λίγους console only players.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.