Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Ελλάδα φτιάχνει team για το Overwatch World Cup. Εμέις , λοιπόν, μιλήσαμε με τον General Manager του Ελληνικού μας team, Kendar για να μας πει λίγα λόγια για τον ίδιο και για  την ομάδα.

 

 

Ο Κωνασταντίνος Γκίκας, γνωστός online και ως Kendar ασχολείται με τα video games από μικρό παιδί και με τα e-sports από το 2009.

  • Πώς πήρες την απόφαση  να βάλεις υποψηφιότητα για general manager στο world cup ;

Μέσα απο την εμπειρία μου σαν Manager σε διάφορες esport ομάδες και οργανισμούς, θεώρησα πως έχω τις ικανότητες να ανεβάσω οχι μονο το επίπεδο του Ελληνικού Overwatch scene αλλα και γενικά το level του Ελληνικού esport scene. Ήθελα να είμαι ενεργό μέλος στην σκηνή, εφόσον σαν παίχτης δεν έχω ελπίδες μπορώ μόνο με τις γνώσεις μου.

  • Με ποιά κριτήρια θα επιλέξετε τους παίκτες για την εθνική ;

Αρχικό κριτήριο ειναι το SR. Έχουμε θέσει σαν όριο τα 3800+ SR. Απο εκεί και πέρα θα λάβουμε υπόψη τη συμπεριφορά, όρεξη και φυσικά ικανότητα του κάθε υποψηφίου παίχτη.

  • Με βάση τα trials των παικτών πως βλέπεις την εθνική μας;

Αν έπρεπε να μας συγκρίνω με άλλες χωρες, απο τις 47 συνολικά, πιστεύω πως βρισκόμαστε κάπου στην μέση σε θέμα ταλέντου.

  • Ποιοί είναι οι στόχοι σας για το world cup;

Στόχος αρχικός είναι η δημιουργία ενός δυνατού roster. Όταν έρθει η μέρα για το ταξίδι μας στην Καλιφόρνια, θα δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε και οι παίχτες και εμείς αλλα και όσοι θα μας παρακολουθούν και θα μας στηρίζουν online, να είμαστε υπερήφανοι με το αποτέλεσμα και να γυρίσουμε στην καθημερινή ρουτίνα μας με το κεφάλι μας ψηλά.

  • Ποιά είναι τα πιθανά εμπόδια που μπορεί να βρεθούν μπροστά σας;

Πιθανά εμπόδια θα ειναι σίγουρα οι 5 ομάδες που θα βρίσκονται στα group stages. Υπάρχουν αρκετές καλές ομαδες που δεν πρέπει να υποτιμάμε. Άλλο πιθανό εμπόδιο είναι το πόσο συνεργάσιμοι θα ειναι και οι υπόλοιποι ελληνικοί οργανισμοί esports προς την Εθνική μας ομάδα. Ελπίζω όλοι να μην μας δουν σαν απειλή και να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας!

 

Έμεις δεν έχουμε τίποτα άλλο από το να ευχηθούμε τα καλύτερα για την Εθνική  μας ομάδα @TeamGreeceOw στο Overwatch World Cup.