Game ReviewsReviews

Halo Infinite Review

Το μεγάλο ταξίδι του κάθε Gamer ξεκίνησε από κάπου. Από ένα τυχαίο βλέμμα μπροστά από μία οθόνη ή από ένα τυχαίο δώρο που μας πήραν οι γονείς μας τα Χριστούγεννα. Για τον γράφοντα, το σημείο έναρξης ήταν το Halo Combat Evolved. Όταν μετά από τόσα χρόνια βλέπεις την αγαπημένη σου σειρά να ζει, σε γεμίζει συναισθήματα και εύχεσαι να μη σταματήσουν ποτέ. Όλη η κοινότητα έχασε ένα τεράστιο κομμάτι χαράς όταν έφυγε η θρυλική Bungie από το παρασκήνιο, όμως χάρηκε με την συνέχιση της σειράς. Το Halo 4, παρόλο που έμοιαζε διαφορετικό, ήταν μία καλή πρώτη προσπάθεια από την 343 και περιμέναμε να ανεβάσει τον πήχη με το 5. Δυστυχώς όμως, το 5, τουλάχιστον για τους ”Αρχαίους”, ήταν μία τρομερή αποτυχία που δίχασε την κοινότητα και έριξε την φήμη του αγαπημένου μας Σπαρτιάτη στην άβυσσο.

Κάπως έτσι φτάσαμε εδώ. 6 χρόνια μετά το 5, το Halo Infinite ήρθε να καθαρίσει το όνομα της 343 και να πραγματοποιήσει το Reboot που όλοι θέλαμε. Μετά από καθυστερήσεις αλλά και παγκόσμια Memes, o Master Chief επέστρεψε. Οπότε το μόνο που μένει, είναι να πιάσουμε το Controller και να συνεχίσουμε το έπος (Αφού φυσικά μείνουμε στο Title Screen με σηκωμένη τρίχα για 5 λεπτά).

Τέλος, να σημειωθεί πως θα μιλήσουμε μόνο για το κομμάτι του Campaign, διότι το Multiplayer προσφέρεται ως ξεχωριστό παιχνίδι.

Halo Infinite Review

Μία μεγάλη ήττα

Η ιστορία του Halo Infinite ακολουθεί τα γεγονότα του 5 και ξεκινάει με την ήττα της UNSC. O Chief, δεν καταφέρνει να σώσει την ναυαρχίδα γνωστή και ως UNSC Infinity, με αποτέλεσμα να χαθεί στο διάστημα. Μετά από λίγο καιρό, θα τον ανακαλύψει ένας χαμένος πιλότος εν ονόματι Echo 216, και αφού τον επαναφέρει, τότε οι δυο τους θα προσγειωθούν στο Zeta Halo. Όμως, η ανθρωπότητα έχει χάσει και οι Banished έχουν πλήρη εξουσία στο δαχτυλίδι. Ο Master Chief θα λάβει βοήθεια από ένα καινούργιο AI με την ονομασία ”The Weapon” και μαζί θα κληθούν να λύσουν τα μυστήρια του Zeta Halo.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε αρκετά για την ιστορία λόγω Spoilers, όμως θα απαντήσουμε στα βασικά. Αρχικά, χαιρόμαστε που το Halo επιστρέφει στην πιο μυστήρια φύση του και μας αφήνει ερωτήματα όπως ”Τι κάνουν οι Banished εδώ”, ”Τι μυστικά κρύβει το Zeta Halo” ή ”Τι κοινό έχει η The Weapon με την Cortana”. Γίνεται ένα όμορφο ξεμπέρδεμα του κουβαριού, όμως θα θέλαμε λίγο παραπάνω, όχι σε διάρκεια αλλά σε Halo. Τελειώνει απότομα χωρίς να έχουμε όλες τις απαντήσεις με αποτέλεσμα να έχουμε μία πικρή γεύση στο γλυκό που μας προσέφερε η 343. Τέλος, για να απαντήσουμε και στο επόμενο μεγάλο ερώτημα, όχι δεν είναι το Halo που από μόνος του θα φέρει ξανά την ”παλιά” δόξα, όμως είναι μία πολύ καλή βάση για να έρθει αυτή η δόξα στο μέλλον.

Halo Infinite Review
The Weapon

Ένα επίσης λίγο αρνητικό κομμάτι του Story βρίσκεται και στον ανταγωνιστή του Master Chief. Ένας μεγάλος σε ηλικία Brute εν ονόματι Escharum, ο οποίος είναι και αρχηγός των Banished. Το παιχνίδι τον παρουσίασε ως ατρόμητο και βίαιο πολεμιστή που μέσα σε 6 μήνες κατάφερε να νικήσει την ανθρωπότητα, όμως τέτοιο Development δε βλέπουμε πουθενά μέσα στο παιχνίδι. Έχει μία εμμονή με τον Master Chief και απλά πετάγεται συνέχεια για να μας θυμίσει πως θα μας σκοτώσει. Η 343 θα μπορούσε να τον διαχειριστεί λίγο καλύτερα ως χαρακτήρα διότι μας πέρασε σχεδόν αδιάφορος.

What Makes us Humans

Ακούγοντας την συγκεκριμένη φράση από τον Master Chief μας σηκώνεται πραγματικά η τρίχα. Η 343 ήθελε να δείξει μία άλλη πλευρά του Chief. Ο απόμακρος, σοβαρός και ”ρομποτικός” Spartan, δείχνει μία ανθρώπινη πλευρά που χρειαζόμασταν και εμείς να δούμε. Σε αυτό βοηθάνε φυσικά και οι 2 καλογραμμένοι χαρακτήρες που συνοδεύουν τον Chief στο ταξίδι του. Ο Echo 216 είναι η τέλεια αντίθεση, διότι συμπεριφέρεται όπως ένας πραγματικός άνθρωπος. Φοβάται, μιλάει πολύ, βρίζει και κυριότερο, θέλει να πάει σπίτι του. Από την άλλη έχουμε το AI, η οποία προσπαθεί να καταλάβει γιατί ο Chief είναι τόσο απόμακρος και δεν την εμπιστεύεται. Όλα τα Interactions της τριάδας είναι πραγματικά προσεγμένα και μας εξέπληξαν θετικά.

Halo Infinite Review

Καινούργια Upgrades

To βασικό Gameplay του Halo έχει αλλάξει με κάποιους καινούργιους μηχανισμούς. Η καλύτερη προσθήκη ήταν μακράν το Grappleshot. Όσοι έχετε μία οικειότητα με γάντζους από Titanfall ή Just Cause, θα λατρέψετε αυτό το αντικείμενο. Με τον γάντζο μπορείτε να μετακινηθείτε με μεγαλύτερη ευελιξία, να φέρετε κοντά σας όπλα και Fusion Coils αλλά και να ορμίσετε πάνω στους εχθρούς σας. Ύστερα στο Halo Infinite προσφέρονται Gadgets, όπως το Drop Wall (Ασπίδα), το Threat Sensor (κάνει Pinpoint εχθρούς και βοηθάει στους αόρατους elites) και τέλος, το Thruster που είναι ένα Dash προς όποια κατεύθυνση επιλέξετε. Όλα αυτά, αλλά και τα Shields του Chief, μπορείτε να τα αναβαθμίσετε βρίσκοντας στον κόσμο τα λεγόμενα ”Spartan Cores”.

Halo Infinite Review

Δεν το αναφέραμε μέχρι στιγμής, αλλά το Halo έγινε Open World και χαιρόμαστε που δε χαλάει την εμπειρία. Φυσικά υπάρχουν αυτού του είδους RPG στοιχεία όπως αναβαθμίσεις στην πανοπλία, Data Collectables που περιέχουν αρκετό Lore αλλά και ”εικονίδια” στον χάρτη που θα δούμε παρακάτω. Τα συγκεκριμένα Upgrades λοιπόν, δίνουν Cooldowns στα Gadgets ή έξτρα ικανότητες (Π.χ ο γάντζος γίνεται ηλεκτρικός και κάνει Stun τους εχθρούς).

Αναγέννηση της UNSC

Οι επιπλέον δραστηριότητες ανοικτού κόσμου έχουν νόημα και επεξηγούνται σωστά στο παιχνίδι. Ο Master Chief προσπαθεί να σώσει τους στρατιώτες της UNSC και να πάρει πίσω τα Outposts που κατέκτησαν οι Banished. Ξεκινάμε λοιπόν, με τα Forward Operating Bases (FOB), όπου λειτουργούν σαν Towers και ξεκλειδώνουν περισσότερα εικονίδια στον χάρτη. Ύστερα υπάρχουν αποστολές διάσωσης, εξορμήσεις σε μεγαλύτερα Strongholds αλλά και μοναδικοί δυνατοί εχθροί σε διάφορες περιοχές (Εν ολίγοις, Bosses). Δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, όμως είναι δραστηρίοτητες ανοιχτού κόσμου στο σύμπαν του Halo. Ευτυχώς, ο χάρτης δεν είναι πνιγμένος στις δραστηριότητες και δεν κουράζουν τον παίκτη σε κανένα σημείο τους.

Ο Master Chief επιστρέφει και δεν απογοητεύει!

Η ανταμοιβή

Όλες οι παραπάνω δραστηρίοτητες σας ανταμείβουν με Valor Points. Οι συγκεκριμένοι πόντοι σας ξεκλειδώνουν καινούργια οχήματα, όπλα αλλά και πιο δυνατούς στρατιώτες. Τα οχήματα βοηθάνε αρκετά μετά το μισό της ιστορίας που οι εχθροί είναι αρκετοί, με ένα Scorpion ή Wraith όμως, η ζωή σας γίνεται εύκολη. Τα όπλα που ξεκλειδώνετε είναι Special όπλα όπως το SPNKR ή κάποιο αναβαθμισμένο αρχικό όπλο.

Halo Infinite Review

Τέλος, πρέπει να υπογραμμίσουμε πως υπάρχουν αρκετά όπλα, με τον συνολικό αριθμό τους να ξεπερνάει τα 20, όμως λείπουν αρκετά κλασσικά. Το Type 25 Spiker των Brutes ή τo Plasma Rifle των Elites, απουσιάζουν. Στη θέση τους, ήρθε το σχεδόν κάκιστο Pulse Rifle (Ούτε καν Pulse Carbine) και άλλα 2-3 μέτρια όπλα. Στο Story σχεδόν όλα είναι χρήσιμα, όμως θα θέλαμε να δούμε και κάποια πιο κλασσικά.

Zeta Halo

Στο Halo Infinite, μας δίνεται πρώτη φορά η ευκαιρία να εξερευνήσουμε ένα ολόκληρο Halo Ring. Ο πανέμορφος κόσμος του Zeta μας κόβει την ανάσα με τα δάση, τα ποτάμια και τα τεράστια βουνά. Το αρνητικό εδώ πέρα βρίσκεται στο κομμάτι της οδήγησης. Η ύπαρξη βράχων σχεδόν παντού, κάνει το Warthog να αναποδογυρίζει κάθε 5 μέτρα κυριολεκτικά. Επίσης θα θέλαμε να δούμε και περιοχές με χιόνι ή λίγο διαφορετικές από τα ατελείωτα δάση. Παρόλα αυτά, υπάρχουν αρκετά “Halo 1” στοιχεία και ιδιαίτερα στις πιο κλειστές περιοχές του Story.

Halo Infinite Review

Η καθυστέρηση που δέχτηκε το παιχνίδι βοήθησαν αρκετά τόσο στον οπτικό τομέα όσο και στον τεχνικό. Αρχικά, υπάρχει Performance (120fps) και Quality Mode (4K 60fps) για όσους επιθυμούν να έχουν πιο σταθερά FPS ή καλύτερη ποιότητα εικόνας, όμως και στα δύο modes το παιχνίδι είναι απλά χάρμα οφθαλμών, οπότε είναι αναλόγως τι προτιμάτε. Τα Animations του Chief έχουν βαρύτητα και φαίνεται σε κάθε τράνταγμα που κάνει το γάντι του μετά από ένα Melee. Τα μοντέλα των χαρακτήρων παρουσιάζουν αρκετή λεπτομέρεια (Λογικό μετά τον Craig) και το Lyp Synch των χαρακτήρων (Πλην του Chief εννοείται) είναι εξαιρετικό. Τέλος, ακόμα και το Art Style θυμίζει περισσότερο Halo 1 & 2, δείχνοντας πως η 343 θέλει να επιστρέψει στις ρίζες του franchise.

Θρυλικά ακούσματα

Το Soundtrack του Halo πάντα ήταν και θα είναι μοναδικό. Μερικές νότες και ανατριχιάζουμε ολόκληροι. Το έργο που ξεκίνησε ο Marty o’Donnell δε σταματάει και τα κομμάτια του, συνεχίζουν να κοσμούν τα Halo. Φυσικά, στο Halo Infinite υπάρχουν και αρκετά Original κομμάτια που άλλοτε θυμίζουν Halo 3 και άλλοτε ODST. Η μουσική πάντως, βρίσκεται στη μέγιστη ποιότητα. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το Voice Acting. Οι Jen Taylor (The Weapon/Cortana) και Steve Downes (Master Chief), δίνουν για άλλη μία φορά μία εξαιρετική ερμηνεία και δε θα θέλαμε να δούμε άλλους στη θέση τους ποτέ. Τα εφέ παραμένουν ίδια όπως τα ξέρουμε. Μετά από 20 χρόνια και έχουμε ίδιο ήχο στα όπλα, τις εκρήξεις και τα οχήματα. Δεν είναι κακό, όμως θα προτιμούσαμε να δούμε μία εξέλιξη.

Halo Infinite Review

Comic Relief

Το χιούμορ δε λείπει από το Halo Infinite. Εκτός από την The Weapon που είναι πιο ευδιάθετη και όχι τόσο σοβαρή όσο η Cortana, έχουμε φυσικά τα Grunts. Το καλύτερο Comic Relief στα Halo παιχνίδια. Είτε τρέχουν πέρα δώθε να σωθούν, είτε λένε τη χαζομάρα τους λίγο πριν πεθάνουν. Ο λόγος που αξίζουν αναφορά είναι διότι διακρίναμε πάρα πολλές μοναδικές ατάκες, που μέσα στην ένταση της μάχης, μας σχημάτιζαν ένα χαμόγελο στα χείλη. Αγαπημένες ατάκες ”He killed a grunt, how dare you” και ”Are you still mad, spartan…. Hello”.

Συμπέρασμα

Το Halo Infinite επιστρέφει με αργά βήματα πίσω στις ρίζες. Καταφέρνει να ξεφύγει από την σκιά του Halo 5 και μας προσφέρει μία ευχάριστη εμπειρία. Βλέπουμε μία ενδιαφέρουσα ιστορία και έναν Master Chief πιο ανθρώπινο από ποτέ. Η αλλαγή σε ανοιχτό κόσμο λειτουργεί οργανικά με όσες δραστηριότητες χρειάζονται για να μην κουράζει και προσφέρει σημαντικές ανταμοιβές για τον παίκτη. Το Shooting έχει βελτιωθεί τεχνικά και είναι αρκετά Balanced, όμως μερικά από τα καινούργια όπλα είναι τόσο αδιάφορα σε σημείο να μας λείπουν τα παλιά. Η ποιότητα της μουσικής και του Voice Acting παραμένει στην κορυφή, ενώ οι ήχοι των όπλων και των οχημάτων θα ήθελαν ένα φρεσκάρισμα. Φυσικά υπάρχουν και τα αρνητικά, καθώς η ιστορία τελειώνει απότομα συν ότι περιλαμβάνει έναν αρκετά αδιάφορο κακό. Το προτείνουμε σίγουρα στους φαν της σειράς και σε καινούργιους παίκτες, όμως θα χρειαστούν αρκετό Backstory.

Halo Infinite Review

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ XBOX ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ.

Διαβάστε επίσης το Review του Battlefield 2042.

Halo Infinite

9

9.0/10

Θετικά

  • Ενδιαφέρον Story και καλή χημεία των πρωταγωνιστών
  • Εξαιρετικό Soundtrack και Voice Acting
  • To Grappleshot είναι ένας μηχανισμός που χρειαζόμασταν
  • Πανέμορφος ανοιχτός κόσμος με ωραίες δραστηριότητες
  • Άψογος τεχνικός τομέας χωρίς bugs
  • Χιούμορ που μας χαλαρώνει

Αρνητικά

  • Σχετικά αδιάφορος ανταγωνιστής
  • Μερικά κακόγουστα καινούργια όπλα
  • Αρκετά απότομο τέλος

senior k

Gamer απο πολύ μικρή ηλικία και με πρώτο παιχνίδι το Halo 2. Ύστερα λάτρεψα τα AC, τα Jrpg και τα απαίσια memes που μέχρι και σήμερα φτιάχνω. Λατρεύω επίσης τα Anime και το DnD, ενώ ταυτόχρονα είμαι από τους λίγους console only players.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.