Ο Alice Ryohei είναι στην κρίσιμη ηλικία των 18 ετών και δέχεται αρκετή πίεση απ’ τον κοινωνικό του περίγυρο, καθώς οφείλει να σκεφτεί σοβαρά τι σκοπεύει να κάνει στη ζωή του. Όλο αυτό το άγχος που συσσωρεύεται, τον κάνει να σκέφτεται διάφορα πράγματα, και να συζητά με τους δύο φίλους του για εξωτικά μέρη όπου θα ήθελαν να ζουν χωρίς να έχουν έγνοιες. Σε μία βραδινή τους έξοδο, λοιπόν, ενώ κάθισαν να ξαποστάσουν, είδαν ένα πυροτέχνημα που άλλαξε τη ζωή τους ριζικά. Ως δια μαγείας, βρέθηκαν σε έναν τόπο που αποκαλείται Borderland, όπου τα απλά άγχη της καθημερινότητας δεν υπάρχουν, και έχουν αντικατασταθεί από το άγχος της επιβίωσης… Όσοι βρίσκονται στη Borderland πρέπει να συμμετέχουν σε επικίνδυνα παιχνίδια επιβίωσης που δοκιμάζουν τη λογική και τις φυσικές ικανότητες των παικτών. Βέβαια, με ακόμα χειρότερη μοίρα θα βρεθούν αντιμέτωποι όσοι λιποτακτούν από τα παιχνίδια αυτά…

Το manga ξεκίνησε στα τέλη του 2010, και εκδίδεται εβδομαδιαία, ενώ στο Internet είναι διαθέσιμα, προς το παρόν, μόνο 32 chapters. Παρακάτω αναλύεται η κατηγοριοποίηση του manga:

Καταρχάς, το υπερφυσικό στοιχείο χαρακτηρίζει ως ένα βαθμό το έργο, και οριοθετεί την ιστορία, καθώς τόσο η ύπαρξη της Borderland, όσο και τα γεγονότα που συμβαίνουν εκεί, ξεπερνούν τα πλαίσια της λογικής.
Ο αναγνώστης εύκολα μπορεί να αναγνωρίσει ότι η δράση ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του manga (υπάρχουν ακόμα και δοκιμασίες που βασίζονται σχεδόν αποκλειστικά σε αυτό το στοιχείο), και συντελεί ώστε να προκληθεί παραταθεί η αγωνία.
Το ψυχολογικό στοιχείο, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι, είναι αυτό που χαρακτηρίζει το manga στον μεγαλύτερο βαθμό, αφού οι περισσότεροι χαρακτήρες που βρίσκονται στη Borderland, καταπιέζονται και αγανακτούν συνεχώς, ψάχνουν να βρουν διαφυγή από αυτόν τον τόπο, και καταριούνται την τύχη τους επικαλούμενοι φράσεις όπως «γιατί εγώ;». Γενικά, μία λεπτή γραμμή χωρίζει τους χαρακτήρες από τη νευρική κατάρρευση, και την παραίτηση απ’ τη ζωή.
Φαίνεται ότι, σκοπός του έργου είναι να προκαλέσει πολύ αγωνία, που φτάνει ίσως στα πλαίσια και του τρόμου. Αναμφίβολα, το manga αποτελεί μία καλή επιλογή για όσους «κυνηγούν» τα δημιουργήματα που χαρακτηρίζονται ως επιβίωσης, δηλαδή όταν οι ήρωες που απεικονίζονται μάχονται για τη ζωή τους.

Να αναφερθεί ότι το manga το ανακάλυψα μέσω της προσαρμογής τους σε anime τριών επεισοδίων OVA. Θα μπορούσε να δοκιμάσει να δει κανείς αυτά τα επεισόδια, ωστόσο, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι τόσο καλής ποιότητας, ενώ καλύπτει μόνο τους 3 τόμους, δηλαδή 14 κεφάλαια. Αν θέλει κανείς να έχει μία πιο εποπτική ιδέα (γενικά το anime μου φαίνεται ότι είναι πιο ξεκούραστο στο μάτι), θα μπορούσε να δει αυτά τα 3 επεισόδια, που άλλωστε διαρκούν συνολικά μόνο 1 ώρα και 10 λεπτά.

Manga Info:
Chapters: 87
Started: 25/10/2010
Finished: 02/03/2016

By Κουκόλης Βαγγέλης