Game ReviewsReviews

Immortals Fenyx Rising Review

Ανάμεσα σε Θεούς και Τέρατα.

Το Immortals: Fenyx Rising είναι ένα open world action adventure από την Ubisoft, που έχει αναπτυχθεί από την Ubisoft Quebec και κυκλοφορεί στις 3 Δεκεμβρίου του 2020. Πρόκειται για ένα παιχνίδι με θεματολογία βασισμένη στην μυθολογία της αρχαίας Ελλάδας και με πολλά γνωστά τέρατα και προσωπικότητες να κάνουν την εμφάνιση τους. Φαίνεται πως έχει ισχυρές εμπνεύσεις από γνωστά παιχνίδια όπως το Assassin’s Creed: Odyssey και το Breath of the Wild. Σε πολλά σημεία μοιάζει αρκετά με αυτά τα δύο, αλλά ξεχωρίζει με έναν δικό του μοναδικό τρόπο. Ας δούμε μαζί τι είναι ακριβώς το Immortals.

Story

Ο Typhon, παιδί της Γαίας και γεννημένος από τα Τάρταρα, ελευθερώνεται από τις αλυσίδες του. Το νησί Golden Isle που φιλοξενεί τους θεούς του Ολύμπου κυριεύεται από την δύναμη του και οι θεοί φυλακίζονται. Ο Δίας πηγαίνει να ζητήσει βοήθεια από τον Προμηθέα, ώστε να νικήσουν τον Typhon και να βάλουν ένα τέλος σε όλο αυτό. Ο Προμηθέας όμως, είχε μια διαφορετική ιστορία να πει για την εξέλιξη αυτής της μάχης.

Ο χαρακτήρας με όνομα Fenyx μετά από μία θαλασσοταραχή είναι ναυαγός σε ένα νησί. Όχι, δεν είναι δίπλα του μία νεράιδα που του λέει “Hey, listen!”. Είπαμε πως έχουν μόνο ομοιότητες! Ξεκινώντας λοιπόν, το ταξίδι μας σε αυτό το νησί και με τον αδερφό μας, Ligyron, να έχει μετατραπεί σε πέτρα προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να τον επαναφέρουμε. Ο κεντρικός στόχος της ιστορίας είναι να ελευθερώσουμε τους 4 Θεούς που έχουν χάσει την ουσία τους και δεν είναι ο εαυτός τους. Τα γεγονότα του παιχνιδιού συνεχίζουν με τον Προμηθέα να παίζει τον ρόλο του αφηγητή στον Δία και με τον δεύτερο να κάνει τα δικά του “ιδιαίτερα” σχόλια. Στην αρχή, μπορούμε να φτιάξουμε το χαρακτήρα μας μέσα από μερικές επιλογές όπως το σώμα, τα μαλλιά και τα μάτια.

Χαρακτήρες

Οι χαρακτήρες του Immortals: Fenyx Rising είναι διασκεδαστικοί και χιουμοριστικοί, δίνοντας έναν πιο ήπιο τόνο στην όλη ιστορία. Ο Άρης, η Αφροδίτη, η Αθηνά και ο Ήφαιστος έχουν προσωπικότητες που προσπαθούν να μοιάσουν όσο περισσότερο γίνεται στην ιστορία της μυθολογίας. Στην περίπτωση μας, επειδή έχουν χάσει την ουσία τους είναι το αντίθετο από το κανονικό και με μία ιδιαίτερη μορφή ο καθένας. Ο Άρης για παράδειγμα αντί να είναι πρώτος στην μάχη έχει μεταμορφωθεί σε μία κότα και κρύβεται.

Immortals Fenyx Rising Review

Ο Δίας αποτελεί το μεγαλύτερο χιουμοράκι μέσα στην όλη ιστορία και όλα τα σχόλια του είναι καυστικά και αλαζονικά καθώς αποκαλύπτει γεγονότα διάφορων χαρακτήρων και τους λόγους της μοίρας τους. Για παράδειγμα, λέει στον Προμηθέα πως ο λόγος που τον έδεσε πάνω στο βουνό ήταν από αγάπη και πως το ευχαριστιέται κάθε φορά. Ο Ερμής από την άλλη, παρουσιάζεται με το μειονέκτημα ότι του αρέσει να κλέβει και πως δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Κάθε ένας από αυτούς τους χαρακτήρες προσφέρει την δική του πινελιά στο χιουμοριστικό μέρος της ιστορίας μας.

Gameplay

Το Immortals: Fenyx Rising μας δίνει την δυνατότητα να εξερευνήσουμε όλο το Golden Isle και μας προσφέρει διάφορες δραστηριότητες. Από πολύ νωρίς, θα έχουμε στην κατοχή μας όλα τα βασικά όπλα που θα χρειαστούμε για το ταξίδι μας. Παρακάτω θα αναλύσουμε το combat αλλά και τις άλλες πτυχές του.

Combat

Στο combat του παιχνιδιού έχουμε τις εξής χαρακτηριστικά: Sword, Axe, Bow, Abilities, Stamina, Potions, Dodge και Parry. Το sword αποτελεί το light attack και το axe αποτελεί το heavy attack. Όταν χρησιμοποιούμε το axe κάθε χτύπημα του γεμίζει το stun bar του αντιπάλου μας. Όταν αυτό φτάσει στο max, τότε τρώει stun και δεν μπορεί να δράσει για ένα χρονικό διάστημα. Κάθε hit που του κάνουμε ενώ είναι stunned μειώνει το χρόνο κατά τον οποίο θα παραμείνει έτσι. Επίσης, μπορούμε να κάνουμε stealth attack σε κάποιον εχθρό που δεν μας έχει δει, κάνοντας του ένα μεγάλο ποσοστό damage. Σε αυτό μας βοηθάει το crouch και τα διάφορα φυτά που μας καλύπτουν.

Το bow μας χρησιμεύει κυρίως για όσους εχθρούς πετάνε και τα arrows ανανεώνονται αυτόματα μετά από λίγο. Το stamina μας χρησιμεύει στο τρέξιμο, στο πέταγμα αλλά και στα abilities. Μερικά abilities τα αποκτάμε από την αρχή και μερικά άλλα, μπορούμε να τα ξεκλειδώσουμε στο Hall of Gods. Ένα από τα πιο βασικά είναι το να μπορούμε να σηκώσουμε και να πετάξουμε πολύ βαριά πράγματα όπως πέτρες ή κορμούς δέντρων.

Immortals Fenyx Rising Review

Τα abilities χρειάζονται stamina για να μπορέσουν να γίνουν, χωρίς όμως να σημαίνει πως δεν μπορείς να ξεπεράσεις το όριο. Αυτό που εννοώ είναι πως εάν δεν έχεις αρκετό stamina, απλά θα σπαταληθεί η ζωή σας. Ύστερα όμως, θα χρειαστεί να περιμένουμε να επανέλθει το stamina, μέχρι να ξανακάνουμε κάποια άλλη ικανότητα. Τα potions χωρίζονται σε health, attack, defense και stamina potions. Μπορούμε να έχουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό πάνω μας. Εάν δεν έχουμε health potions μπορούμε να φάμε ρόδια και να πάρουμε λίγη ζωή πίσω.

Το dodge μας βοηθάει να αποφύγουμε επιθέσεις και αν γίνει στην κατάλληλη στιγμή, κάνει slow down τον χρόνο για λίγο. Τέλος, έχουμε το parry, όπου όταν γίνει την σωστή στιγμή ανεβάζει το stun bar του αντιπάλου. Δεν μπορούν όλες οι επιθέσεις να γίνουν parry, οπότε θέλει προσοχή.

Hall of Gods

Immortals Fenyx Rising Review

Το Hall of Gods αποτελεί το κεντρικό hub του Immortals: Fenyx Rising και σε αυτό θα βρούμε:

 • Kylix of Athena: Εδώ ανεβάζουμε το health bar με τις αμβροσίες που έχουμε βρει
 • Forge of Hephaistos: Εδώ ανεβάζουμε τα όπλα, το armor και τις ποσότητες σε βέλη και potions που μπορούμε να έχουμε. Όταν αναβαθμίζουμε το gear μας ανεβαίνουν όλα μαζί οπότε δε χρειάζεται να επενδύσουμε σε μερικά όπλα ή armor
 • Cauldron of Circe: Εδώ φτιάχνουμε τα potions με τα φυτά και τα φρούτα που έχουμε βρει. Επίσης, μπορούμε να κάνουμε upgrades στα potions με τα golden amber που βρίσκουμε σε chest ή κόβοντας δέντρα
 • Aphrodite’s Beauty Chair: Εδώ μπορούμε να αλλάξουμε ξανά τον χαρακτήρα μας όσες φορές θέλουμε
 • River Styx Cistern: Εδώ κάνουμε upgrades ή ξεκλειδώνουμε abilities με τα charon coins που βρίσκουμε σε chest ή σε challenges
 • Bench of Zeus: Εδώ ανεβάζουμε το stamina bar μέσω των Zeus’s Lightning που βρίσκουμε στα vaults
 • Hermes’s Heroic Tasks Board: Εδώ έχουμε Heroic και live tasks όπου μας δίνουν rewards κάθε φορά που τα κάνουμε. Τα live tasks ανανεώνονται κάθε μέρα ή κάθε βδομάδα
 • Τέλος, έχουμε τον ίδιο τον Ερμή όπου μέσω του Elektrum από τα daily και τα weekly μπορούμε να πάρουμε πράγματα από το shop του

Σε κάθε αναβάθμιση ή crafting υπάρχει και ένα animation ανάλογα με το τι κάναμε. Δεν είναι πάντα το ίδιο καθώς μερικές φορές μπορεί να υπάρχουν μικροαλλαγές.

Exploration: Δραστηριότητες

Immortals Fenyx Rising Review

Το άλλο πολύ σημαντικό κομμάτι του Immortals: Fenyx Rising είναι το open world exploration. Τα βασικά στοιχεία μας είναι το climbing, το double jump και το glide. Όλα τους χρησιμοποιούν stamina και όταν τελειώσει, πέφτεις. Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο του παιχνιδιού είναι η δυνατότητα να ψάξουμε μέσω του Far Sight για δραστηριότητες. Από όπου και αν είμαστε, και μέσα σε μία ορισμένη εμβέλεια, μπορούμε απλά κοιτάζοντας να βρούμε challenges, αμβροσίες ή vaults, Με το που τα κάνουμε reveal γίνονται mark στον χάρτη για να ξέρουμε που είναι. Επίσης, υπάρχει το fast travel, το οποίο γίνεται σε συγκεκριμένα σημεία στο παιχνίδι. Μπορεί να γίνει είτε σε μερικά challenges, σε κύρια τοπία, όπως τα αγάλματα των θεών, και σε ολοκληρωμένα vaults.

Έπειτα, περνάμε στις δραστηριότητες που μας προσφέρει το παιχνίδι. Αυτές είναι:

 • Vaults: Αυτά μας προσφέρουν τους κεραυνούς του Δία για το stamina και chests. Έχουν διάφορα puzzle και εχθρούς κατά την διάρκεια τους και δοκιμάζουν τις δυνατότητες μας. Για να μπούμε σε αυτά απλά πηδάμε μέσα στα vault και περνάμε μέσα από ένα ιδιαίτερο loading screen. Σε αυτό μπορούμε καθώς πετάμε να μαζέψουμε materials για upgrades των όπλων μας
 • Challenges: Υπάρχουν διάφορα είδη από puzzle που μπορούμε να λύσουμε για rewards. Ένα από αυτά είναι το Myth challenge, όπου πρέπει να βρούμε 3 μικρές άρπες και να αντιγράψουμε την μελωδία που παίζουν στην μεγάλη άρπα. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε ρίχνοντας βέλη στην άρπα. Κάθε μία επιτυχημένη προσπάθεια μας δίνει rewards μέσω μίας πύλης. Με το rest mode μπορούμε να κάνουμε reset ένα challenge εάν έχουμε κολλήσει
 • Αμβροσίες: Κρυμμένες σε βουνοκορφές και σκεπές μας βοηθούν στο upgrade του health bar
 • Chest: Μπορούμε να βρούμε και να ανοίξουμε διάφορα chest με μερικά να ανοίγουν μόνο την νύχτα. Σε αυτό μας βοηθάει το rest mode όπου ο χαρακτήρας ξεκουράζεται και αλλάζει η μέρα σε νύχτα και το αντίθετο
Immortals Fenyx Rising Review

Τέλος, υπάρχουν διάφορα side quests που μπορούμε να κάνουμε και να πάρουμε rewards, όπως όπλα και πανοπλίες. Κάθε θεός προσφέρει ένα δικό του quest, που επεκτείνεται σε όλο τον χάρτη.

Exploration: Combat

Στο ταξίδι μας μπορούμε να έχουμε και mounts όταν διασχίζουμε τον χάρτη. Για να αποκτήσουμε όμως ένα, θα πρέπει να τα κάνουμε tame όταν τα βρούμε. Στο πρώτο μου playthrough κατάφερα να βρω και να κάνω tame ένα άλογο και έναν τάρανδο. Σε όλο το χάρτη μπορούμε να βρούμε γνωστά τέρατα να κάνουν βόλτες ή να φυλάνε κάποιες δραστηριότητες. Κύκλωπες, κέρβεροι και άλλα μυθικά πλάσματα κάνουν την εμφάνιση τους. Μέσα σε αυτά υπάρχουν και τα wraiths όπου είναι οι σκοτεινές πλευρές γνωστών ηρώων όπως ο Αχιλλέας και ο Ηρακλής. Μπορούν να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε στιγμή και να σε κυνηγήσουν. Ο μόνος τρόπος για να τα σταματήσεις μία και καλή είναι να τα αντιμετωπίσεις στην φωλιά τους.

Immortals Fenyx Rising Review

Φυσικά, από αυτό δεν μπορούν να λείψουν και τα boss fights με μερικά να είναι βασισμένα στα main quest και άλλα να είναι μέσα στις δραστηριότητες. Σίγουρα δεν γίνεται να κάνουμε όλο το παιχνίδι, χωρίς ούτε ένα upgrade, καθώς σε κάποιες περιοχές τα τέρατα είναι πολύ δυνατά και δεν θα μπορούμε να τα ρίξουμε. Σε αυτό έρχονται να μας βοηθήσουν τα blessings των θεών, τα οποία τα αποκτούμε κατά την διάρκεια του main story. Κάθε ένας θεός προσφέρει από 3 blessings που μας βοηθούν στο combat με διάφορα bonuses. Για παράδειγμα, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμο ένα blessing του Ηφαίστου, το οποίο σε κάθε parry γινόταν μία έκρηξη. Εδώ να τονίσω πως οι εχθροί μπορούν να χτυπήσουν και τους συμμάχους τους με το ίδιο να ισχύει και για τα traps στα puzzle. Γενικά, προσφέρονται διάφορες επιλογές στον παίκτη για να διαχειριστεί μία κατάσταση.

Inventory και store

Immortals Fenyx Rising Review

Στο inventory μπορούμε να αλλάξουμε το gear του χαρακτήρα μας, τα mounts, τα abilities του phosphor που θα πάρουμε στο ταξίδι μας, αλλά και να δούμε τα upgrades. Κάθε όπλο και πανοπλία έχει τα δικά του perks, οπότε τα αλλάζουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας. Μπορούμε όμως να αλλάξουμε την εμφάνιση του gear μας σε περίπτωση που βρούμε κάτι άλλο, το οποίο είναι καλό αλλά δεν μας αρέσει εμφανισιακά. Σε αυτό έρχεται και το store το οποίο μας προσφέρει skins για πραγματικά λεφτά. Μπορούμε να αγοράσουμε immortals credits με την μέγιστη τιμή να φτάνει τα 50€. Σε αυτό έρχεται και το season pass το οποίο θα προσφέρει επιπλέον περιεχόμενο στο μέλλον και θα πρέπει να αγοραστεί ξεχωριστά.

New Game+

Το παιχνίδι προσφέρει και την δυνατότητα για New game+ μετά τον τερματισμό του. Σε αυτό κρατάμε όλες τις αναβαθμίσεις και το gear μας και το μόνο που αλλάζει είναι η ιστορία και οι δραστηριότητες που πάνε από την αρχή. Όταν τερματίσουμε το παιχνίδι, ξεκλειδώνεται η μεγαλύτερη δυσκολία, την οποία μπορούμε να βάλουμε ή να βγάλουμε όποτε θέλουμε. Το παιχνίδι σε προειδοποιεί όταν είσαι στο τελευταίο του στάδιο, αλλά και εάν θέλεις να κάνεις save εκείνη την στιγμή και να πας στο New Game+ ή να γυρίσεις πίσω.

Γραφικά

Τα γραφικά του Immortals: Fenyx Rising είναι καρτουνίστικα και μοιάζουν πολύ στο Breath of the Wild αισθητικά. Τα εφέ και τα περιβάλλοντα είναι όμορφα με διάφορες ωραίες πινελιές, όπως πέτρινα αγάλματα, πολύχρωμα δάση με λίμνες και βουνά. Θεωρώ πως δίνει μία πολύ όμορφη αναπαράσταση της αισθητικής εκείνης της εποχής και ιδιαίτερα στις επιγραφές πάνω στις πλάκες με τα αρχαία ελληνικά. Ένα μικρό πρόβλημα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουν τα Animation. Αυτό, γιατί έχουν αρκετά sliding στο έδαφος (όταν για παράδειγμα σας επιτήθεται ένας εχθρός) και ο χαρακτήρας σας συνεχίζει τις κινήσεις του, παρόλο που “γλιστράει” πέρα-δώθε.

Immortals Fenyx Rising Review

Ήχος

Στο ηχητικό τομέα έχουμε πολύ όμορφη μουσική στο μενού και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Απαλή και χωρίς έντονα χαρακτηριστικά που να μοιάζουν άκυρα του περιεχομένου. Στο voice acting από την άλλη, δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσαν όλα όσα άκουγα. Το παιχνίδι με έναν δικό του τρόπο προσπαθεί να σου κάνει ένα είδος μαθήματος για αυτά που συναντάς και ιδιαίτερα για τους πρωταγωνιστικούς θεούς. Εάν και είχαν το χιούμορ τους, τα λόγια και ο τρόπος με τον οποίο μιλούσε μερικές φορές ο χαρακτήρας μας ήταν λίγο περίεργος και cringe. Πάρα πολλά καλά λόγια και υποκλίσεις, που του έδιναν πιο παιδικό χαρακτήρα μερικές φορές.

Παράπονα

Ίσως να ήθελα να κρατούσε λίγο παραπάνω η ιστορία, καθώς την τελείωσα μέσα σε 15 ώρες. Θεωρώ όμως, πως μαζί με τις άλλες δραστηριότητες και για να τα κάνεις όλα χρειάζεσαι σίγουρα περίπου 30 με 35 ώρες.

Συμπέρασμα

Το Immortals: Fenyx Rising αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη για τους φανς της Αρχαίας Ελλάδας και της μυθολογίας καθώς βασίζεται πάνω σε αυτά. Με ωραίο και απλό combat, αλλά και χιουμοριστικούς χαρακτήρες καταφέρνει να δώσει μία πιο “γλυκούτσικη” πτυχή πάνω στο είδος και στο setting του. Μπορώ να το προτείνω με σιγουριά σε φανς είδους και για όσους ψάχνουν ένα εναλλακτικό AC: Odysssey μαζί με Breath of the Wild. Μπορείς να το βρεις για Xbox Series X|S και Xbox One, PS5 και PS4, Switch,Epic Games Store, Uplay και Stadia στην τιμή των 69,99€. Η έκδοση για το PC κοστολογείται στα 59,99€. Εάν θέλεις την Gold έκδοση με το Season Pass και μερικά καλούδια τότε η τιμή είναι 99,99€.

Immortals Fenyx Rising Review

Διαβάστε επίσης το review του Kingdom Hearts: Melody of Memory.

Immortals Fenyx Rising

8

8.0/10

Θετικά

 • Ωραίο και απλό combat που δεν κουράζει
 • Χιουμοριστικοί χαρακτήρες
 • Πολύ ωραία ατμόσφαιρα και κόσμος
 • Ωραία puzzle και καλό exploration system

Αρνητικά

 • Μερικά bugs
 • Σεναριακά ήταν απλά οκέι
 • Ένας πιο γλυκούλικος χαρακτήρας παιχνιδιού που μπορεί να μερικούς να μην αρέσει

FrostBubbleZ

Ονομάζομαι Σωτήρης και αν με ψάχνεις λογικά θα είμαι στο PC ψάχνοντας να αγοράσω ένα παιχνίδι. Θα το παίξω για λίγο και θα το αφήσω στο ράφι μαζί με τα υπόλοιπα εκατοντάδες παιχνίδια που έχω. Μου αρέσει να ανακαλύπτω νέους κόσμους και να σπαταλάω τα λεφτά μου σε παιχνίδια που μεγαλώνουν την κόρη του ματιού μου. Ως κάτοχος PS4, PC και Switch προσπαθώ να θρέψω και τις 3 κονσόλες για να μην είναι με το παράπονο. Εκτός από τα παιχνίδια λατρεύω τα anime με μερικά αγαπημένα να είναι το Attack on Titan, Re:Zero και Grand blue. Από παιχνίδια σίγουρα στην λίστα αγαπημένων είναι το Persona 5, Sly Cooper, Dark Souls και το Link's Awakening στην gameboy color εποχή. Μέσω του Gamesenpai μπορώ να ζω αυτούς τους νέους κόσμους παρέα με καλούς φίλους. Σας αφήνω, παώ να δω αν έχει καμία καλή έκπτωση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.