Μια νέα παρτίδα nerfs και buffs που ανακοινώθηκαν ως μέρος της νέας σειράς σημειώσεων Designer Notes της Ubisoft θα μπορούσε να δει μια σημαντική μετατόπιση στο meta Rainbow Six Siege. Το πιο αξιοσημείωτο είναι ένα σκληρό nerf για το Lion, ο οποίος έχει  ένα ποσοστό σχεδόν 100 τοις εκατό pick σε όλο το Pro League μετά την απελευθέρωσή του. Άλλες σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνουν μια ανακατασκευή με την Hibana, το gadget του Vigil.

Η θέση παρουσιάζει μερικά γραφήματα για να δώσει στους παίκτες κάποια εικόνα για το πώς η Ubisoft κάνει αποφάσεις εξισορρόπησης. Τα γραφήματα χαρτογραφούν όλους τους φορείς εκμετάλλευσης με βάση το ρυθμό ανάληψής τους και το ποσοστό νίκης για να βρουν ανωμαλίες που πρέπει να διορθωθούν. Στο ένα άκρο του φάσματος έχετε τoν Tachanka, που έχει το χαμηλότερο ποσοστό ανάληψης οποιουδήποτε φορέα εκμετάλλευσης καθώς και το χαμηλότερο ποσοστό νίκης. Δεν υπάρχει έκπληξη εκεί. Στο άλλο άκρο βρίσκεται ένας φορέας όπως ο Lion, ο οποίος έχει εξαιρετικά υψηλό ρυθμό ανάληψης και κερδίζει και η Ubisoft θέλει να κάνει κάτι γι ‘αυτό

Ξεκινώντας με το επόμενο έμπλαστρο, η ικανότητα σάρωσης χάρτη του Lion, η οποία εντοπίζει τους παίκτες με έντονο κόκκινο περίγραμμα εάν κινούνται, θα δείχνει μόνο το περίγραμμα ενώ ένας εχθρός κινείται. Εάν σταματήσουν να κινούνται εξαφανίζεται. Μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή αλλαγή αλλά οι αμυντικοί που μπορούν να κάνουν μικρές κινήσεις χωρίς σκληρές συνέπειες θα μπορούσαν να προχωρήσουν πολύ. Πάνω από αυτό, ο Lion θα έχει μόνο δύο σαρώσεις αντί για τρεις και το cooldown μεταξύ των σαρώσεων διπλασιάζεται στα 20 δευτερόλεπτα. “Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα για να δώσουμε στους αμυντικούς επιλογές θέσεων ενάντιας του Lion. Εξετάζουμε ακόμα πώς βελτιώνεται ο τρόπος ανίχνευσης του Lion”. 

 H Hibana παίρνει επίσης ένα κομμάτι της μίξης-up στο κιτ της, χάνοντας της claymore υπέρ της παραβίασης των τελών. Για να εξηγήσει την αλλαγή, η Ubi είπε οτι είναι απτους πιο χρήσιμους παίκτες στο Pro Ranked και Pro League λόγω της “χρησιμότητάς της”.

“Είναι καλύτερη στο gunfights από το Thermite αλλά θέλουμε να προσαρμόσουμε την χρησιμότητά της πριν αγγίξει τα όπλα της”. Ο Thermite θα είναι ο μοναδικός σκληρός τρελός με ένα Claymore και αναμένουμε ότι αυτή η ανταλλαγή θα εξισορροπήσει τη δημοτικότητά τους”.

Τα εκρηκτικά σφαιρίδια της Hibana δεν θα παγιδευτούν πλέον από τα gadgets ADS του Jager. Αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή, καθώς η εκτόξευση μιας παρτίδας σφαιριδίων σε ένα δωμάτιο μπορεί να απενεργοποιήσει όλα τα gadgets του Jager ταυτόχρονα. 

Η στρογγυλοποίηση των αλλαγών είναι Blitz και Vigil. Η εμβέλεια στην ασπίδα φλας του Blitz θα μειωθεί από 8 σε 5 μέτρα και χάνει μια φόρτιση φλας για συνολικά 4 δευτερόλεπτα. Η δυνατότητα του μανδύα του Vigil θα εξαντληθεί τώρα μετά από 12 δευτερόλεπτα  αντί για 30, αλλά θα επαναφορτιστεί και στο μισό χρόνο από 12 σε 6 δευτερόλεπτα.

 Η Finka έχει ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό νίκης, αλλά όχι ένα υψηλό ποσοστό ανάληψης. Θέλουν να επανεκτιμήσουν την ικανότητά της και τους λάτρεις των φιλικών παικτών. Η Ela βρίσκεται τώρα σε πολύ καλύτερο μέρος, λένε, και δεν βλέπουν πλέον άλλες αλλαγές που θα γίνουν σύντομα.