
Κινέζοι gamers – Υποχρέωση επαλήθευσης στοιχείων
Οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει και το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβρη.
Εδώ και πολλά χρόνια, η Κινέζικη κυβέρνηση προσπαθεί να ελαττώσει το χρόνο που αφιερώνουν οι Κινέζοι gamers στα videogames. Τώρα, τα μέτρα σφίγγουν περισσότερο. Πως; Οι πιο δημοφιλείς Κινέζικες εταιρείες υποχρεώνονται να επαληθεύουν τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας των παικτών τους. Μάλιστα, αυτό το πλάνο πρέπει να γίνει μέχρι τον Σεπτέμβρη.
Το σχέδιο δουλεύεται εδώ και αρκετό καιρό, με την κυβέρνηση να πιέζει συνεχώς, ώστε να προστατευθούν οι μικρές ηλικίες. Το 2019, το Υπουργείο Τύπου και Εκδόσεων, το βασικό μέσο που εγκρίνει την ηλικία που απαιτείται για τα παιχνίδια στη χώρα, εισήγαγε νέα όρια, στο πόσο επιτρέπεται να παίζουν οι νέοι. Οι κάτω των 18, μπορούν μέχρι 90 λεπτά τις καθημερινές και μέχρι 3 ώρες όταν κάθονται.
Για να ενισχυθούν αυτά τα μέτρα (γιατί όπως καταλαβαίνετε παραβιάζονται εύκολα) οι παίκτες θα χρειαστεί να επιβεβαιώνουν μέσω ταυτότητας τα στοιχεία τους. Μάλιστα η Tencent και η NetEase, το έχουν κάνει ήδη με δικό τους σύστημα επαλήθευσης.
Πως θα λειτουργήσει;
Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν ο μηχανισμός επιβεβαίωσης θα λειτουργεί Κρατικά ή η κάθε εταιρεία θα μπορεί να έχει το δικό της. Το τονίζουμε, γιατί σε κάποια games, υπάρχουν επιπλέον δυνατότητες, όπως στο Honour of Kings (γνωστό ως Arena of Valor παγκοσμίως), ζητάει επιβεβαίωση με ταυτότητα και μετά αναγνώριση προσώπου.
Επίσης, εδώ και καιρό στην Κίνα ελέγχεται και τι game είναι διαθέσιμο. Οι Publishers είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν τα παιχνίδια τους προς επιβεβαίωση περιεχόμενου προτού κυκλοφορήσουν στην Κινέζικη αγορά. Αυτό σίγουρα δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα και σε developers αλλά και σε publishers, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που το παιχνίδι χρειάστηκε να αλλάξει τελείως. Παράλληλα δεν είναι λίγα τα παιχνίδια που αφαιρέθηκαν από τα Stores, επειδή δεν είχαν τη σχετική άδεια.
Παρόλα αυτά, το gaming στην Κίνα φαίνεται ότι συνεχίζει να πηγαίνει καλά. Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του έτους είχε αύξηση στα έσοδα του κατά 22%, με την πανδημία να βοηθάει κάπως την κατάσταση.
Διαβάστε ακόμα, για το τι είδαμε στο τελευταίο State of Play της Sony.