Ένα βροχερό πρωινό και ενώ ο Takao Akizuki αποφάσησε να μην πάει στο σχόλειο ώστε να συνεχίσει να σχεδιάζει τα σκίτσα του σε έναν κήπο, συναντά τυχαία την Yukari Yukino, μια όμορφη αλλα μυστηριώδη γυναίκα. Αν και έχουν υποσχεθεί να συναντιούνται μόνο τις βροχερές μέρες και δεν έχουν ανταλλάξει παρά μόνο λίγες κουβέντες, ο Akizuki της λέει για το όνειρό του να γίνει σχεδιαστής παπουτσιών και αποφασίζει να τις φτιάξει ένα ζευγάρι. Έτσι, χωρίς να το καταλάβουν, αρχίζουν και βρίσκουν ηρεμία και γαλήνη τον λίγο χρόνο που περνάνε μαζί. Η εποχή των μεγάλων βροχών τελειώνει σύντομα όμως και ήρθε η ώρα για αυτούς να ξεκαθαρίσουν που πηγαίνει αυτή η περίεργη σχέση.

Σύντομο αλλα βαθύ, το Kotonoha no Niwa, ποιό γνωστό με την ονομασία The Garden Of Words, είναι μια ταινία που αν και μπορεί να σταθεί από μόνη της, σίγουρα θα ήταν ωραία να έχει και μία συνέχεια. Θίγει θέματα όπως το πως μπορείς να δει το μέλλον σου όταν είσαι νέος, το πόσο εξαντλητικός μπορεί να είναι ο κόσμος των ενηλίκων και πως και η πιό απλή, καθημερινή συζήτση μπορεί να είναι αρκετή για να σε βοηθήσει να πάρεις αποφάσεις. Το ρομαντικο στοιχείο δεν λείπει από την ταινία όπως και το δραματικό και παρουσιάζεται πολύ ανθρώπινο κάτι που κάνει αυτή την ταινία ακόμα πιο δυνατή.

Σε συνδιασμό με την καταπληκτική δουλειά του Makoto Shinkai σε όλους τους τομείς από τα visuals εώς την σκηνοθεσία και σε με το πιάνο να συνοδεύει τις δραματικές σκηνές του anime, μπορούμε άνετα να πούμε πως παρ’όλη την απλότητά του, το Kotonoha no Niwa είναι, οπτικά και συναισθηματικά απο τις ομορφότερες ταινίες που μπορεί να απολαύσει κάποιος.

Anime Info
Episodes: Movie
Aired: 23/05/2013