Σύμφωνα με έναν αρχαίο μύθο το μυστικό για την αθανασία και την αιώνια νιότη δεν είναι η φιλοσοφική λίθος ή κάποιο άλλο ελιξήριο αλλά η σάρκα γοργόνας. Αυτή είναι και η αιτία που ο Yuta περιπλανιέται επί 500 χρόνια σε όλη την Ιαπωνία αφού δεν θέλει το δώρο που του δώθηκε από τη μέρα που καταλάθος έφαγε ένα κομμάτι από μια γοργόνα. Όταν τελικά βρίσκει ένα χωριό από γοργόνες ώστε να τις ρωτήσει για το αν μπορεί να ξαναγίνει κανονικός άνθρωπος, ανακαλύπτει πως αιχμάλωτη στο χωριό είναι μια κοπέλα που αφού έχει φάει και αυτή κρέας γοργόνας, θα φαγωθεί και η ίδια απο τους κατοίκους με σκοπό να αποροφήσουν τα νιάτα της. Αφού καταφέρνει να σώσει τη κοπέλα με το όνομα Mana και δεν υπάρχει φόβος μην πεθάνει αφού είναι και η ίδια αθάνατη, οι δύο δένονται και αρχίζουν το ταξίδι τους προς την αναζήτηση μίας φυσιολογικής ζωής.

To Mermaid Forest είναι μία λιγότερο γνωστή δουλειά απο τις πολλές που ανήκουν στην Rumiko Takahashi, συγγραφέα του Inuyasha. H δημιουργός συνηθίζει να συμπεριλαμβάνει ειδύλλιο στις ιστορίες της και αυτή δεν είναι εξαίρεση. Κυριο θέμα της σειράς είναι προφανώς το φλέγον ερώτημα της αθανασίας και το τίμημα και τους κινδύνους που πρέπει να υποστεί κάποιος για να την αποκτήσει. Κάθε επισόδειο είναι και διαφορετικό κεφάλαιο στη ζωή του πρωταγονιστη, το κύριο θέμα είναι πάντα παρών και δεν ξεφεύγει. Αυτό, σε συνδιασμό με το μικρό μήκος του anime, κρατάει το ενδιαφέρον ζωντανό. Aν και πρόκειται για anime του 2003 με το συγκεκριμένο art που έχει η σειρά περνάει περισσότερο για εποχή 1990 κάτι που παραδόξως ταιριάζει πολύ με την όλη ατμόσφαιρα. Ο ήχος δεν προσφέρει κάποια έξτρα δραματικότητα όμως το opening άπαξ και το συνηθίσεις ακούγεται πολύ ωραίο.

Από άποψη character development δυστυχώς μπορούμε να πούμε πως μόνο ο πρωταγονιστής του anime είχε ενώ η Mana μπαίνει σε τελείως δεύτερο ρόλο. Ο Yuta όντας ήδη μεγάλος και ώριμος στο νορμάλ timeline του anime βλέπουμε πως τον έπλασαν οι καταστάσεις μέσα από τις περιπέτειες που πέρασε. Παρ’όλα αυτά το κακό με το anime είναι πως δεν μπορείς να δεθείς συναισθηματικά με τους χαρακτήρες λόγω των εξωπραγματικών καταστάσεων που βιώνουν. Αν και αυτό δικαιολογείται επειδή πέφτουμε στην κατηγορία του φανταστικού αλλά επειδή ακριβώς η ιστορία δεν είναι πειστική, τα κλισέ που υπάρχουν δεν βοηθάνε στο να απολαύσει κανείς το anime όσο θα μπορούσε.

 

Αnime Info

Episodes: 13

Aired: 5/10/2003

Finished: 21/12/2003