The meta-killer, Chain Burn

Έχεις κουραστεί να βλέπεις απέναντι σου στα τουρνουά decks τα οποία συναγωνίζονται σε αξία ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο;

Είναι το budget σου για ένα deck ίσο με την αξία μιας τυρόπιτας;

Σου φαίνεται  ένα deck πολύ απλό αν δεν μπορεί να βγάλει τουλάχιστον Chain Link 27 και πάνω;

Τότε αυτό το deck είναι για σένα!

 

Πρώτα, λίγη ιστορία για το mechanic. Το “chain” στο “burn” δεν υπήρχε από την αρχή. Έκανε την εμφάνισή του με την Cyberdark Impact, με την οποία εισήχθησαν στο παιχνίδι κάρτες οι οποίες επωφελούνταν από τον αριθμό του chain link στο οποίο τις ενεργοποιούσες. Όσο υψηλότερο το chain link, τόσο το καλύτερο (για σένα, χειρότερο για τον κακομοίρη απέναντι). Η πιο λογική, και μόνη, πορεία πλεύσης με βάση τα νέα δεδομένα ήταν ένα deck του οποίου όλες οι κάρτες θα ήταν chainable ανά πάσα στιγμή για να φορτώνουνε Chain Links στο chain και να μεγιστοποιούνε το damage/utility. Έτσι γεννήθηκε το Chain Burn.

Έγινε γνωστό σαν “meta-killer” από τα αρκετά τουνουά στα οποία κάποιος ξέμπαρκος εμφανιζόταν με ένα τέτοιο deck που δεν το περίμενε κανένας και ξεφτίλιζε decks τα οποία ήταν στο ζενίθ τους για την εποχή. TIP: Το deck αυτό έχει το οριακά-γελοίο πλεονέκτημα να βγάζει το μισό deck του αντιπάλου άχρηστο, μόνο με το να υπάρχει. Μοnster destruction effects σαν το Dark Hole ή Raigeki ή Mirror Force είναι άχρηστα στον αντίπαλο, γιατί πολύ απλά δεν έχεις τέρατα. Αν και το deck παίρνει πανεύκολο side από μεριάς των αντιπάλων (δεν θα πω και ποιο είναι, μπάστα, εδώ κάνουμε εκθείαση του deck, δεν το θάβουμε), πολύ σπάνια κάποιος θα έχει όντως στο side deck του κάτι για να το σταματήσει, για τον πολύ απλό λόγο οτι το deck κάνει guest star εμφανίσεις από το πουθενά χωρίς να το περιμένει κανένας. Δεν είναι ποτέ meta, αλλά είναι πάντα επίκαιρο και επικίνδυνο.

Πριν περάσουμε στο ζουμί (στο κυρίως deck), ας δούμε μερικές κάρτες-κλειδιά του mechanic.

 

Chain Strike

H μόνη spell του concept, το finisher, η αγάπη η μεγάλη και η μοναδική. Lacta. Ενεργοποιείται πάντα σαν το τελευταίο Chain Link, και εκεί που ο αντίπαλος βλέπει χαλαρός ένα τεράστιο chain από “ακίνδυνες” κάρτες (draw, battle phase enders) να δημιουργείται, σκάει στο τέλος σαν τόμαχοκ στα μούτρα του για ένα αξιοσέβαστο burn damage που συνήθως υπερβαίνει τους 2000 LP. Aπό ‘κει και πέρα απλά θα τρέμει σαν το ψάρι γιατί αν την ξαναδεί ξέρει οτι αυτό θα σημαίνει και το τέλος του duel.

Main burners

Η ιδέα είναι να τιμωρείς τον άλλον για το όποιο field presence τολμήσει να επιχειρήσει. Έχει την ψευδαίσθηση ότι θα σου περάσει damage; Θα κάνει summon τέρατα (και μάλιστα όσο περισσότερα μπορεί). Όχι μόνο δεν θα το καταφέρει αλλά μόλις καταλάβει οτι με τις κάρτες στο γήπεδο αυξάνεται και το burn damage, θα μετανιώσει οικτρά αυτή του την απόφαση και στα επόμενα duels απλά θα κρατάει τα πάντα στο χέρι του λες και το γήπεδο δαγκώνει. Έχεις επιτύχει το σκοπό σου φίλε chain burn player, ο αντίπαλός σου είναι μπερδεμένος και σαστισμένος, σαν να βλέπει ταμπλό λεωφορείου. Ή κοπέλα.

Battle Phase enders

Ας είμαστε ρεαλιστές. Χρησιμοποιείς ένα deck με λιγότερα τέρατα κι από τη λίμνη του Λοχ Νες. Χρειάζεσαι προστασία. Ευτυχώς κάποιοι καλοί ανθρώποι προνόησαν και τύπωσαν κάρτες οι οποίες ακυρώνουν όποιο attack ή battle damage προσπαθήσει ο αντίπαλος, με το επιπλέον μπόνους να έρχονται στην εργονομική μορφή των chainable traps (συμπεριλαμβάνεται φορτιστής). Προσθέτοντας ένα ακόμα Chain Link στο τερατώδες Chain που χτίζεις, βγάζουνε άχρηστα τα όσα και όποια τέρατα ο αντίπαλός σου έχει κατεβάσει σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σου περάσει λίγο damage. Ας νιώσουμε λίγο το δράμα του, άνθρωπος είναι κι αυτός.

Honorable mention! Σε αυτή την κατηγορία οι Chain Burn παίχτες ανά τα έτη έχουν προσθέσει κατά καιρούς και κάποιες άλλες κάρτες οι οποίες αξίζουν μια αναφορά. Mirror Force brigade (με κορυφαίες την Blazing και Quaking) και Magic Cylinder ή Dimension Wall έχουν κάνει την εμφάνισή τους, συνδυάζοντας το burn και το να σου σώζουν το τομάρι στην Battle Phase. Συνιστώνται ανεπιφύλακτα.

Draw

Ok, έκανες το burn σου, σώθηκες για ένα γύρο από την επέλαση των βαρβάρων με κάποιο Waboku… μετά; Αν δεν ξαναγεμίσεις το χέρι σου με κάρτες, στους επόμενους γύρους απλά θα κάθεσαι και θα κοιτάς με δάκρυα στα μάτια καθώς ο αντίπαλος θα κάνει πάρτυ πάνω στην δικιά σου μεριά του γηπέδου. Μη φοβού όμως, εγώ είμαι εδώ για σένα. Σε τιμή προσφοράς, με την αγορά οποιονδήποτε καρτών από τις παραπάνω, παίρνεις δώρο το draw engine του deck, για νύχτες ξέγνοιαστες κι ονειρεμένες. Chainable traps φυσικά, αναπληρώνουν το χέρι σου προσθέτοντας πολύτιμα Chain Links για να αποτελειώσεις τον αντίπαλο μια ώρα αρχύτερα.

 

Το build

MONSTER CARDS (4):

2 Absolute King Back Jack
2 Lava Golem

SPELL CARDS (5):

2 Chain Strike
3 Pot of Duality

TRAP CARDS (31):

2 Ojama Trio
3 Just Desserts
3 Secret Blast
3 Bad Luck Blast / Secret Barrel
1 Ring of Destruction
3 Reckless Greed
3 Accumulated Fortune
3 Balance of Judgment
3 Waboku
3 Threatening Roar
3 Magic Cylinder
1 Spiritual Swords of Revealing Light

 

(Disclaimer: Είναι δειγματικό build. Εννοείται πως ο κάθε παίχτης θα πρέπει να το φέρει στα μέτρα του με την προσθήκη (ή αφαίρεση) κάρτων από το κάθε sub-mechanic του deck για να του ταιριάζει περισσότερο.)

 

Μέθοδοι-στρατηγικές

Ας υποθέσουμε οτι το έφτιαξες. Θα το πας σε τουρνουά χωρίς να ξέρεις τι σου γίνεται; Με το σταυρό στο χέρι; Φυσικά και όχι. Άνοιξε τις αφτάρες σου λοιπόν και άκου (ή μάλλον διάβασε, δεν ξέρω. Όπως βολεύεσαι). Το κλειδί σε αυτό το deck είναι η υπομονή. Παίζεις με το παιχνίδι του αντιπάλου. Έκανε το λάθος να ενεργοποιήσει κάτι; Αυτομάτως ξεκινάς με ένα δωρεάν Chain Link, προσφορά του καταστήματος.  Έκανε το μεγαλύτερο λάθος να δημιουργήσει κάποιο SEGOC (Simultaneous Effects Go On Chain) και να σου δώσει 2+ Chain Links; Του δίνεις το χέρι, του λες ευχαριστώ και τον κερνάς μια πορτοκαλάδα. Ποτέ δεν ξεκινάς μόνος σου ένα play σαν τον ούγκανο. Θέλεις, χρειάζεσαι, αποζητάς, καίγεσαι για την έξτρα βοήθεια από τον αντίπαλο.

Ποτέ δεν ξεκινάς να χτίζεις ένα chain (δεδομένου οτι έχεις την ευχέρεια της επιλογής) αν στο τέλος του δεν υπάρχει κάποια κάρτα που επωφελείται από τα πολλά Chain Links.

Πάντα (μα πάντα) πρσπάθησε να κρατάς στο χέρι/γήπεδό σου μια “πισινή”. Έχε πάντα εύκαιρη μια κάρτα για την Battle Phase γιατί διατρέχεις τον πολύ αληθινό κίνδυνο να σου έρθει ουρανοκατέβατο ΟΤΚ από το πουθενά. Θυμήσου, δεν έχεις τέρατα για άμυνα. Αν ένα γύρο σε ένα chain δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσεις την attack-negating κάρτα που έχεις στημένη, μην το κάνεις. Ας έχει το chain ένα Link λιγότερο, θα ζήσεις (κυριολεκτικά).

Last but not least, μάθε το deck!!! Καλώς ή κακώς υπάρχουν decks τα οποία είναι skill-based και άλλα που είναι build-based. Το πλεονέκτημα της πρώτης κατηγορίας είναι οτι όσο αυξάνεται το skill του παίχτη πάνω στο deck, τόσο πιο δυνατό γίνεται το ίδιο το deck. Γνωρίζοντας τα όρια του deck δεν θα χάσεις ποτέ κάποιο Chain Link, ούτε θα περιμένεις να δημιουργηθεί ένα chain μεγαλύτερο από αυτό που μπορεί να σου δώσει το deck. Θα ξέρεις πάντα που πατάς και που βρίσκεσαι.

Και μιας και σήμερα σε έπηξα στη θεωρεία (δεν θα εξεταστείς, μη φοβάσαι. Πέρασες και μόνο που το διάβασες), τσίμπα και ένα βίντεο με plays από ένα Chain Burn deck.

https://www.youtube.com/watch?v=ZZBq-fg4CDM

 

 

 

 

Comments

comments

Reaper of the Cards

Bio incoming in 3, 2, 1... το πίστεψες ε; Ε λοιπόν δεν έχει bio! Πλάκα κάνω, έχει. Αλέξης λέγομαι, ή αλλιώς Reaper of the Cards. Πρώην Head Admin και Ruling Guru του Dueling Network. Θα μάθεις πράγματα εδώ! Ξεκίνα το διάβασμα. Duelingbook username: Reaper of the Cards

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *