Mirai Nikki (Future Diary)

O Amano Yukiteru είναι ένας αντικοινωνικός μαθητής γυμνασίου που νιώθει πάντα απομακρυσμένος από τους υπόλοιπους και πιστεύει ότι τον αντιμετωπίζουν ως έναν απλό περαστικό. Έτσι καταγράφει ό,τι βλέπει σε ένα ημερολόγιο στο κινητό του. Μέσα στη μοναξιά του άρχισε να φαντάζεται πράγματα , όπως ο άρχοντας του χωροχρόνου Deus ex Machina , ο οποίους του δίνει μια τρομερή δύναμη , να βλέπει το μέλλον στο ημερολόγιό του . Όμως, λόγω αυτού του συμβάντος ο Yukiteru εμπλέκεται σε μια διαμάχη μεταξύ 12 ατόμων , της οποίας ο νικητής θα γίνει ο διάδοχος του Deus. Σύμμαχος του Yukiteru είναι η συμμαθήτριά του Yuno η οποία είναι ερωτευμένη μαζί του.

Ένα πολύ καλό ψυχολογικό θρίλερ με καλή πλοκή και μυστήριο. Το σχέδιο είναι αρκετά καλό και ευκρινές και απεικονίζει αρκετά καθαρά σκηνές τις σκηνές μάχης , οι οποίες είναι αρκετά βίαιες και αιματηρές . Το δυνατό όμως σημείο του manga είναι η υπόθεση και η εξέλιξη της πλοκής. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα παιχνίδι επιβίωσης όπου 12 άνθρωποι με ημερολόγια που περιγράφουν το μέλλον πολεμούν μέχρι θανάτου για να πάρουν τη θέση του Deus ex Machina. Γενικά οι περισσότεροι χαρακτήρες είναι καλοφτιαγμένοι και εξελίσσονται με τρόπο που συχνά ξαφνιάζει το αναγνώστη. Βέβαια προσωπικά οι βασικοί χαρακτήρες δεν μου άρεσαν καθόλου . Ο Yukiteru είναι υπερβολικά ενοχλητικός , αφού το μόνο που κάνει για μεγάλη διάρκεια του έργου, είναι να κλαίει και να αφήνει τη Yuno να τον σώζει. Από την άλλη μεριά, η Yuno έχει μια ανεξήγητη εμμονή για τον Yukiteru, και πάντα δρα με βάση αυτό, θέτοντας συχνά τη ζωή της σε κίνδυνο χωρίς συχνά να έχει την αναγνώριση που επιζητεί από τον αγαπημένο της – η επανάληψη αυτού του μοτίβου με κούρασε. Αντίθετα, το μυστήριο ήταν εξαιρετικό . Ποια είναι η Yuno και γιατί έχει τέτοια εμμονή με τον ήρωά μας; Γιατί δεν βλέπουμε τους γονείς της; Ποιος δημιούργησε τα ημερολόγια και γιατί ο νικητής θα αντικαταστήσει τον Deus; Η λύση του μυστηρίου είναι το αποκορύφωμα του manga και ξαφνιάζει ενώ συνδέει και απαντά σε όλα τα ερωτήματα με αριστοτεχνικό τρόπο. Η εξέλιξη της πλοκής είναι εξαιρετική και χτίζει ένταση όσο πλησιάζει προς το τέλος. Παρά την ατμόσφαιρα που επικρατεί , υπάρχουν αρκετές χαλαρές στιγμές και αρκετές αστείες σκηνές που βοηθούν τον αναγνώστη να χαλαρώσει λίγο από την γεμάτη ένταση ιστορία.

Manga Info:
Chapters: 59
Started: 26/01/2006
Finished: 25/12/2010

By Κώστας Μπεσίνας

Comments

comments

aristotelis filaktos

Είμαι ο Αριστοτέλης ή γνωστός και ως DarkMagician (ναι ακόμα δεν είμαι σίγουρος αν το nickname που διάλεξα είναι αυτό που ήθελα, αλλά τώρα πάει, δεν αλλάζει :P ). Γεννημένος το 1995 και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολούμουν με το gaming, από το Gameboy και διάφορες κονσόλες, όσο και με το pc. Πλέον η αλήθεια είναι ότι το pc και τα online games με έχουν κερδίσει. Αυτή τι στιγμή σπουδάζω γραφίστικη καθώς και πληροφορική. Μιας και το gaming αλλά και τα anime είναι κάτι που μου αρέσουν πολύ έφτιαξα ένα site σχετικό με αυτά που μάλλον θα το ξέρετε (ελπίζω δηλαδή) το GameSenpai.gr.