Το Rocket League Esports εξελίσσεται τόσο γρήγορα που φαίνεται σαν να περιπλανιέται στο Free Play με απεριόριστο boost. Ο αγώνας μεταξύ της Team Dignitas και της NRG στη season 5, που πλέον έχει “γραφτεί” στις μνήμες μας με φράσεις όπως “This is Rocket League” και “Its a corner”, είναι μία απόδειξη για το πάθος των Pro και των fans. Η season 6 ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο και υπάρχει μεγάλη χαρά για το community, του οποίου η κίνηση και η φιλοδοξία προωθούσαν και προωθούν τα Rocket League Esports σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Έτσι, για να συνεχίσει να αναπτύσσεται το Rocket League Esports, πρέπει το οικοσύστημα των κοινοτικών τουρνουά να είναι επιτυχημένο και πρέπει να υπάρξει ένας χώρος για την νέα γενιά των επαγγελματιών του Rocket League.

Για αυτό το λόγο, η Psyonix ξεκινάει τον Οκτώβριο το Renegade Cup. Το τουρνουά αυτό, θα περιλαμβάνει μια σειρά τεσσάρων διαδοχικών μηνιαίων τουρνουά από τον Οκτώβριο έως τον Γενάρη, τα οποία θα δημιουργηθούν απο τους διοργανωτές του Rocket League community που θα κορυφωθούν σε ένα τριήμερο online event και θα φιλοξενείται από την ίδια την Psyonix, που ονομάζεται Renegade Cup Finals.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μία γενική ματιά για το Renegade Cup:
>
Η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική θα έχουν από ένα Renegade Cup και Renegade Cup Finals το καθένα.
>Οι ομάδες για να μπουν στους τελικούς των Renegade Cups, πρέπει είτε να νικήσουν ένα από τα μηνιαία τουρνουά, είτε να μαζέψουν αρκετούς πόντους κατά την διάρκεια των τεσσάρων μηνών.
>Οι πόντοι θα κερδίζονται ανάλογα από την θέση στα μηνιαία τουρνουά.
>Κάθε τουρνουά θα έχει έπαθλο 5.000$.
>Τα τουρνουά θα μεταδίδονται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη
>Ο τελικός του τουρνουά της κάθε περιοχής θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2019 και θα έχει έπαθλο 20.000$ το καθένα.

Ο στόχος του Regenade Cup είναι να δυναμώσει τους διοργανωτές του community, ώστε να διοργανώσουν τα επόμενα τουρνουά έτσι όπως τα φαντάζονται. Κάθε μήνα θα υπάρχει και ένας νικητής που θα προκρίνεται για τους τελικούς του Regenade Cup και θα είναι μία από τις 32 ομάδες που θα λάβουν τους πόντους του τουρνουά. Παρακάτω θα δείτε την ανάλυση των πόντων.

Τέλος, τα Regenade Cup θα φιλοξενούνται στην Rocket Baguette για την Ευρώπη και στα Rival Esports για την Βόρεια Αμερική.