Έχεις τυπώσει μπλουζάκια με Synchro και φοβάσαι οτι βγήκαν εκτός μόδας;

Συχνάζεις σε νεκροταφεία;

Σου αρέσει το Thriller του Michael Jackson;

Ε τότε αυτό το άρθρο είναι για ‘σένα!

Ναι ναι, το έχουμε πει άπειρες φορές, τα Links είναι εδώ, ναι δεν μπορεί να παίξει τίποτα πλέον, ναι πρέπει να χέζουμε τα βρακιά μας από το φόβο, όμως κάπου στο παρελθόν είχαμε αναφερθεί και σε κάτι που μπόρεσε και προσαρμόστηκε άριστα στην νέα αυτή εποχή. Ένα Synchro τέρας που, εφόσον γλύτωσε από την λίστα (for some reason), μπορεί να spamαριστεί ξανά και ξανά σαν τις παλιές καλές εποχές. Οι περισσότεροι θα το μαντέψατε μέχρι τώρα αλλά ας το πούμε και για τα λιγότερο λαμπρά αστεράκια ανάμεσά σας. Είναι ο Psy-Framelord Omega (οk τώρα;).

Αν και γαμάτος, έχει ένα πολύ σοβαρό μειονέκτημα. Είναι Synchro, που σημαίνει οτι χρειάζεται και ένα main deck (μα τι παράλογες απαιτήσεις είναι αυτές…;) για να τον κατεβάζει. Και εδώ τα πράγματα είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό προβλέψιμα, the way to go είναι μέσα από το νεκροταφείο. Zombie spam σας τον παλιό καλό καιρό. Solitaire, Uni-Zombie και Mezuki είναι το base combo, το ξέρουν μέχρι και τα deckbox, αλλά εμείς θα το πάμε ένα βήμα παραπέρα. Ένα ολόκληρο deck με Zombie core στημένο έτσι ώστε να κάνει μόνο ένα πράγμα: να spamάρει 8άρια Synchro.

Δεν έχουμε κάποια καινούρια ή άγνωστη κάρτα στο build, ούτε κάποια honorable mention, όλες οι κάρτες είναι γνωστές είτε μέσα από Zombie decks είτε από Synchro spam όπως κάποια Quasar-o-decks. With no further ado λοιπόν, πάμε να δούμε τη λίστα και θα έχουμε αρκετή δουλείτσα αργότερα για να εξηγήσουμε τα πιο βασικά combos του deck στο section παρακάτω.

Το build:

MONSTER CARDS (23):

3 Shiranui Solitaire
3 Uni-Zombie
3 Mezuki
3 Destiny Hero – Malicious
1 Shiranui Specctralsword
1 Plaguespreader Zombie
1 Red Resonator
1 Synkron Resonator
2 Summoner Monk
2 Performage Hat Tricker
1 Dark Grepher
1 Glow-Up Bulb
1 Level Eater

SPELL CARDS (17):
2 Book of Life
2 Twin Twisters
3 Hand Destruction
2 Jewels of the Valiant
2 Chaos Zone
1 Metalfoes Fusion
1 Instant Fusion
1 One for One
1 Soul Charge
1 Burial from the Different Dimension
1 Foolish Burial

EXTRA DECK (15):

1 Reaper on the Nightmare
3 Psy-Framelord Omega
1 Trishula, Dragon of the Ice Barrier
1 Shiranui Shogunsaga
1 Void Ogre Dragon
1 Scrap Dragon
1 Crystal Wing Synchro Dragon
1 Beelze of the Diabolic Dragons
1 Stardust Dragon
1 Ancient Fairy Dragon
1 Stardust Charge Warrior
1 Shiranui Samuraisaga
1 Formula Synchron

(Από τα λίγα deck profiles που σου δίνω και το extra deck. Aναγκαίο γιατί αν σε αφήσω μόνο σου θα τα κάνεις ρόιδο.)

(Disclaimer: ΔΕΝ είναι δειγματικό build. ΜΗΝ κάνεις αλλαγές ειδικά στο main deck, δεν πρόκειται για κάποιο net-decked build εδώ. Οι ισορροπίες και οι αναλογίες είναι έτσι μετά από πολύ δουλειά και testing, αν το αλλάξεις μόνο χειρότερα μπορείς να το κάνεις.)

Mέθοδοι – στρατηγικές

Ας ξεκινήσουμε από τα απλά. Τι θέλουμε να κάνουμε; Level 8 spam. Πως το κάνουμε; Με προσοχή. Αφήνοντας στην άκρη το κλασικό combo του Solitaire που όλοι ξέρουνε (με Uni-Zombie και Mezuki), εδώ προσπαθούμε να χτίσουμε πιθανώς πάνω σε αυτό με τα effect των Jewels, Chaos Zone και Hand Destruction για να πολλαπλασιάσουμε το swarm από Synchro materials που μπορούμε να φτήσουμε στο γήπεδο σε ένα γύρο. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, και όχι μόνο, βρίσκεται μέσα και η Malicious engine παρόλο που τα level 2 tuners είναι μόνο τρία. Μέτρια χέρια που περιέχουν μόνο το Spectralsword και ένα τρόπο να φύγει Malicious στο grave αυτομάτως γίνονται playable. Επίσης δουλεύει πολύ σωστά με Jewels.

Μonk και Hat Tricker προσφέρουν extra level 4 για το ήμισυ κάποιου Synchro.

Το effect του Omega μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο μέσα σε κάποια Main Phase. Αν μιλάμε για Main Phase του αντιπάλου, υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξεις. Μιας και ο turn player στην αρχή κάθε Phase του έχει το δικαίωμα να κάνει αυτός κάποια κίνηση χωρίς να μπορεί ο αντίπαλος να κάνει κάτι πριν από αυτό, μπορεί να το εκμεταλλευτεί κάνοντας για παράδειγμα set 2 από τις 3 κάρτες στο χέρι του στην Main Phase του (ΔΕΝ μπορείς να απαντήσεις με κάποιο Fast effect σε κάτι το οποίο δεν ξεκινάει chain, και το set δεν το κάνει) και αμέσως μετά να κάνει summon το μοναδικό τέρας που του έμεινε στο χέρι. Εδώ είναι η πρώτη στιγμή που ο αντίπαλος (εσύ ο κακομοίρης με τους 3 Omega να αράζουν την πέτσα τους στο γήπεδό σου) μπορεί να απαντήσει με κάποιο Fast effect. Τώρα όμως είναι πολύ αργά μιας και από 3 κάρτες ο turn player έχει τώρα 0 στο χέρι του, άρα πάπαλα effect Omega.

Αγάπησε την Chaos Zone. Μια Field spell άγνωστη στο 95% των παιχτών, μαζεύει πανεύκολα counters σε αυτό το deck μιας και κάθε φορά που κάνεις effect Omega η Field παίρνει τουλάχιστον ένα counter (ή δύο αν ο Omega κάνει banish τέρας από το χέρι του αντιπάλου). Ξαναφέρε πίσω Mezuki για το Synchro play με τον lv4 Uni-Zombie και μετά συνέχισε τα plays με το Mezuki που ξαναπήγε στο grave.

Όσοι στο παρελθόν είχαν ασχοληθεί με κάποιο duel puzzle deck, κυρίως Quasar synchro spam, θα το λατρέψουν. Σε κάθε γύρο οι επιλογές σου είναι πάρα πολλές και πρέπει να παιχτούν με τη σωστή σειρά για να αποδώσουν στο μέγιστο.

Pro tip #1: Μιας και το peak του deck είναι 3 Οmega στις Main monster zones και ένα ακόμα Level 8 Sycnhro την Extra zone, κράτα καβάντζα τον Spectralsword για το τέλος, αν αυτό είναι δυνατό. Είναι το πιο εύκολο play για summon Crystal Wing.

Pro tip #2: Kάνε abuse την Shogunsaga. Και στην Extra monster zone να έρθει πριν κατέβουν και οι 3 Omega, μπορείς πάντα να την κάνεις tribute με το effect του Solitaire και μετά να την σηκώσεις με Μezuki.

To deck δεν θα το έλεγες και fun, είναι αρκετά ισορροπημένο και γρήγορο για να μπορεί να σταθεί απέναντι σε πολύ πιο πρόσφατα decks. Όσοι νομίζουν οτι το έχουν (γιατί μόνο εύκολο δεν το λες), ας το δοκιμάσουν.