Game ReviewsReviews

Outriders Review

Σε όλους αρέσουν τα παιχνίδια με κουλ πρωταγωνιστές και υπερδυνάμεις. Εντυπωσιακά όπλα, πανοπλίες και λέξεις που δεν κάνει να ακούει ο μικρός αδερφός σας. Έτσι λοιπόν η People Can Fly έπλασε το Outriders, γεμάτο δράση και υπερβολή. Ίσως όμως, λίγο παραπάνω υπερβολή από ότι θα έπρεπε. Πάμε να δούμε μαζί τι σημαίνει αυτό καθώς αναλύουμε το Outriders.

Ένας καινούργιος κόσμος

Καλώς ήρθατε στον πλανήτη Enoch, την τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας. Μετά την καταστροφή της γης οι τελευταίοι επιζώντες ήρθαν στον καινούργιο πλανήτη για να επιβιώσουν. Ο πρωταγωνιστής βρίσκεται ανάμεσα στο πρώτο κύμα ανθρώπων που θα κατέβουν για να ελέγξουν την βιωσιμότητα του Enoch. Οι λεγόμενοι Outriders λοιπόν, καθώς εξερευνούσαν τον καινούργιο αυτόν κόσμο συνάντησαν μπροστά τους ακραία καιρικά φαινόμενα και μία καταιγίδα (Anomaly) που σκότωνε όποιον την άγγιζε. Ο παίκτης μας άγγιξε την καταιγίδα και αντί να γίνει σκόνη απέκτησε τρομερές υπερδυνάμεις. Δυνάμεις που θα αξιοποιήσει πολύ αργότερα αφού μπήκε σε Cryosleep για 30 χρόνια.

Outriders Review

Η κατάσταση στον πλανήτη μετά από τόσο καιρό είναι ακόμα χειρότερη. Για άλλη μια φορά οι άνθρωποι πολεμάνε μεταξύ τους, αλλά και με τους ντόπιους του πλανήτη. Ο πρωταγωνιστής μας, όντας ο τελευταίος Outrider αλλά και Altered ξεκινάει ένα ταξίδι για να βρει ένα μέρος σε αυτόν τον κόσμο που θα είναι φιλόξενο και κατοικήσιμο χωρίς καταιγίδες. Σε γενικές γραμμές η ιστορία είναι πολύ απλή και κάπως αδιάφορη. Ο χαρακτήρας προσπαθεί να είναι ‘’υπερβολικά κουλ’’ όπως ανέφερα παραπάνω, με αποτέλεσμα να γίνεται αντιπαθητικός και κακός. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες δε, είναι ακόμα πιο αδιάφοροι, εκτός από έναν-άντε δύο, και το λυπητερό είναι πως ο πρωταγωνιστής δεν είναι μέσα σε αυτούς τους δύο…

Outriders Review
Το Crew

Παρόλα αυτά ένα τέτοιο game δεν ξεχωρίζει για την ιστορία του αλλά για το Gameplay. Η συνταγή είναι η γνωστή third person shooter RPG με βασικό στόχο το Loot και την αναβάθμιση του παίκτη.

Δυνάμεις από άλλον πλανήτη

Όποιος επιζήσει το Anomaly (στατιστικά σύμφωνα με το παιχνίδι επιζεί μόνο το 0,003%) τότε ήρθε η ώρα που διαλέγει Class. Τα 4 βασικά Class όπως θα δείτε και στην παρακάτω εικόνα είναι ο Pyromancer, Technomancer, Devastator και Trickster:

Outriders Review

Ανάλογα τον τρόπο που επιθυμείτε να παίξετε τότε θα διαλέξετε και το κατάλληλο Class. Φυσικά, το καθένα έχει τις δικές του ικανότητες, passives αλλά και Subclasses. Να σημειωθεί επίσης πως ότι και να διαλέξετε  το Aggressive gameplay είναι μονόδρομος ακόμα και για τον Sniper (Technomancer) της ομάδας. Ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσονται οι χαοτικές μάχες δεν αφήνουν περιθώρια για στρατηγική προσέγγιση και άμυνα, πράγμα που καθιστά την κάλυψη σχεδόν αχρείαστο mechanic. Κάθε Class έχει από 8 διαφορετικά ενεργά skills και μπορείτε να έχετε μέχρι 3 πάνω σας.

Outriders Review
Devastator skill set

Την μεγαλύτερη όμως έμφαση θα κληθείτε να δώσετε στο Subclass. Σχεδόν σε κάθε Level up παίρνετε και ένα Ability point για να το ξοδέψετε σε ένα ικανοποιητικά μεγάλο πίνακα που προσφέρει buffs, Ability CD και πολλά άλλα.

Outriders Review
Trickster Subclass

Αφού ολοκληρώσετε ένα Subclass θα λάβετε και το συγκεκριμένο Buff ανάλογα την κατηγορία. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να δοκιμάσετε διαφορετικό δρόμο ή απλά να σκορπίσετε τα points μπορείτε πάντα να κάνετε reset τους πόντους σας.

Στις κάνες και στις κάπες

Το μεγάλο Highlight σε ένα παιχνίδι όπως το Outriders είναι φυσικά τα όπλα, οι πανοπλίες και το αμέτρητο loot. Παρόλο που το Shooting δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο από θέμα βαρύτητας, διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά. Υπάρχουν αρκετά είδη όπλων όπως αυτόματα, ημιαυτόματα, καραμπίνες, αυτόματες καραμπίνες, SMG, LMG, Sniper rifles, Marksman Rifles, πιστόλια, περίστροφα αλλά δυστυχώς, δεν υπάρχουν τα γνωστά σε όλους RPG. Φυσικά, υπάρχει το Rarity σύστημα που ξεκινάει από Common και φτάνει μέχρι σε Legendary (και στις πανοπλίες).

Outriders Review

Όσον αφορά τις πανοπλίες ισχύουν τα ίδια όπως με τα όπλα. Το μεγάλο θετικό είναι πως το Outriders γνωρίζει τι παιχνίδι είναι και έχει αρκετά μεγάλη ποικιλία έτσι ώστε ο παίκτης να έχει πάντα και κάτι καινούργιο. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του όμως είναι τα MODS. Σε αρκετά παιχνίδια αγνοούνται, όμως το Outriders τα χρησιμοποιεί για να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω που θέλουμε. Ποιος δε θέλει μαζί με σφαίρες να φεύγουν και κεραυνοί ή αλυσίδες ή ακόμα και ολόκληρες αμμοθύελλες.

Outriders Review
Mods

Υπάρχουν 3 Mod Tiers με το 1 τα απλά και 3 τα πιο δυνατά. Ανάλογα το rarity του όπλου ή του armor που θα βρείτε, θα ανακαλύψετε και το σχετικό mod. Στο κομμάτι της πανοπλίας τα Mods βοηθάνε τα Abilities σας. Για παράδειγμα, ένα Mod μπορεί να σας αυξήσει το Damage ενός Ability ή να μειώσει σημαντικά το CD του. Πιο δυνατά Mods μπορεί να σας δώσουν και δεύτερη χρήση μίας ικανότητας πριν το Cooldown. Εάν κάνετε Dismantle ένα κομμάτι με Mod τότε το έχετε για πάντα διαθέσιμο και μπορείτε να το βάλετε και σε άλλα όπλα. Να σημειωθεί πως ένα μεγάλο κομμάτι του endgame υπάρχει για την εύρεση των High Tier Mods.

Ένας Αφιλόξενος κόσμος γεμάτος περιπέτεια και κινδύνους

Μας αρέσει το κυνήγι, αλλά πόσο;

Τα side quests του Outriders αφήνουν μία γλυκόπικρη γεύση. Αρχικά είναι όλα είτε Fetch-Quest, είτε πήγαινε σκότωσε αυτόν-Quest. Το ενδιαφέρον πέρα από το loot είναι οι χαρακτήρες που συναντάς μέσα από αυτά. Ύστερα υπάρχουν τα Hunting Quest (σκότωσε το τάδε τέρας) και τα Most Wanted Quests (σκότωσε τον τάδε κακούλη). Τέλος, υπάρχουν και τα Historian Quests όπου μαζεύεις ένα συγκεκριμένο collectable για να πάρεις loot. Δεν είναι άσχημα απλά έπρεπε να μπει και κάτι διαφορετικό.

Μετά το τέλος, η αρχή

Το υλικό που έχει να προσφέρει το Outriders μετά τον τερματισμό της κύριας ιστορίας είναι αρκετό. Για αρχή ξεκλειδώνετε τα Expeditions και τα Final Boss.

Outriders

Το Challenge Tier είναι παρόμοιο με το World Tier, ανεβάζει δηλαδή την δυσκολία των Expeditions έτσι ώστε να λάβετε καλύτερο loot. Τα Expeditions είναι αποστολές μεγάλης εμβέλειας που σκοτώνετε εκατοντάδες εχθρούς. Εάν τους νικήσετε σε καλό χρόνο τότε θα πάρετε καλό loot, αν όχι θα πρέπει να ξανά προσπαθήσετε. Το Final Fight είναι ουσιαστικά το μεγάλο Raid του Outriders, που φυσικά μόνοι σας δε θα τα καταφέρετε ποτέ. Γενικά, το endgame είναι ένα ατελείωτο κυνήγι για δυνατό loot και αναβάθμιση όπλων και πανοπλίας. Είναι ότι χρειάζεται ένας φαν των shoot n loot games και προσφέρει πολλές ώρες διασκέδασης.

Η ομορφιά του Enoch

Outriders

Όσον αφορά το Level design, η εταιρία ανάπτυξης έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά. Σχεδόν όλες οι περιοχές είναι διαφορετικές, μεγάλες και πανέμορφες. Αυτό που ίσως δεν αρέσει σε κάποιους που το παιχνίδι είναι sandbox και όχι Open world.

Outriders

Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι. Αρκετές φορές υπάρχουν τόσο μεγάλα Framedrops (στην έκδοση του PS4 φαίνονται πολύ περισσότερο από τις εκδόσεις σε PC και Xbox Series X που δοκίμασε η ομάδα μας) που δεν καταλαβαίνεις που βρίσκεσαι. Τα Animations είναι ικανοποιητικά αλλά τίποτα το τρομερό, το lyp sync μάλλον ξεχάστηκε κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και τέλος το Voice Acting πολύ μέτριο. Τόσο μέτριο που πολλές φορές καταντάει cringe. Επίσης, το soundtrack του μας αφήνει σίγουρα με ανάμεικτα συναισθήματα. Είναι κάτι που ξεχνιέται εύκολα, παρόλο που η ροκ μουσική μέσα στον πανικό των τεράτων είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

Ποια χρονιά έχουμε;

Το μεγαλύτερο αρνητικό κατά την άποψη μας είναι το λάθος με τα Loading screens και τα ανούσια Cutscenes. Για παράδειγμα, βρισκόμαστε σε μία περιοχή και για να περάσεις απέναντι πρέπει να πηδήξεις ένα μικρό κενό. Εκεί, λογικά αφού λειτουργεί και με instances, απλά θα περίμενες να δεις ένα απλό Loading Screen. Όμως, αυτό που συναντάς είναι ένα Loading Sceen, ένα cuscene ενός δευτερολέπτου που πηδάει απέναντι και μετά άλλο ένα Loading Screen. Μάλιστα, αυτό θα το δείτε ότι μία και δύο φορές σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά 3 με 4 φορές σε κάθε Quest σας. Κάτι τέτοιο σε παιχνίδι του 2021 είναι απαράδεκτο και καθυστερούν πολύ τον παίκτη. Ειδικά όταν τα Loading Screens δεν είναι στο Xbox Series X για να κρατούν μισό δευτερόλεπτο, αλλά στην έκδοση του PS4, που διακόπτει συνεχώς τη ροή.

Η ομορφιά καταρρέει

Παρόλο που υπάρχουν καθυστερήσεις και framedrops, και επειδή το “χειρουργείο” έγινε σε απλό PS4, όπου ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο τα προβλήματα, δυστυχώς δεν είναι τα μόνα… Υπάρχουν αρκετά bugs που συμβαίνουν σε όλους και επηρεάζουν αρκετά την εμπειρία. Συγκεκριμένα, συναντήσαμε προβλήματα με bugs στον ήχο, αιωρούμενα όπλα και αποστολές που δε φόρτωναν το objective με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική επανεκκίνηση. Τα μεγαλύτερα bugs όμως γίνονται στο CO-OP.

Outriders
Flying gun

Αρκετά από τα bugs είναι αστεία, όμως υπάρχουν και αρκετά που καταστρέφουν το παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα, το καινούργιο bug που διαγράφει εντελώς το inventory ενός παίκτη πετώντας όλες τις ώρες που έχει επενδύσει στα σκουπίδια. Δε συμβαίνει σε όλους, όμως είναι μεγάλο αρνητικό. (Διαβάστε περισσότερα για το συγκεκριμένο bug εδώ.)

Εν κατακλείδι

Το Outriders είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι χωρίς κάτι ιδιαίτερο να προσφέρει. Η ιστορία του είναι αδιάφορη και τα bugs που έχει δεν το κάνουν αρκετά ελκυστικό προς το κοινό. Παρόλα αυτά, έχει πολύ ωραίο gameplay με αρκετές επιλογές, συνδυασμούς και μπόλικο υλικό που θα σας κρατήσει συντροφιά αρκετές ώρες. Είναι μία καλή επιλογή για τους φίλους του είδους αλλά και για αυτούς που θέλουν κάτι χαλαρό. Όσοι το έχετε μέσω του Gamepass αξίζει σίγουρα να το δοκιμάσετε, οι υπόλοιποι όμως πρέπει να το σκεφτείτε σοβαρά πριν δώσετε το αξιοσέβαστο ποσό ενός triple A παιχνιδιού. Ειδικά όταν σε πολλούς τομείς, δεν το βγάζει προς τα έξω…

Outriders

Διαβάστε επίσης το Guide μας για να ξεκινήσετε σωστά το Outriders.

Διαβάστε επίσης το Review του Narita Boy.

Outriders Review

Outriders

6.5

6.5/10

Θετικά

  • Μεγάλη ποικιλία σε όπλα και loot
  • Διασκεδαστικό και αρκετά chalenging
  • Αρκετό υλικό για endgame
  • Όμορφος κόσμος και σαν ιδέα και σαν υλοποίηση

Αρνητικά

  • Τελείως αδιάφορη ιστορία και χαρακτήρες
  • Πολλά bugs και αρκετά frame drops
  • Ανούσια και πάμπολλα Loading Screens και cutscenes του ενός δευτερολέπτου
  • Προβλήματα στο CO-OP

senior k

Gamer απο πολύ μικρή ηλικία και με πρώτο παιχνίδι το Halo 2. Ύστερα λάτρεψα τα AC, τα Jrpg και τα απαίσια memes που μέχρι και σήμερα φτιάχνω. Λατρεύω επίσης τα Anime και το DnD, ενώ ταυτόχρονα είμαι από τους λίγους console only players.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.