Owari No Seraph (Seraph Of The End)

1η Σεζόν: 12 Επεισόδια (04/04/2015 – 20/06/2015)

Ένας ιός που εμφανίστηκε μυστηριωδώς κόντεψε να εξαλείψει το ανθρώπινο είδος, με τους μόνους επιζώντες να είναι παιδιά με μέγιστο όριο ηλικίας τα 13 έτη. Αυτό αποτέλεσε την κατάλληλη ευκαιρία ώστε τα βαμπίρ να κυριαρχήσουν εις βάρος της ανθρωπότητας. Συγκεκριμένα, τα βαμπίρ θέλουν να τροφοδοτούνται με φρέσκο αίμα, και γι’ αυτό επιτρέπουν στους «σκλάβους» τους να ζουν. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας (Hyakuya Yuuichiro) ζει σε ένα ορφανοτροφείο μαζί με μερικά ακόμα παιδιά, υπό την επίβλεψη των βαμπίρ. Αυτή η καταπιεστική κατάσταση τον έκανε να θέλει να σκοτώσει όλα τα βαμπίρ, και να διεκδικήσει την ελευθερία του, αλλά και της «οικογένειας» του. Ας δούμε πως οι άδηλες φιλοδοξίες του θα εξελιχθούν σε σχέδια, και πως τα σχέδια θα επηρεάσουν τη ζωή και το μέλλον του…

2η Σεζόν: 12 Επεισόδια (10/10/2015 – 26/12/2015)

Η δεύτερη σεζόν ξεκινάει με τον Yu να γνωρίζει ήδη ότι ο παιδικός του φίλος – Michaela – δεν είχε πεθάνει, αλλά έχει γίνει βαμπίρ. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Yu προσπαθεί να βρει πληροφορίες σχετικά με το αν είναι εφικτό για ένα βαμπίρ να γίνει άνθρωπος. Βέβαια, ακόμα και αν αυτό είναι δυνατό, πρώτα θα πρέπει να βρει τον Michaela και για να το πετύχει αυτό, εκπαιδεύεται τόσο ο Yu, όσο και η ομάδα του. Σε έναν μήνα, τα βαμπίρ πρόκειται να επιτεθούν στην πόλη του Tokyo, και με κάποιον τρόπο το μαθαίνει αυτό ο ανώτερος του Guren. Έτσι, ένα τάγμα του οποίου θα ηγείται ο Guren, συμπεριλαμβανομένων και η ομάδα του Yu, πρόκειται να σταλεί στην πόλη Nagoya, ώστε να αιφνιδιάσουν τα βαμπίρ. Δείτε την συγκλονιστική δεύτερη σεζόν του Owari No Seraph που ξεχειλίζει από δράση και μάχες!

 

Μέχρι τώρα, υπάρχει δύο σεζόν των 12 επεισοδίων. Πληροφορίες για επικείμενη ταινία δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας ακόμη, ωστόσο γνωρίζουμε ότι θα υπάρχει ένα επισόδιο special, και αναμένεται και ένα επεισόδιο OVA στις 02/05/2016. Τα χαρακτηριστικά του anime, είναι τα παρακάτω:

  • Πρώτα απ’ όλα, το anime πραγματεύεται το στοιχείο του υπερφυσικού, απεικονίζοντας την ύπαρξη φανταστικών όντων, αλλά και ικανοτήτων που ξεφεύγουν από τα ανθρώπινα δεδομένα.
  • Η δράση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτό το έργο, με τις δε μάχες να επιτρέπουν στην δράση να κορυφωθεί.
  • Τέλος, το δράμα αποτελεί καθοριστικό ρόλο στο Owari No Seraph, διαμορφώνοντας τη συμπεριφορά του πρωταγωνιστή, και επιτρέποντας τη δημιουργία πιο ισχυρών δεσμών με τα πρόσωπα που συνδέονται με αυτόν.

Το anime έχει δεχθεί αρκετές αρνητικές κριτικές, καθώς φαίνεται ότι το όλο θέμα μοιάζει αρκετά με το Shingeki No Kyojin. Κατά τη γνώμη μου, ήταν καλό και δεν μετάνιωσα που το είδα. Σε κάποιον που έχει δει λιγοστά anime και επειδή ο χρόνος είναι πολύτιμος, θα το πρότεινα, αλλά όχι ανεπιφύλακτα. Ωστόσο, για κάποιον που έχει δει αρκετά anime και πιθανότατα να έχει εξαντλήσει τα “πολύ καλά”, δεν νομίζει ότι χάνει κάτι αν δοκιμάσει να δει το Owari No Seraph.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το anime προέρχεται από manga, το οποίο εκδίδεται από τις 3/09/2012.

Anime Info:
Episodes: 24
Aired: 04/04/2015
Finished: 27/12/2015

By Κουκόλης Βαγγέλης

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *