Σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης Bluehole, το PlayerUnknown’s Battlegrounds θα κυκλοφορήσει την πλήρη έκδοσή του λίγο πιο αργά από το αναμενόμενο. Ο τίτλος ήταν προγραμματισμένος να βγει από Early Access και να κυκλοφορήσει σε PC στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά τελικά η ημερομηνία μεταφέρθηκε πριν το τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2017.

Ο δημιουργός του PlayerUnknown’s Battlegrounds, ο Brendan Greene δήλωσε: “Έχω συνειδητοποιήσει ότι περιορίζοντας την ημερομηνία κυκλοφορίας σε ένα συγκεκριμένο μήνα, μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στο να κυκλοφορήσουμε ένα πλήρες game, οδηγώντας στην απογοήτευση της κοινότητας. Έτσι, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε λίγο την ημερομηνία από το αρχικό εξαμηνιαίο χρονικό πλαίσιο, αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω πως σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε την κυκλοφορία του πλήρες game πριν το τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2017”.

Δεν είναι σαφές εάν ο Greene εννοεί το τέλος αυτού του ημερολογιακού έτους ή αν αναφέρεται στο οικονομικό έτος του 2017. Εάν ισχύει η δεύτερη περίπτωση, αυτό σημαίνει πως το PlayerUnknown’s Battlegrounds θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του Μαρτίου 2018. Ο δημιουργός συνέχισε λέγοντας πως εκείνος και η ομάδα του θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν εβδομαδιαία και μηνιαία updates μέχρι την κυκλοφορία της πλήρους έκδοσης, καθώς θέλουν να βεβαιωθούν πως όταν κυκλοφορήσει, ο τίτλος θα είναι στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του.

Η Bluehole σχεδιάζει να προσθέσει κι άλλο περιεχόμενο, όπως νέα όπλα, καλύτερα animations, καλύτερα εφέ καιρού και μελλοντικά υποστήριξη mods. Σύντομα θα έρθει ένας νέος χάρτης στο game, ο οποίος είναι πρακτικά μια έρημος. Επίσης, θα προστεθεί και μια αρένα τοποθετημένη στις χιονισμένες περιοχές της Αδριατικής. Δεν υπάρχει ακόμα κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για την κυκλοφορία των δύο περιοχών. Τέλος, σύντομα θα προστεθεί και ένα Zombies mode, στο οποίο μπορείτε να ελέγξετε τους απέθαντους και να προσπαθήσετε να νικήσετε τους ανθρώπινους εχθρούς σας.

Κατά την διάρκεια των The Game Awards η PUBG Corporation ανακοίνωσε πως το PlayerUnknown’s Battlegrounds θα βγει από το Steam Early Access στις 20 Δεκεμβρίου και θα κυκλοφορήσει η τελική του έκδοση.

Η αναμονή τελειώνει κάπου εδώ για τους fans του PUBG. Τα ξημερώματα κατά την διεξαγωγή των The Game Awards, στην σκηνή ανέβηκαν δύο άτομα της PUBG Corporation για να φέρουν τα ευχάριστα νέα στο κοινό, σύμφωνα με τα οποία η τελική έκδοση του PUBG θα κυκλοφορήσει στις 20 Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει φυσικά την αφαίρεση αυτού από το Early Access του Steam. Επίσης η PUBG Corporation ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter την προσθήκη οχήματος jet ski για το PUBG καθώς και την προσθήκη του όπου R45 six-shot revolver.

Δείτε το τρέιλερ του Desert Map που αποκαλύφθηκε στα The Game Awards 2017.

Το Aquaril, είναι το νέο όχημα που θα προστεθεί στο PUBG όπως ανακοίνωσαν οι κάτοχοί του. Πρόκειται για ένα jet ski το οποίο θα είναι διαθέσιμο τόσο στο Erangel map όσο και στο Miramar desert map. Πέραν από το νέο όχημα θα προστεθεί και το όπλο R45 revolver.