Reviews

Pokémon Legends: Arceus Review

Τα Pokémon βρήκαν το δρόμο τους

Από το 1996 που εμφανίστηκαν τα Pokémon στον κόσμο μας, η σειρά έχει εξελιχθεί πολύ. Νέα γραφικά, πιο σοβαρές συγγραφικές ομάδες, πολλά νέα τερατάκια και αρκετοί δευτερεύοντες μηχανισμοί που έκαναν πιο γλυκιά την εμπειρία. Σε όλα τα mainline games όμως, υπήρχαν πάντα κάποια παράπονα.

Γιατί τα core gameplay mechanics μένουν ίδια εδώ και 25 χρόνια; Γιατί παίζουμε το ίδιο σενάριο ξανά και ξανά, με τις αλλαγές να εντοπίζονται μόνο στα πρόσωπα και τα Pokémon; Γιατί ένας άνθρωπος που έζησε το μεγαλείο του Pokémania, να αναγκάζεται να βλέπει τη σειρά που αγάπησε, να βαλτώνει εδώ και τόσο καιρό; Πόσο πρέπει να στηρίξουμε την Game Freak, ώστε επιτέλους να κάνει το επόμενο βήμα και να μας δώσει αυτό που αξίζουμε και έπρεπε να είχαμε πάρει εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία;

Pokémon Legends: Arceus Review

Στις 26 Φεβρουαρίου 2021, όλοι οι φίλοι του Franchise, αν μην τι άλλο, αυτό άλλαξε. Το πρώτο, επίσημα, open world Pokémon game ήταν γεγονός και θα ερχόταν ένα χρόνο αργότερα, στις 28 Ιανουαρίου 2022, φυσικά αποκλειστικά για το Nintendo Switch. Εμείς, μέσω της CD Media είχαμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε. Πάμε να δούμε και μαζί όμως, τι αλλάζει, πόσο καλά τα καταφέρνει και αν τελικά αυτές οι όσες αλλαγές έχει, κάνουν καλό στη σειρά.

Τα Pokémon απέκτησαν μυστήριο

Η ιστορία μας ξεκινάει με εσάς, τον πρωταγωνιστή, να βρίσκεστε σε ένα άγνωστο μέρος, το οποίο μοιάζει κάπως “παλιό”. Όλα δείχνουν ότι ταξιδέψατε πίσω στο χρόνο, σε μια εποχή όπου τα Pokémon δεν είχαν ακόμα συμφιλιωθεί με τους ανθρώπους, και η ανθρωπότητα ζούσε υπό το φόβο τους. Εκεί, θα αναλάβετε να γεμίσετε το πρώτο Pokédex του κόσμου και μέσω αυτού, θα ζήσετε μία ιστορία γεμάτη περιπέτειες, μάχες και μυστήριο. Μυστήριο, που ξεδιπλώνεται αργά και σταθερά, καθώς εκτελείτε αποστολές για την Team Galaxy, που μόλις είχε ξεκινήσει τα πρώτα της βήματα στον κόσμο των Pokémon.

Pokémon Legends: Arceus Review
Ποιο Pokémon θα μπορούσε να αντισταθεί στο στυλ μου;

Εσείς, ως το παιδί για όλες τις δουλειές, θα διασχίσετε όλη την Sinnoh Region (που τότε ακόμα λεγόταν Hisui), ώστε να εκτελέσετε τόσο τα βασικά quests όσο και side quests, με τα οποία γεννιούνται μικρές ιστορίες μέσα στον κόσμο, καθώς οι npc που σας τα ζητάνε, θα έρθουν πρώτη φορά σε επαφή με Pokémon και οι αντιδράσεις ποικίλουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μία αποστολή ενός φρουρού, που ζητάει να του πάμε ένα Wurmple, γιατί έχει ακούσει ότι γίνεται πεταλούδα. Ένα απλό quest που ολοκληρώνεται σε 5 λεπτά, αλλά τα αποτελέσματα αυτού, τα βλέπετε σε όλο το παιχνίδι, καθώς σιγά σιγά, το Wurmple εκπαιδεύεται, εξελίσσεται, ερωτεύεται και φτάνει να γίνει αυτό που ονειρεύτηκε ο φρουρός. Ένα Pokémon πεταλούδα. Μία πολύ σημαντική διαφορά σε σχέση με προηγούμενους τίτλους της σειράς, καθώς για πρώτη φορά, ο κόσμος του παιχνιδιού μοιάζει να έχει μία ζωντάνια.

Το κεντρικό σενάριο δεν μπορούμε να το αποκαλύψουμε, αλλά ο βασικός σας στόχος έχει φύγει από το να πάρετε όλα τα εμβλήματα και να γίνετε ο καλύτερος εκπαιδευτής στον κόσμο, και έχει φτάσει σε ένα σημείο, κατά το οποίο αναγκάζεστε να πολεμήσετε κάποια τρελαμένα Pokémon, ώστε αυτά να γίνουν καλά και να σας βοηθήσουν στο ταξίδι σας. Βάζοντας κάτω και τα δύο αυτά στοιχεία, τα οποία συμβαίνουν για πρώτη φορά στην ιστορία του franchise, καταλαβαίνετε ότι τα Pokémon απέκτησαν ένα μυστήριο, καθώς δεν ξέρετε ούτε τι θα συναντήσετε, ούτε πως θα τα δεχτούν οι άνθρωποι, ούτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν.

Επιτέλους το Pokédex έγινε εργαλείο

Pokémon Legends: Arceus pokedex
Τα στοιχεία που καταχωρούνται στο Pokédex μετά από αρκετή έρευνα.

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, ο βασικός άξονας, πάνω στον οποίο ξεκινάει η περιπέτειά σας είναι η συμπλήρωση του πρώτου Pokédex στον κόσμο. Σε όλα τα προηγούμενα games της σειράς, το Pokédex συμπληρωνόταν απλά και μόνο αν πιάνατε ένα Pokémon, ενώ στο Legends: Arceus θα αναγκαστείτε όχι απλά να πιάσετε, αλλά και να παλέψετε, να τα δείτε να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες κινήσεις, να βρείτε όλες τις μορφές τους και πολλά ακόμα. Αυτό μπορεί να ακούγεται κάπως χρονοβόρο ή βαρετό, αλλά δεν είναι καθόλου, καθώς δίνει την αίσθηση ότι όντως μελετάτε το εκάστοτε πλάσμα, και όσα αναγράφονται στο Pokédex και τα θεωρούσαμε δεδομένα σε όλα τα άλλα παιχνίδια, ξεκίνησαν από εδώ και από τις προσπάθειές σας.

Εισακούσθηκαν οι προσευχές μας

Από το 2005 και το περίφημο Pokémon XD: Gale of Darkness, οι φίλοι των Pokémon ζητούν αυτό που δεν πήραν τότε. Ένα γεμάτο open world game, το οποίο θα έχει free roaming, πολλούς τρόπους μετακίνησης, πάρα πολλά Pokémon και άπειρες ώρες περιεχόμενο. Αν και δεν τα πήραμε όλα, η Game Freak αποφάσισε όντως να κάνει ένα μεγάλο βήμα, και να εισακούσει τις προσευχές (και τις φωνές) μας, δίνοντάς μας ένα (σχεδόν) open world game, πολλαπλούς τρόπους μετακίνησης με τα Pokémon μας και μέσω των αποστολών, πραγματικά πολλές ώρες περιεχόμενο.

Pokémon Legends: Arceus map
Ο χάρτης της Hisui region.

Ξεκινώντας με τον ανοικτό κόσμο που μας υποσχέθηκαν, αυτός χωρίζεται σε 7 αυτοτελείς περιοχές, συμπεριλαμβανομένου και του Jubilife Viilage, όπου ξεκινάτε το ταξίδι σας. Κάθε περιοχή αποτελείτε από τα rest areas στα camps, όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε, να αλλάξετε την ομάδα σας, να αναβαθμίσετε το Pokédex σας και να φτιάξετε, να αγοράσετε ή να πουλήσετε αντικείμενα, αλλά και τα lands, στα οποία κατοικούν άγρια Pokémon και προσπαθούν είτε να σας βλάψουν, είτε να κρυφτούν. Όπως είχαμε δει και στα Pokémon Sword και Shield, έτσι και στο Pokémon Legends: Arceus, τα Pokémon φαίνονται καθώς περιφέρονται στα wildlands, κάνοντας τη δουλειά σας άλλες φορές δύσκολη και άλλες εύκολη. Η μεγαλύτερη δυσκολία που θα συναντήσετε όμως. ειδικά στην αρχή του παιχνιδιού, είναι τα εξαγριωμένα Pokémon, καθώς αυτά πιάνονται πολύ πιο δύσκολα, έχουν πολλαπλάσιες δυνάμεις, είναι πολύ περισσότερα lvl και δεν κάνουν με τίποτα πίσω και αναγκαστικά πάτε για μάχη.

Pokémon VS Pokémon

Οι μάχες τώρα, ενώ έχουν παραμείνει στον κλασσικό μηχανισμό πέτρα ψαλίδι χαρτί, όπου το ένα element τρώει το άλλο, έχει προστεθεί ένα επιπλέον layer στρατηγικής, καθώς μπορείτε να κάνετε τα χτυπήματά σας είτε πιο γρήγορα (Agile Style), για να κερδίσετε γύρους, χάνοντας ζημιά, είτε πιο δυνατά (Strong Style) για να θυσιάσετε ταχύτητα για damage. Μία καλοδεχούμενη προσθήκη, που μέχρι να την τελειοποιήσετε στρατηγικά στο μυαλό σας, θα σας φανεί αρκετά παράξενη, αλλά εξελίσσει πολύ το σύστημα που είχε παραμείνει ολόιδιο από το 96′ έως σήμερα.

Pokémon Legends: Arceus
Ο ανοικτός κόσμος του Pokémon Legends: Arceus.

Μία ακόμα διαφορά που εντοπίσαμε είναι στη συσχέτιση αναγραφόμενου damage κίνησης με πραγματικό damage. Σε προηγούμενους τίτλους της σειράς, το να έχεις καλές κινήσεις ήταν αρκετά σημαντικό, αλλά όχι όσο σημαντικό είναι στο Pokémon Legends: Arceus. Η διαφορά του 30 με το 40 damage πλέον είναι πραγματικά μεγάλη, πράγμα που δικαιολογείται απόλυτα λόγω της ύπαρξης agile και strong modifiers στις επιθέσεις σας, που θα σας έκανε να επιλέγεται συχνότερα κάποια γρήγορη αδύναμη επίθεση, για να παίξετε ακόμα και 3 φορές πριν τον αντίπαλό σας.

Τέλος, ένας ακόμα βασικότατος μηχανισμός που έχει αλλάξει, βρίσκεται στις κινήσεις σας, οι οποίες και πάλι μπορούν να είναι μέχρι 4 , αλλά έχετε διαθέσιμο όλο το pool κινήσεων του κάθε Pokémon για να το αλλάζετε όπως θέλετε εσείς για κάθε μάχη.

Pokémon Legends: Arceus typhlosion form
Έτοιμος για μάχη!

Man VS Pokémon

Μία τεράστια καινοτομία στο Pokémon Legends: Arceus εντοπίζεται και στο ότι μπορείτε να δεχτείτε εσείς χτυπήματα από τα άγρια Pokémon, και να χάσετε τις αισθήσεις σας. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν ψάχνετε να πιάσετε κάποιο συγκεκριμένο Pokémon, αλλά σας εντοπίζει κάποιο άλλο από πίσω και σας επιτίθεται. Η Game Freak όμως, δεν σας άφησε έτσι, καθώς σας έχει προσφέρει την γνωστή από τα Dark Souls, τούμπα, με την οποία μπορείτε να περάσετε μέσα από φωτιές, νερά, αέριδες ή ότι άλλο μπορεί να σας εκσφενδονίσουν οι εχθροί. Αν είστε αρκετά άτυχοι ώστε να φάτε έναν αριθμό χτυπημάτων, χάνετε τις αισθήσεις σας και γυρνάτε στην πιο κοντινή βάση έχοντας χάσεις κάποιες προμήθειες.

Boss Fights

Περνάμε στις μάχες με τα Pokémon που χρειάζονται τη βοήθειά σας, τα λεγόμενα Boss Fights του παιχνιδιού, που αντικατέστησαν στους Gym Leaders. Εκεί, όλες οι μάχες χωρίζονται σε phases, καθώς αρχικά πρέπει να σπάσετε τον φλοιό των εχθρών σας και μετά να τους επιτεθείτε με τα Pokémon. Όσο πιο λίγο κρατάει το δεύτερο, τόσο πιο σύντομα θα αντιμετωπίσετε το phase 2 κάθε Boss, που συνήθως το κάνει πιο γρήγορο, αλλάζει τη συχνότητα των επιθέσεων και μπορεί να του προσφέρει και συνδυαστικές δυνάμεις.

Pokémon Legends: Arceus
The Man VS The Legend!

Επιστροφή των Pokémon σε τροχιά πρωταθλητισμού.

Gotta cook ’em all!

Φυσικά ο τίτλος δεν αναφέρεται στα γλυκά Pokémon, όσο ακόμα και αν ο κόσμος της Hisui region δεν τα έχει μάθει, αλλά στα υλικά που θα βρείτε σχεδόν παντού, και μέσω αυτών θα φτιάξετε τις δικές σας Pokéballs, τα δικά σας φίλτρα αλλά και τα δικά σας φαγητά και εφόδια. Ένα απλό σύστημα crafting δηλαδή, το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, καθώς πολύ σπάνια θα χρησιμοποιήσετε κάποιο κατάστημα.

Με αυτά τα εφόδια και με τις Pokéballs ανά χείρας, θα κυνηγήσετε άγρια Pokémon ώστε να τα κάνετε δικά σας. Εκεί συναντάμε τις δύο μεγαλύτερες αλλαγές του Pokémon Legends: Arceus, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς προστίθεται το action στοιχείο της στόχευσης αλλά και μηχανισμοί stealth, που σας βοηθούν στο να φτάσετε κοντά στο στόχο σας. Έτσι, μπορείτε να σιγουρέψετε ότι θα πιάσετε ένα Pokémon χωρίς καν να το πολεμήσετε.

Pokémon Legends: Arceus Review
Ψηλά στον ουρανό και glyde!

Στατιστικά, εξελίξεις, lvl up και Hidden Moves

Κάθε φορά που πολεμάτε ή πιάνετε ένα Pokémon, η ομάδα σας αποκτά εμπειρία. Όσο περισσότερη αποκτά κάθε Pokémon, μπορεί να ανεβάσει επίπεδο και στατιστικά, αλλά και να φτάσει στο σημείο να εξελιχθεί. Ενώ τα lvl up γίνονται αυτόματα όμως, τα Pokémon σας δεν εξελίσσονται αν δεν πατήσετε εσείς να το κάνουν. Μέσω του μενού λοιπόν, όταν έχει έρθει η ώρα ή όταν χρησιμοποιείτε το κατάλληλο αντικείμενο θα σας δοθεί η επιλογή για εξέλιξη.

Εδώ θέλω να κάνουμε μία μικρή παρένθεση, καθώς η νοσταλγία του 10χρονου εαυτού μου χτύπησε κόκκινο, όταν για να εξελίξω τον Haunter σε Gengar έπρεπε να του δώσω το αντικείμενο link cable. Κλείνει η παρένθεση και συνεχίζουμε.

Όσον αφορά τα στατιστικά κάθε Pokémon, αυτά ανεβαίνουν με τα επίπεδα, αλλά και αν του δίνετε κάποια αντικείμενα που τους αυξάνουν την προσπάθεια.

Pokémon Legends: Arceus
Το να τρέχει τόσο γρήγορα κάνει το roaming απόλαυση.

Τέλος, όσον αφορά τα Hidden Moves (HM), αυτά έχουν αντικατασταθεί από τις ικανότητες συγκεκριμένων Pokémon να τρέχουν, να βρίσκουν αντικείμενα στο έδαφος, να κολυμπούν, να σκαρφαλώνουν ή να πετούν, πράγμα που συνδυάστηκε άψογα με τον ανοικτό κόσμο του παιχνιδιού και τις 3 διαστάσεις που μπορείτε να ταξιδέψετε.

Αποστολές και θελήματα

Ένα από τα μικρά παράπονα που έχω από το Pokémon Legends: Arceus είναι ότι σου πιάνει το χέρι στο 100% μέχρι και την τελευταία αποστολή, με μικρά cutscenes από εδώ και από κει, να σου εξηγούν κάτι που έχεις καταλάβει από το πρώτο δεύτερο του διαλόγου, λες και η Game Freak δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στους παίκτες και νομίζει ότι αν τους αφήσει λίγο μόνους θα χαθούν.

Σε πλήρη αντίθεση βέβαια έρχονται οι δευτερεύουσες αποστολές, που αν δεν είστε και ιδιαίτερα μεγάλος φίλος της σειράς, και δεν ανοίξετε τον υπολογιστή για να δείτε τι πρέπει να κάνετε, θα σας φανούν πολύ υψηλών απαιτήσεων. Αυτό συμβαίνει γιατί συνήθως δε σας ζητάνε ¨βρες μου το Wurmple” και φέρε το μου, αλλά “βρες μου το Pokémon με τα δρεπάνια στα χέρια” ή “το Pokémon με την στριφογυριστή ουρά”.

Pokémon Legends: Arceus
Όλη η ομάδα Galaxy μαζί με τους leaders από Pearl και Diamond Clans

Τεχνικός τομέας

Το μεγαλύτερο αγκάθι, που επηρεάζει και περισσότερο την τελική βαθμολογία είναι ο αντικειμενικά απαρχαιωμένος τεχνικός τομέας του παιχνιδιού. Αν και υπάρχουν στιγμές που πραγματικά μπορούν να σας συναρπάσουν, όλα τα υπόλοιπα που βλέπετε στην οθόνη σας φτάνουν στα όρια του μη αποδεκτού για 2022.

Γραφικά δεν φορτώνουν, animation σε λίγο πιο μακρινά Pokémon πέφτουν στα 10 frames, οι σκιές είναι τετράγωνες, το νερό, το περιβάλλον, τα ρούχα και πολλά Pokémon έχουν textures σε πολύ χαμηλή ανάλυση, και το αποκορύφωμα, μέσα στους χώρους που δεν υπάρχει φωτισμός, δεν έχει γίνει προσεκτική αποκοπή των 3d μοντέλων και φαίνονται άσπρα pixels στο περίγραμμα τους.

Pokémon Legends: Arceus where to catch scyther
Αν προσέξετε τα μοντέλα χαρακτήρων, θα δείτε αυτό που αναφέραμε στο σκοτάδι με τα λευκά pixels.

Παρόλα αυτά, σχεδιαστικά και αρχιτεκτονικά, ο κόσμος είναι υπεραρκετός για να σου προσφέρει μία νέα εμπειρία Pokémon, και λειτουργεί άψογα με όλους τους μηχανισμούς. Προσωπικά, βρήκα λίγο άδεια την πόλη, ενώ τα wildlands δε θα τα ήθελα πιο γεμάτα, καθώς θα μπούκωναν και δε θα έβγαινε άκρη εύκολα. Το μόνο που θα ήθελα να δω και μου έλειψε, ήταν η υλοποίηση ενός δάσους γεμάτο με Pokémon έντομα.

Ο ήχος κινείται σε πολύ ρηχά επίπεδα επίσης, χωρίς όμως να επηρεάζει αρνητικά όσα ζούμε, καθώς και ενδιαφέροντα κομμάτια υπάρχουν, και οι ήχοι των Pokémon είναι εξαιρετικοί. Φυσικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι το παιχνίδι δε διαθέτει voice acting, ενώ τα ηχητικά εφέ, είναι επιπέδου προηγούμενων γενεών.

Pokémon Legends: Arceus how to catch pikachu
Έτοιμοι για την τελική μάχη!

Όσον αφορά το χειρισμό, τον βρήκα απαράδεκτο, και τον συνήθισα πολύ αργά στο παιχνίδι, καθώς διαφέρει αρκετά με τα προηγούμενα games σε σημεία που δε χρειαζόταν.

Τέλος, η κάμερα, πολλές φορές θα σας παίξει άσχημα παιχνίδια, ειδικά όταν σας τύχει μάχη ανάμεσα από δέντρα ή άλλα αντικείμενα.

Το απόλυτο Pokémon game;

Το Pokémon Legends: Arceus εξελίσσει το franchise σε όλους τους τομείς με τέτοιο τρόπο που μας κάνει να ξεχνάμε πολύ γρήγορα τον οπτικό τομέα που είναι απαρχαιωμένος. Μπορεί να μην βλέπουμε κάτι πρωτότυπο στο RPG genre, αλλά οφείλουμε να βγάλουμε το καπέλο στην Game Freak που προσπαθεί να κάνει κάποια βήματα προς το τώρα, χωρίς να χάνει την ταυτότητα της. Τόσο ο “ανοικτός κόσμος” όσο και οι νέοι μηχανισμοί στις μάχες και το capturing αλλάζουν εντελώς τις ισορροπίες που ξέραμε και μπορεί να μην θεωρούνται καινοτόμες, αλλά δείχνουν το μέλλον της σειράς και προς τα που πρέπει να κινηθεί η Nintendo για να μην έχει απλά ένα υπέροχο Pokémon game, αλλά ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς. Προτείνετε σίγουρα σε όλους τους φίλους των Pokémon αλλά και σε νεότερους παίκτες που μπορούν να συμβιβαστούν με τα γραφικά του.

Pokémon Legends: Arceus Review
Pokémon Legends: Arceus Review
Αφιερωμένο σε όσους περιμέναμε πάνω από 20 χρόνια αυτή την αλλαγή: Κάντε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ CD MEDIA ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ

Θυμίζουμε την αγάπη του αρθρογράφου μας για τον Magikarp, και την άποψή του σχετικά με τη συμπεριφορά της Game Freak προς αυτό.

Πείτε μας πως σας φάνηκε το review μας ή το Pokémon Legends: Arceus αν το έχετε παίξει.

 • Γίνετε μέλη στο πιο ενεργό Gaming Community και γνωρίστε και άλλους gamers.
 • Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook.
 • Ακολουθήστε μας στο Instagram.
 • Κάντε μία εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube.
 • Και για τους πιο σοβαρούς βρείτε μας και στο Twitter.

Pokémon Legends: Arceus

8.4

8.4/10

Θετικά

 • Εξέλιξη στις μάχες με την προσθήκη επιπλέον μηχανισμών
 • Εθιστικά Boss Fights με μεγάλη δυσκολία στο τέλος
 • Αρκετά μεγάλη δυσκολία στο early game
 • Έξυπνη προσθήκη stealth στοιχείων και στόχευσης της Pokeball
 • Το καλύτερο Pokedex που είδαμε ποτέ
 • Προσθήκη συστήματος crafting και ενδιαφέροντων side quests
 • Αντικατάσταση των H.M. με τις ικανότητες των Pokemon στο free roaming

Αρνητικά

 • Απαρχαιωμένο τεχνολογικά
 • Περίεργος χειρισμός
 • Ίσως άργησε 7-8 χρόνια να βγάλει Pokémon Open World game

Thanos Psarras

Με λένε Θάνο, γεννήθηκα το 2000 και είχα τις πρώτες μου εμπειρίες στο gaming με το Gran Turismo στο Playstation και το Crazy Taxi στο PC. Αγάπησα το gaming, ειδικά αυτά με καλή ιστορία, και πάντα μου αρέσει να εξερευνώ τα διαμάντια της indie κοινότητας!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
el Greek
X

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.