Prediction Princess Shaddolls

Σου αρέσει να βλέπεις το ανοιχτό στόμα του αντιπάλου όταν καταλαβαίνει τι deck παίζεις;

Βλέπεις στον ύπνο σου τον Penguin Soldier;

Έπαιζες Flip Rock deck στα νιάτα σου;

Τότε αυτό το άρθρο είναι για σένα!

Έχοντας περάσει τα ντουζένια τους, τα Shaddolls έμειναν για κάποιο αξιοσέβαστο χρονικό διάστημα στο περιθώριο έχοντας χάσει τον main καρκίνο τους την Construct. Κρίμα κι άδικο. E λοιπόν ώρα να επιστρέψουν. Πέραν του DARK attribute τα Shaddolls είναι FLIP effect τέρατα, το οποίο τα κάνει ιδανικούς υποψήφιους για συνεργασία με το άλλο archetype που supportάρει τα FLIP effects, τις Prediction Princesses.

Σε όποιο σημείο του άρθρου αισθανθείς φίλε αναγνώστη οτι μιλάω άλλη γλώσσα, σταμάτα να διαβάζεις. Πήγαινε πάρε το meta deck σου από το ράφι, κοίτα το με στοργή φροντίδα και προδέρμ και μην ξανασχοληθείς με οτιδήποτε πέρα από το meta. Δεν είναι για σένα αυτά.

Το deck λοιπόν, όσο viable μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς, έγινε με την κυκλοφορία της Dimension of Chaos και το Pot of the Forbidden. Mια κάρτα που κανένας δεν της έδωσε ποτέ σημασία, συνδυάζει σε ένα FLIP effect 4 banned/limited κάρτες: Pot of Greed, Giant Trunade, Raigeki και The Forceful Sentry. Όχι κι άσχημα θα σκεφτείς, και έχεις δίκιο. Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, αυτά τα effects είναι διαθέσιμα και στον γύρο του αντιπάλου λόγω της ύπαρξης της δεύτερης key-κάρτας του deck, της Prediction Princess Tarotrei. Αν δεν με έχασες ακόμα και μπορείς και ακολουθείς τον ειρμό, πάμε να τα δούμε αναλυτικότερα.

Pot of the Forbidden

Broken κάρτα #1. Διαλέγεις effect ανάλογα την περίσταση και θυμάσαι νοσταλγικά τα χρόνια πριν τις banlists, τα Zoodiacs και τα λερωμένα sleeveάκια. Αξιοσέβαστη άμυνα, δεν πρόκειται να το γυρίσεις ποτέ σε επίθεση έτσι κι αλλιώς.

Prediction Princess Tarotrei

Broken κάρτα #2. Τα κάνει όλα και συμφέρει. Η κόλλα UHU που κρατάει το deck ενωμένο, η απίστευτα versatile αυτή κάρτα δεν ήρθε ποτέ στο προσκήνιο λόγω του μπλε χρώματός της. Καταδικασμένη να ζει μια ζωή σαν Ritual και όχι effect τέρας, κανένας δεν της έδωσε την πρέπουσα σημασία και προσοχή. Quick effect για να είναι live το Pot of the Forbidden και στον γύρο του αντιπάλου και built-in Monster Reborn σε πακέτο προσφοράς με δώρο τα έξοδα αποστολής.

Shaddolls

Από deck κατάντησαν να γίνουν engine βοηθείας. Μας πειράζει; Ούτε καν. Αυτό που κάνουν το κάνουν καλά ακόμα και σαν engine. Bonus το FLIP status το οποίο ταιριάζει απόλυτα στο ύφος του deck. Ώρα να δεις πως είναι να ενεργοποιείς και τα πρώτα effects των Shaddolls ή να τα κάνεις tribute για Ritual summon,  έτσι για αλλαγή.

Το build

MONSTER CARDS (19):

3 Prediction Princess Tarotrei
3 Prediction Princess Coinorma
2 Pot of the Forbidden
2 Spirit of the Fall Wind
1 Scapeghost
3 Shaddoll Beast
2 Shaddoll Dragon
2 Shaddoll Falco
1 Shaddoll Squamata

SPELL CARDS (14):

3 Prediction Ritual
3 Pre-Preparation of Rites
3 Allure of Darkness
3 Dark World Dealings
1 Book of Moon
1 Raigeki

TRAP CARDS (7):

3 Needle Ceiling
1 Solemn Warning
1 Bottomless Trap Hole
1 Starlight Road
1 Jar of Avarice

 

(Disclaimer: Είναι δειγματικό build. Εννοείται πως ο κάθε παίχτης θα πρέπει να το φέρει στα μέτρα του με την προσθήκη (ή αφαίρεση) κάρτων από το κάθε sub-mechanic του deck για να του ταιριάζει περισσότερο.)

Λάμπουν δια της απουσίας τους οι Manju of the Ten Thousand Hands, το Shaddoll Fusion και το Twin twisters. O πρώτος μιας και το draw είναι αξιοπρεπές και το Normal summon χρειάζεται για να στήνει κανένας actual face-down τέρατα που είναι και το όλο νόημα του deck. Shaddoll Fusion αν έχεις φίλε deck-builder, χρησιμοποιήσέ το με τις ευχές μου. Εγώ κράτησα το build σε χαμηλό budget μιας και κανένας σώφρων άνθρωπος δεν θα ξόδευε λεφτά για κάτι τέτοιο. Last but not least, η έλειψη Twin Twisters μπορεί να διορθωθεί (βρίσκεις χώρο και βάζεις). Εγώ τα απέφυγα μιας και μπορείς να φας head-on όλες τις traps του αντιπάλου και να ζήσεις λόγω των resources σου.

Μέθοδοι-στρατηγικές

Ώρα να μάθεις να παίζεις FLIP effects μικρέ και άπειρε duelist. Η δουλειά σπάνια θα γίνεται στο δικό σου γύρο. Το deck έχει ένα ικανό αριθμό searchers και draw power κάνοντάς το σταθερό ακόμα και με μέτριο χέρι. Το γεγονός οτι τα set τέρατά σου δεν επηρεάζονται από το Needle Ceiling (το οποίο είναι ο κύριος τρόπος σου να καθαρίζεις το γήπεδο) και το draw power σου εγγυάται μέχρι ενός σημείου οτι πάντα θα έχεις ένα στο χέρι κάνει τα aggro decks βούτυρο στο ψωμί για σένα.

Μην πηγαίνεις με τον σταυρό στο χέρι λοιπόν. Στήσε κάρτες στο γήπεδο και άσε τον αντίπαλο να ανησυχεί για το ποιες είναι και τι στα κομμάτια deck παίζεις. Όταν θα δει αργότερα κάποιες από τις κάρτες σου πιθανόν είναι ούτε τότε να μην πάρει χαμπάρι τι παίζει. Σου έκαστε πιο καλό χέρι; Χρησιμοποίησε το Pot of the Forbidden σαν Ritual fodder για την πριγκιπέσσα (ώ τι σύμπτωσις, είναι και τα δύο 9 level) και αυτή στο τέλος σαν την ψυχάρα που είναι θα σου πει ευχαριστώ που είδε play με το να το κάνει revive από το νεκροταφείο για να μπορείς να κάνεις disrupt στον γύρο του αντιπάλου flip-άροντας το με το Quick effect της.

Το deck, ως εκεί που μπορεί, κάνει outplay τον αντίπαλο τελειώνοντάς του τα resources ενώ τα δικά σου ανανεώνονται. Τα Shaddolls ενεργοποιούν τα effects τους και με την Ritual spell και με το Dealings δίνοντάς σου επιπλέον επιλογές. Πέρα από αυτό, μιας και το deck έχει έλεγχο πάνω στο timing των FLIP effects, ένας έμπειρος παίχτης θα δει combos να ξεπετάγονται από το πουθενά όπως το FLIP effect του Falco για να σηκώσει από το grave το Beast, που με τη σειρά του θα σου δώσει 2 κάρτες draw κάνοντας discard μια άχρηστη (ή ένα πιθανό Shaddoll ώστε να πάρει και αυτό το effect του).

Grind the hell out of the opponent λοιπόν μέχρι να του μείνουν στο deck μόνο άδεια sleeveάκια. Κάν’τον να πάει σπίτι κλαίγοντας που έχασε από κάτι που ακόμα και τότε δεν θα έχει καταλάβει τι ήταν. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή για casual duels και στα σωστά χέρια ακόμα και για καλές θέσεις σε κάποιο local, όχι παραπάνω. Έχουμε επίγνωση της κατάστασης, δεν ανακαλύψαμε και τον τροχό.

*** Credits στο φίλο Στέλιο για το deck-testing και που έδωσε μια ευκαιρία στο deck να δείξει τι αξίζει

Comments

comments

Reaper of the Cards

Bio incoming in 3, 2, 1... το πίστεψες ε; Ε λοιπόν δεν έχει bio! Πλάκα κάνω, έχει. Αλέξης λέγομαι, ή αλλιώς Reaper of the Cards. Πρώην Head Admin και Ruling Guru του Dueling Network. Θα μάθεις πράγματα εδώ! Ξεκίνα το διάβασμα. Duelingbook username: Reaper of the Cards

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *