Πρόσφατα ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του Cartoon Network τελείωσε.
Η 5η σαιζόν του Samurai Jack τελείωσε. Μπορώ να πω ότι είναι μια από τις σειρές κινουμένων σχεδίων με τις οποίες μεγάλωσα, οπότε θεώρησα ότι πρέπει να αφιερώσω ένα review σ αυτήν. Το Samurai Jack ξεκίνησε το 2001 από τον Genndy Tartakovsky. Το όνομα μπορεί να μη σας λέει πολλά αλλά ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ο εγκέφαλος πίσω από δημοφιλή καρτούν της γενιάς μου όπως το «Το εργαστήριο του Dexter» και τα «Powerpuff Girls» καθώς και το «Star Wars : Clone Wars» του 2003.

Όσον αφορά την υπόθεση , ένας αρχαίος δαίμονας , o Aku , επιτίθεται σε μια χώρα που θυμίζει μεσαιωνική Ιαπωνία , καταστρέφει όλο το βασίλειο και σκοτώνει τον αυτοκράτορα. Ο μόνος επιζών είναι ο νεαρός πρίγκηπαςJack ο οποίος φυγαδεύεται και ταξιδεύει ανά τον κόσμο για να εκπαιδευτεί από διάφορους πολεμιστές. Όταν έχει πλέον ενηλικιωθεί, ο Jack όντας πλέον ένας έμπειρος πολεμιστής, και του παραδίδεται το ευλογημένο ξίφος του πατέρα του , το μόνο όπλο που μπορεί να βλάψει τον Aku. Ο Jack στη συνέχεια αναμετριέται με τον δαίμονα και τον κατατροπώνει αλλά λίγο πριν δώσει το θανάσιμο χτύπημα , ο Aku με ένα ξόρκι στέλνει τον Jack στο μέλλον, σε ένα μέλλον που κυριαρχεί αυτός. Τώρα ο Jack πρέπει να βρει έναν τρόπο για να γυρίσει στο παρελθόν και να σώσει τον κόσμο.

Γενικά η ιστορία δεν έχει κάποια ιδιαίτερη πλοκή. Ο Jack περιπλανιέται από τόπο σε τόπο ψάχνοντας να βρει μια πύλη που θα τον επιστρέψει στο παρελθόν. Στο ταξίδι του συναντά πολλούς διαφορετικούς λαούς , αρκετοί εκ των οποίων είναι εξωγήινοι, εχθρούς και απεσταλμένους του Aku και μπλέκει σε διάφορες περιπέτειες. Παράλληλα συναντάει άλλους μεγάλους πολεμιστές που εμφανίζονται και σε μετέπειτα επεισόδια . Πιο χαρακτηριστικός είναι ένας Σκοτσέζος με ένα αυτόματο όπλο για πόδι. Αυτό που με τράβηξε στον Samurai Jack ήταν ότι σε κάθε επεισόδιο έβλεπες τελείως διαφορετικά πράγματα από το προηγούμενο, ιδιαίτερα στην 4η σαιζόν όπου αρκετά επεισόδια είχαν και αρκετά διαφορετική οπτική γωνία. Επίσης αρκετά επεισόδια είχαν και ηθικά διδάγματα, καθώς και ορισμένες αναφορές στην δημοφιλή κουλτούρα. Όσον αφορά την δράση, είναι άφθονη. Έχουμε μια ιστορία για έναν σαμουράι που πολεμάει ρομπότ και εξωγήινους στο μέλλον!! Πιστεύω ότι αυτό σας κάλυψε. Οι voice actors είναι εξαιρετικοί με δημοφιλέστερο μεταξύ αυτών τον Mako Iwamatsu που έκανε την φωνή του Splinter στα Χελωνονιντζάκια και τον Uncle Iroh στο Avatar :The Last Airbernder . Το σχέδιο είναι παρόμοιο με τα άλλα έργα του Genndy Tartakovsky : σχετικά απλό με πολλές γωνίες και πολλά σουρεαλιστικά μοτίβα. Κάτι ακόμα που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι παρόλο που ήταν καρτούν του Cartoon Network, υπήρχαν σκηνές που χυνόταν αίμα, ενώ κάποιοι χαρακτήρες πέθαιναν, πράγμα εξίσου ασυνήθιστο για καρτούν που έπαιζε στο συγκεκριμένο κανάλι εκείνη την εποχή. Αυτό σε συνδυασμό με το γενικά σοβαρό κλήμα(αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και αστείες στιγμές) που επικρατεί κάνει το Samurai Jack μια σειρά που μπορούν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Δυστυχώ η σειρά κόπηκε απότομα το 2004 στην 4η σαιζόν όταν ο Tartakovsky ανέλαβε το Star Wars : Clone Wars. Τον Μάρτιο που πέρασε ξεκίνησε η 5η σαιζόν με στόχο να δώσει ένα σωστό τελικό κεφάλαιο στην σειρά.Η 5η σαιζόν είναι αρκετά διαφορετική από τις υπόλοιπες οπότε απαιτεί ξεχωριστό review.