Structure Deck #1 Ancient Gear OTK

Σου αρέσουν τα ρομπότ;

Είσαι fan του κομήτη που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους;

Πιστεύεις στο “the bigger the better”;

Τότε αυτό το άρθρο είναι για σένα!

Ας αρχίσουμε με τα βασικά. Τα Ancient Gears κυκλοφόρησαν τον Ιούνιο του ’15, αλλά όπως και όλη η συλλογή, ήταν σκουπίδια. Το mechanic του να μην μπορεί ο αντίπαλος να ενεργοποιήσει effects στην επίθεση ενός τέρατος μπορεί τώρα να φαίνεται σαν κάτι που μετράει, αλλά τότε το μόνο που σε απειλούσε ήταν το Sakuretsu Armor και ίσως κάποιο Flip. Για αυτόν λοιπόν τον λόγο τα Ancient Gears μπήκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας (ακούγεται καλύτερα από την μάντρα με τα μεταχειρισμένα) μέχρι που η γιαγιά-ΚΟΝΑΜΙ αποφάσισε να τους δώσει την προσοχή που τους αξίζει.

Revamped classic λοιπόν με τις νέες προσθήκες να παίρνουν στους ώμους τους όλο το archetype και να του χαρίζουν νέες αρετές. Κάπου εδώ, σαν τους δίκαιους και σωστούς ανθρώπους που είμαστε, πρέπει να δώσουμε κάποια εύσημα στην κ.ΚΟΝΑΜΙ. Αντίθετα με άλλες ανεπιτυχείς απόπειρες να ξαναζωντανέψουν κάποιο deck στο παρελθόν (βλέπε τα καημένα τα Scraps) αυτή τη φορά το έκαναν σωστά. Structure deck αφιερωμένο στο archetype, με χώρο αρκετό να χωρέσουν καινούρια ανταλλακτικά, λάδια, μπουζί και σπόιλερ. Με την Geartown να είναι η μοναδική προσθήκη από προηγούμενες συλλογές (όχι, το Ancient Gear Golem δεν μετράει) βλέπουμε το μέγεθος της επιτυχίας της προσπάθειας.

Aυτή τη φορά skipάρουμε εντελώς την ανάλυση μεμονωμένων καρτών μιας και όλο το deck είναι στην ουσία ένα combo piece για το OTK που ελπίζεις να βγάλεις. Αντ’ αυτού όμως θα έχει tips & combos στο τέλος του άρθρου. Έτσι θα σ’άφηνα;

Without further ado λοιπόν, πάμε στο deck:

MONSTER CARDS (17):

2 Ancient Gear Reactor Dragon
3 Ancient Gear Wyvern
3 Ancient Gear Hunting Hound
2 Ancient Gear Box
2 Ancient Gear Gadget
2 Gold gadget
2 Silver Gadget
1 Maxx “C”

SPELL CARDS (24):

3 Ancient Gear Catapult
3 Ancient Gear Fortress
3 Geartown
3 Terraforming
1 Limiter Removal
1 Overload Fusion
2 Power Bond
2 Dark Hole
2 Mystical Space Typhoon
3 Supply Squad
1 Foolish Burial Goods

EXTRA DECK (15):

2 Ancient Gear Chaos Giant
3 Ancient Gear Howitzer
1 Number 59: Crooked Cook
1 Τοrnado Dragon

+ 8 προσθήκες της επιλογής σου

(Disclaimer: Είναι δειγματικό build. Εννοείται πως ο κάθε παίχτης θα πρέπει να το φέρει στα μέτρα του με την προσθήκη (ή αφαίρεση) κάρτων από το κάθε sub-mechanic του deck για να του ταιριάζει περισσότερο.)

Μέθοδοι-στρατηγικές

Το deck δεν ζητάει πολλά από σένα. Εν αντιθέσει με το παλεοζωικό counterpart του, δεν απαιτεί ιδιαίτερη καινοτόμα σκέψη, κυρίως επειδή δεν μπορείς να καινοτομήσεις με το deck αυτό. Τα One-Turn-Kill combos ανέκαθεν απαιτούσαν τη “συμμετοχή” του μεγαλύτερου μέρους του deck, αν όχι όλου, και τα Ancient Gears δεν αποτελούν εξαίρεση. Αυτό που έχεις να κάνεις εσύ είναι να μάθεις παπαγαλία κάποια combos τα οποία θα οδηγούν σε Fusion plays είτε σε πιο απλά power plays με το main deck. Δυστυχώς αν στο χέρι σου δεν έχεις τα απαραίτητα κομμάτια για κάποιο από αυτά τα combos το deck δεν σου δίνει την δυνατότητα να το παλέψεις. Σε κοιτάει να χάνεις, σε δείχνει και γελάει.

Ξεκινώντας με τα βασικά, ένα θα είναι το combo με το οποίο θα ξεκινάς σχεδόν κάθε σου play. Geartown + Ancient Gear Catapult.

Εύκολο κι απλό, καταστρέφεις την Geartown και έχεις δύο Special Summons, ένα από το Geartown και ένα από το Catapult. Εδώ είτε θα προτιμήσεις το πιο εύκολο double Reactor play και θα συνεχίσεις τραμπουκίζοντας τον αντίπαλο με το main deck σου (ακόμα καλύτερα έχε και ένα Fortress κάτω και κάνε το ένα effect εκ των δύο Reactor πάνω του, για περισσότερο σεξ και βία).

Αλλιώς θα πας για Fusion plays. Το ψωμοτύρι του deck (και ας μη γελιόμαστε, το combo με το οποίο θα νικάς 9 στις 10 φορές) είναι:

Ως δια μαγείας εμφανίζονται ακριβώς 4 Ancient Gears στο χέρι/γήπεδο, όσα χρειάζεται και το 4-λιτρο τουρμπάτο εργαλείο σου για να κατέβει. Από ‘κει και μετά όλα είναι σχετικά εύκολα, απλά ξεκινάς να βαράς χωρίς αύριο. 4500 ΑΤΚ είναι αρκετά, πίστεψέ με. Εναλλακτικά μην χρησιμοποιείς το effect του Hound για το Fusion Summon, αλλά το Power Bond αν το έχεις στο χέρι σου. Εκεί τα πράγματα σταματάνε να είναι εύκολα και γίνονται απλά γελοία, με ένα σχεδόν immune beater των 9000 ΑΤΚ (με pierce!!!) να μπορεί να κερδίσει duel με μια μόνο επίθεση.

Εναλλακτικά, αν το χέρι σου δεν είναι και για το μουσείο, lesser Fusion plays με τον Howitzer μπορούν να αποδειχτούν εξίσου αποδοτικά.

Μπορεί να φαίνεται σαν κάτι απλό και αδύναμο, μην πέσεις όμως στην παγίδα να το θεωρήσεις σαν noob play. Διαβάζεις αυτό το άρθρο, από αυτό και μόνο είσαι ωραίος και μετράς, μην το χαλάσεις τώρα. Πέραν των 1000 LP burn damage που ο Howitzer σερβίρει κάθε γύρο σου (και ο αντίπαλος δεν μπορεί να κάνει τίποτα επειδή ο Howitzer είναι unaffected), θα πρέπει να τον βλέπεις σαν έναν Reactor Dragon wannabe. Mε εξαίρεση τα Κaiju, ο Ηοwitzer είναι αδύνατον να φύγει από το γήπεδο εκτός από μάχη. Αν καταστραφεί από μάχη έχεις το Special Summon από το deck. Eδώ παίζεις με την ψυχολογία του άλλου. Αν ο αντίπαλός σου βλέπει οτι δεν έχει απαντήσεις για έναν Reactor Dragon, δεν θα σου επιτεθεί ποτέ. Με αυτό και μόνο σου δίνει χρόνο για να τραβήξεις κάποιο combo piece και υποβάλλεται στο χιλιάρικο damage κάθε γύρο, που μετά από 2-3 φορές μπορεί να γίνει μέχρι και η αιτία να χάσει. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να του υπενθυμίζεις με κάθε ευκαιρία τον Reactor Dragon που καραδωκεί στη γωνία.

Crooked Cook plays


Αντικειμενικά το μόνο deck στο στερέωμα που υποστηρίζει αυτή την κάρτα. Ιδανικός για καταστάσεις που το Capatult έχει ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του και σε έχει αφήσει με τις αναμνήσεις μιας καλύτερης εποχής. Καταστρέφει τα Geartown/Fortress για να ξεκινήσουν να ρολάρουν τα πράγματα, και ίσως κάποιος Reactor ή κάποιο Fusion play να σε βγάλουν από την δύσκολη θέση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Geartown, σαν το μόνο κατάλοιπο του παρελθόντος, έχει optional Trigger effect “When X, you can Y”. Αυτό σημαίνει οτι μπορεί να χάσει timing. Αν ο Crooked Cook δεν είναι το μοναδικό τέρας στο γήπεδό σου και με το effect του σπάσει κάποιο άλλο τέρας, τότε θα πάει σαν χαζός να πάρει το boost στην επίθεσή του. Τα δύο κομμάτια του effect του δεν γίνονται ταυτόχρονα (έχει τον σύνδεσμο “then”, όχι το “and if you do”) οπότε το gamestate σαν τελευταία ενέργεια βλέπει το ATK boost και όχι την καταστροφή της Geartown με αποτέλεσμα να την κάνει να χάσει το timing. No timing, no party.

Αποδίδοντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, ένα αξιοπρεπέστατο revive του archetype, με το deck να έχει ένα από τα πιο consistent OTKs αυτή τη στιγμή. Μέχρι εκεί όμως. Αν νομίζεις οτι το deck μπορεί να σου εξασφαλίσει πρωτιές, δόξα, φήμη και γκόμενες πλανάσαι πλάνην οικτρά. Αν αφιερώσεις στο deck το χρόνο που του πρέπει στο deck-building, αν κάψεις ώρες ώστε να μάθεις κάθε του δυνατό play και combo και με μια προσευχή στον Mumm-Ra τον παντοτινό τότε ίσως να καταφέρεις να είναι ένα βήμα πιο πάνω από fun deck. Ως εδώ (και μη παρέκει).

Comments

comments

Reaper of the Cards

Bio incoming in 3, 2, 1... το πίστεψες ε; Ε λοιπόν δεν έχει bio! Πλάκα κάνω, έχει. Αλέξης λέγομαι, ή αλλιώς Reaper of the Cards. Πρώην Head Admin και Ruling Guru του Dueling Network. Θα μάθεις πράγματα εδώ! Ξεκίνα το διάβασμα. Duelingbook username: Reaper of the Cards

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *