Ακολουθώντας το Blaze προστέθηκε η Maiev στον κόσμο του Heroes of the Storm στις 6 Φεβρουαρίου 2018. Η πασίγνωστη warden από τον κόσμο του Warcraft φαίνεται ότι έμαθε πως ο Illidan βρίσκεται στο Heroes of the Storm και αποφάσισε να τον κυνηγήσει και εδώ. Η Maiev είναι melee assassin και για να δείξει το πόσο μισεί τον Illidan ακόμα και εκτός του lore έχει 2 από τα 5 quotes της στο game αφιερωμένα σε αυτόν ονομαστικά! Ας δούμε όμως ποια είναι και τι κάνει η Maiev.

 

Γενική περιγραφή της Maiev, skills και talents.

Backstory!

Η Maiev είναι night elf warden και πρώην Priestess of the Moon. Μαζί με τον αδερφό της Jarod, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο War of the Ancients εναντίον του Burning Legion. Στο τέλος του, η ίδια ζήτησε και έγινε φύλακας του φυλακισμένου Illidan παίρνοντας ταυτόχρονα και την αρχηγία των Watchers. Για δέκα χιλιάδες χρόνια φρουρούσε τη φυλακή του Illidan και όταν αυτός απελευθερώθηκε συνέχισε να τον καταδιώκει με τον ίδιο ζήλο. Τελικά σε μάχη με τον Illidan του έριξε τη χαριστική βολή και τον σκότωσε, σκοτώνοντας χωρίς να το ξέρει εκείνη τη στιγμή το μόνο πράγμα στον κόσμο που έδινε σκοπό στην ύπαρξή της. Πλέον η Maiev, έχοντας χάσει κάθε ίχνος λογικής, είναι μια vigilante που κυνηγά όσους πιστεύει ότι την έχουν αδικήσει στη ζωή της συμπεριλαμβανομένων των Archdruid Malfurion Stormrage και High-Priestess Tyrande Whisperwind.

Skills!

Vault of the Wardens. Cooldown 13 sec. Πηδάει στον αέρα και γίνεται immune για 0.75 sec.

Fan of Knives. 30 mana, 4 sec cooldown. Κάνει 152 damage σε μια περιοχή σε σχήμα ημισελήνου. Αν χτυπήσεις τουλάχιστον 2 αντίπαλους ήρωες μειώνει το cooldown του Fan of Knives στα 0.2 sec και αναπληρώνει το mana.

Umbral Bind. 55 mana, 12 sec cooldown. Δίνει στην επόμενη βασική επίθεση της Maiev cleave και βάζει tether σε όλους τους αντίπαλους ήρωες που χτυπήθηκαν. Αν κάποιος ήρωας με tether απομακρυνθεί πολύ από τη Maiev, τραβιούνται πάνω της και δέχονται 110 damage σπάζοντας το tether.

Spirit of Vengeance. 50 mana, 10 sec cooldown. Στέλνει μια σκιά της Maiev προς την επιλεγμένη κατεύθυνση που θα γυρίσει στη θέση της Maiev μετά από λίγα δευτερόλεπτα κάνοντας 100 damage σε όλους τους αντιπάλους που θα χτυπήσει και στις 2 διαδρομές. Κάνει 100% παραπάνω damage σε ήρωες. Αν ενεργοποιήσεις το Spirit of Vengeance όσο η σκιά δεν έχει γυρίσει, η Maiev μεταφέρεται στην τοποθεσία της σκιάς.

Containment DiskΗ πρώτη εκδοχή της Ultimate. 60 mana, 50 sec cooldown. Ρίχνει ένα glaive στην επιλεγμένη κατεύθυνση. Αν πετύχει αντίπαλο ήρωα μπορείς να το ενεργοποιήσεις για να αφαιρέσεις το vision του και να τον κάνεις Time Stop. 6 sec αφού χτυπηθεί κάποιος ήρωας το Containment Disk θα ενεργοποιηθεί από μόνο του.

Warden’s Cage. Η δεύτερη εκδοχή της Ultimate. 80 mana, 100 sec cooldown. Καλεί 8 warden avatars σαν κλουβί γύρω από τη Maiev. Μετά από 1.5 sec, οι αντίπαλοι ήρωες που ήρθαν σε επαφή με κάποιο avatar το καταστρέφουν και μεταφέρονται στο κέντρο του κλουβιού. Διαρκεί 7 sec.

Talents!

Στο lvl 1

Bonds of Justice. Quest που κάθε δεύτερο tether του ίδιου Umbral Bind αυξάνει τη ζημιά που κάνει όταν σπάει το tether και μεταφέρεται ο ήρωας πάνω στη Maiev κατά 15 για τη διάρκεια του game. Μετά από 5 tethers, αυξάνει τη ζημιά κατά 75. Μετά από 10, αυξάνει το cleave damage κατά 30%.

Pursuit of Vengeance. Κάθε ήρωας που παίρνει tether από το Umbral Bind μειώνει το cooldown του Spirit of Vengeance κατά 1.5 sec.

Naisha’s Memento. Active skill που κάνει τα basic attacks να αναπηδούν στους κοντινούς αντιπάλους μέχρι 2 φορές. Διαρκεί 8 sec. Το Naisha’s Memento γεμίζει χτυπώντας 2+ ήρωες με το Fan of Knives.

Στο lvl 4

Pin Down. Quest να χτυπήσεις 3 αντίπαλους ήρωες με ένα Fan of Knives. Αφού ολοκληρωθεί αυξάνει το damage του Fan of Knives κατά 15%. Κάθε επόμενη φορά που χτυπάς 3+ αντίπαλους ήρωες με το Fan of Knives, αυξάνεται το damage του κατά 5% μέχρι 30%. Αν χτυπήσεις 4 ήρωες με το Fan of Knives παίρνεις όλα τα rewards αυτόματα.

Blade Dance. Όταν χρησιμοποιείς το Fan of Knives κάνεις 50 physical damage σε aoe γύρω από τη Maiev.

Sudden Vengeance. Αν ενεργοποιήσεις το Spirit of Vengeance ώστε να μεταφερθείς στην τοποθεσία της σκιάς μέσα σε 0.75 sec αφού η σκιά χτύπησε ήρωα, κάνει τη σκιά να εκραγεί κάνοντας damage ίσα με το 5% του maximum health του κάθε ήρωα που βρίσκεται κοντά.

Στο lvl 7

Elune’s Wrath. Αν χτυπήσεις τουλάχιστον 2 ήρωες με ένα Fan of Knives κάνει το επόμενο Fan of Knives να ρίξει ένα αστεράκι στους ήρωες που κάνει 77 damage.

Bounds of Corruption. Οι ήρωες που μεταφέρονται πάνω στη Maiev από το tether του Umbral Bind έχουν -25 physical armor για 3 sec.

Ruthless Spirit. Το damage της σκιάς του Spirit of Vengeance αυξάνεται κατά 3% για κάθε minion, mercenary και αντίπαλο summon που θα χτυπήσει στο δρόμο του και 24% για κάθε ήρωα.

Στο lvl 10

Containment Disk. Η πρώτη εκδοχή της Ultimate.

Warden’s Cage. Η δεύτερη εκδοχή της Ultimate.

Στο lvl 13

Bladed Armor. Κάθε ήρωας που χτυπήθηκε από το Fan of Knives δίνει στη Maiev 5 armor για 5 sec, μέχρι 20 armor.

Chain Gang. Όταν βάζεις tether σε τουλάχιστον 2 αντίπαλους ήρωες με το Umbral Bind η Maiev παίρνει 35 armor για 4 sec.

Shadow Armor. Η μεταφορά στη σκιά του Spirit of Vengeance δίνει 20 armor για 2.5 sec. Οι βασικές επιθέσεις της Maiev ενάντια σε ήρωες ανανεώνουν τη διάρκεια του armor.

Στο lvl 16

Cruel Chain. Το Umbral Bind δίνει 25% ταχύτητα κίνησης για 2.5 sec. Επιπλέον κάθε φορά που η Maiev κάνει damage σε ήρωα με tether, το damage όταν σπάσει το tether και μεταφερθούν οι ήρωες πάνω στη Maiev αυξάνεται κατά 20% μέχρι 200%.

Vengeful Knives. Για κάθε αντίπαλο ήρωα που χτυπάει η σκιά του Spirit of Vengeance, το επόμενο Fan of Knives κάνει 1.2% του maximum health παραπάνω damage σε αντίπαλους ήρωες.

Armored Assault. Όσο η Maiev έχει οποιουδήποτε είδους armor, το physical damage της αυξάνεται κατά 20%.

Στο lvl 20

Shadow Orb: Vengeance. Active skill που όταν το ενεργοποιείς ανανεώνει το Spirit of Vengeance. Το Shadow Orb: Vengeance γεμίζει χτυπώντας αντίπαλους ήρωες με τη σκιά του Spirit of Vengeance 5 φορές.

Shadow Orb: Huntress. Active skill που όταν το ενεργοποιείς δίνει 40% ταχύτητα κίνησης και επίθεσης για 5 sec. Το Shadow Orb: Huntress γεμίζει κάνοντας physical damage σε ήρωες 10 φορές.

Shadow Orb: Shadowstrike. Active skill που όταν το ενεργοποιείς κάνει 75 damage σε αντίπαλο ήρωα, 30% Slow και -20 armor για 4 sec. Το Shadow Orb: Shadowstrike γεμίζει κάνοντας spell damage σε αντίπαλους ήρωες 10 φορές.

Αυτή είναι η Maiev και σε περιμένει να την ξεκλειδώσεις με 10,000 όπως κάθε Legendary ήρωας. Αρκετά δύσκολη στο χειρισμό, ειδικεύεται στο aoe damage και στον έλεγχο των μαχών αλλά έχει πολύ λίγη ζωή και καθόλου survivability οπότε πρέπει να αγκαλιάζεις την πηγή του lane σου για ένα απαράδεκτα μεγάλο ποσοστό του game. Τουλάχιστον έχει τα εργαλεία για να ξεφεύγει από τις μάχες αλλά είναι από τους ήρωες που αν ο χρήστης δεν ξέρει να τη χρησιμοποιεί καλά θα γίνει βάρος στην ομάδα πολύ γρήγορα. Οπότε μπες στο Heroes of the Storm, ξεκλείδωσέ την και ξεκίνα την προπόνηση.